hirdetés

Hatalmas gyomrost kaptak a magyar kiskereskedők

A látszat néha csal, tartja a mondás, de Magyarországon a néha szót lassan nyugodtan elhagyhatjuk.

hirdetés

A kormány úgy döntött, hogy a friss tojásra és az étkezési burgonyára is kiterjeszti az árstopot az év végéig. A piacokra ugyanakkor nem vonatkozik a szabályozás.

Ajaj, ez most meredek lesz a magyar kiskereskedőknek (Fotó: NAK)Ajaj, ez most meredek lesz a magyar kiskereskedőknek (Fotó: NAK)

Első hallásra micsoda öröm, hiszen melyik magyar gyomor ne szeretné a burgonyát és a tojást, de mi fog történni valójában. Az állítólag üldözött multik a legnagyobb örömmel tesznek majd eleget a kormányparancsnak, hiszen az ő üzletpolitikájukban évtizedek óta kulcsszereplők az úgynevezett „küzdőtermékek”. Ez azt jelenti, amikor a beszerzési árnál is olcsóbban adnak egy-egy népszerű árucikket, hogy azzal becsábítsák magukhoz a vevőket. Talán még sokan emlékeznek arra, amikor évekkel ezelőtt ilyen küzdőtermék volt a Trappista sajt, ami akkoriban főszereplője lett az óriásplakátoknak. A képen csak egy szép nagy piros kör Trappista volt látható, egy ár és az üzletlánc neve. Ennek az üzletpolitikának a lényege, hogy a vevő megérkezik a Trappista sajtért és amellett még sok minden apróságot, szinte önmagának is észrevétlenül, bepakol a kosarába, amiken viszont már extraprofitot nyer a multi. Most ezt a reklám és tervező procedúrát spórolja meg a kormány a nagy kereskedőláncoknak, nem nehéz megjósolni, hogy a következő küzdőtermékük a tojás és a burgonya lesz. Ehhez megvannak a megfelelő számítógépes programjaik, belső szervezeti eljárásaik, így egy gombnyomás és már ömlenek is a vásárlók a multikhoz.

És mi lesz a kis magyar piaci tojásárusokkal? Ott dideregnek majd tojáskupacaik mellett és várják a vevőket, akik nem érkeznek meg. Esetleg oldalvást odapillantanak ártábláikra. A zöldségesekre pedig ott rohad a piaci árú burgonyájuk. Mi vásárlók pedig szaladunk a multikhoz tojást és burgonyát venni és persze becsempészünk majd a kosarunkba azért néhány apróságot a gyerekeknek, a férjeknek és feleségeknek, valamint a nagyszülőknek. Hát mégse mehetünk hozzájuk üres kézzel.

hirdetés

Véleményvezér

Már jégpálya is van Felcsúton

Már jégpálya is van Felcsúton

Egyik napról a másikra kinőtt a földből.
Végre egy élelmiszer, aminek látványosan lejjebb ment az ára még nálunk is

Végre egy élelmiszer, aminek látványosan lejjebb ment az ára még nálunk is

Jó volt a termés világszerte, a túlkínálat miatt pedig legalább 50 százalékot esett az avokádó globális ára.
Már a kiflit is horroráron adják

Már a kiflit is horroráron adják

A Vakmajom blog követi az egyik budapesti pékségben árult termék árának alakulását, ahol már 350 forintot is elkérnek egy kovásos kifliért.
Nőttek a veszteségadatok az orosz-ukrán fronton

Nőttek a veszteségadatok az orosz-ukrán fronton

A hadseregek átcsoportosítását követően ismét felerősödtek a harci cselekmények Ukrajnában, ami növeli az áldozatok számát.
Megtaláltuk Szijjártó Péter legnagyobb ellenlábasát

Megtaláltuk Szijjártó Péter legnagyobb ellenlábasát

Szijjártó Péter külügyminiszter béke barátja Bagarjaként járja a világot és nem érti, miért nem értik. Az észt miniszterelnök most elmondta.
Duplájára nőtt a túrós tészta ára

Duplájára nőtt a túrós tészta ára

Igazi hungarikum a túrós csusza, nincs olyan magyar ember, aki ne ismerné, ne evett volna. Ára iránymutató.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo