Új termékekkel terjeszkedik a Google

2018. július 18. szerda - 17:03 / piacesprofit.hu
  •    

Két jelentős új termék piaci bevezetését készíti elő a Google: gázzal töltött ballonokkal biztosítják távol eső területek Internet-ellátását és felkészülnek szállító drónok gyártására.

A kaliforniai óriáscég „X“ elnevezésű kutatási részlege bejelentette, hogy két projektjét önálló vállalat fejleszti tovább.

google logo falon

Kép:Flickr

Az egyik „Project Loon“, amelynek célja, hogy kieső területeken is biztosítsák az Internet-ellátást. Napenergiával működő gáz-ballonokat bocsátanak fel 20 km magasságba világszerte, amelyekkel nem csak nehezen hozzáférhető, hanem gyenge Internettel rendelkező területeken is biztosíthatja a stabil világhálót.

A projekt még 2013-ban indult, azóta a ballonokat már sok alkalommal, többek között katasztrófa-övezetekben használták.

Kirúghatja bunkón viselkedő alkalmazottait a Google
A Google felsővezetése tavaly szívott azzal a botránnyal, amikor egyik programozója azt bizonygatta, a nők biológiai okokból kevésbé jó programozók, mint a férfiak. Aztán az alkalmazottak fellázadtak az ellen, hogy munkaadójuk a hadsereggel dolgozik. Most megváltoznak a belső online üzenőfalak szabályai.

A „Project Wing“ 2014 óta létezik. Célja teherszállító drónok és az azokat vezérlő platformok kifejlesztése.

A Google kutatási részlege már korábban önállósított projekteket. Így önállóan működik a Chronicle kíber-biztonsági vállalkozás és az önjáró autókat fejlesztő Waymo.

(Forrás: Neue Zürcher Zeitung)

Bemutatjuk a Piac & Profit Online Akadémia kurzusvezetőit!
Új szolgáltatással jelentkezik a Piac & Profit a hazai kkv-döntéshozók üzleti tudásának gyarapítása érdekében. Piac & Profit Online Akadémiát indítottunk a Piac & Profit Konferenciák legsikeresebb, legjobb előadói kurzusvezetői közreműködésével. Az online képzések egyre népszerűbbek, sokak számára elérhetőbbek. A konferenciákon felhalmozott tudásokat ajánljuk a kkv-döntéshozóknak és az adott szakma jövőjét előre megismerni akaróknak.