Sok fiatal bankár akar lenni, nem tűzoltó

2018. december 03. hétfő - 11:06 / piacesprofit.hu
  •    

Hogyan vezetne egy bankot egy mai fiatal? Az online bankszimulációra épülő versenyen több száz ifjú tehetség kapott lehetőséget arra, hogy virtuálisan kipróbálja, hogyan vezetne egy pénzintézetet.

Az üzleti szimulációs alkalmazásra épülő verseny mára vitathatatlanul a legnépszerűbb ilyen jellegű eseménnyé vált hazánkban, hiszen az ország minden tájáról, sőt, a határon túlról is jönnek jelentkezők. Az elmúlt tíz évben közel 6000 diák fordult meg nálunk, idén pedig 281 háromfős csapat mérte össze tudását és tehetségét” – tájékoztatott Végh József, a K&H HR igazgatója.

banképület

Kép:PP archív

Mivel a fiatal generáció számára a folyamatos fejlődés lehetősége, az új kihívások és élmények keresése alapvető szükséglet, az idei versenyen a csapatoknak nem kisebb feladattal kellett megbirkózniuk, minthogy egy virtuális kereskedelmi bankot vezessenek.

10 tech-startup, akikre érdemes lehet figyelni a jövőben
Energiahatékony épülettervező program, biztonságos felhőszolgáltató, fogyatékkal élőket segítő játékok – ilyen innovációkkal nyertek startupok támogatást az EIT Digital versenyén.

A döntőbe került „bankvezetőknek” pedig többek között a prémium banki ügyfélkörrel kapcsolatban kellett bemutatniuk ötleteiket egy 8 perces prezentáció keretében. Emellett a bankos és a fintech megoldások előnyeiről vitáztak, illetve numerikus tesztet oldottak meg.

Az üzleti szimulációval a hallgatók egy virtuális bank vezetőjeként stratégiai döntéseket hoztak hitel- és betéti termékeket érintő kérdésekben, menedzselték a HR és IT infrastruktúrát, valamint meghatározták a bank befektetési politikáját. A versenyen kiderült, hogy a leendő bankvezetők olyan új, megszokottól eltérő digitális megoldásokat keresnek, amelyek nagyon jól igazíthatók az egyéni igényekhez.