Partnerség alapú támogatás a legversenyképesebb kkv-knak

2018. január 11. csütörtök - 17:20 / piacesprofit.hu
  •    

Középvállalati Fejlesztési Program néven a feldolgozóipari kis- és középvállalkozások (kkv) versenyképességét növelő kiemelt támogatási program megvalósítása indult a Nemzetgazdasági Minisztérium szakmai háttérintézménye, az IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. vezetésével. Az európai uniós Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) 1,7 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásból megvalósuló (GINOP-1.1.4-16) kiemelt projekt a nagy növekedési képességű vállalkozások (High Growth Companies, HGC) fejlesztését célozza. A támogatást elnyerő cégek többek között a hatékonyságot, a termelékenységet, a munkaszervezést és a rugalmasságot, összességében a versenyképességüket nemzetközi szinten is lényegesen befolyásoló tényezők fejlesztésében kapnak szakértői segítséget az IFKA-tól és a részt vevő partnerektől kutatás, felmérés, tanácsadás és mentorálás formájában.

A hazai kkv-szektor versenyképessége kulcskérdés a gazdaság fejlődésében

Az Irinyi-tervben megfogalmazott legfontosabb gazdaságpolitikai feladat a magyar nemzeti összterméken belül az iparból származó bevétel további növelése. A hozzáadottérték-termelés és munkahelyteremtés jelentős része a vállalatok azon néhány százalékához köthető, amelyek a legdinamikusabban növekednek, komoly részt vállalnak az innovációs folyamatokban, illetve exportképes termékeiknek köszönhetően nemzetközi szinten is versenyképessé tudnak válni. A Középvállalati Fejlesztési Programnak egy jól meghatározott gazdasági szegmens fejlődésének támogatásán keresztül jelentős összgazdasági hatása várható.

Indul a roham K+F pénzekért – három új pályázat jelent meg
Mikro-, kis-, közép- és nagyvállalatok egyaránt forráshoz juthatnak innovatív termék- és szolgáltatásfejlesztésük során, ha sikeresen pályáznak a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatalnál. A három pályázatot 2018. január 9-én írták ki, és a Via Credit pályázati tanácsadó szerint ebben az évben várhatóan nem lesz más, jelentős forráshoz jutási lehetőség a vállalati szektorban az innováció területén.

A hazai kkv szektor akkor lehet hosszú távon is sikeres, ha a folyamatos technológiai fejlesztés a legújabb ipari trendek alkalmazását lehetővé teszi, és ehhez a szervezet- és folyamatfejlesztés, valamint a munkavállalók és a menedzsment tudásszintjének emelése mellett jelentős innovatív tevékenységek is társulnak. Ezért van szükség az eddig megszokottaktól eltérő, újszerű felhívásokra, amelyek ezt a szemléletformálást is erősítik.

A leginkább versenyképes feldolgozóipari kis- és középvállalkozások eddiginél hatékonyabb támogatása érdekében az IFKA által irányított program célja 2000 gyors növekedési potenciájú vállalkozás aktiválása, a legjobbak bevonása és fejlesztése.

A projekt első fázisában azon vállalkozásokat szólították meg, amelyek már képesek voltak tartós eredményeket felmutatni és komplex fejlesztési igényeket megfogalmazni, különös tekintettel az Ipar 4.0 technológiai megoldásokra. Az előzetes igények alapján látszik, hogy igen nagy az érdeklődés a partnerség alapú fejlesztés iránt. Így a leendő vagy már tartósan növekvő vállalatok körében a kooperációs program folytatódik a célcsoport egyedi, testre szabott igényeinek figyelembevételével.

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor