Nyolchavi bér kártérítésként: átírják a Munka Törvénykönyvét

2015. szeptember 25. péntek - 08:09 / PP/MTI
  •    

Várhatóan november végére kerül a parlament elé a munka törvénykönyvének (Mt) módosítása. Munkavállalói és munkáltatói oldalról is tettek javaslatokat, amelyek beépülhetnek a jogszabályba. Változhatnak az állami cégekre, a kollektív szerződésekre, illetve a munkavállaló kárfelelősségére vonatkozó előírások is.

Kép: Pixabay

A Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumán (VKF) a munkaadók és munkavállalók is felvetették a módosítás szükségességét, valamint az Európai Unió is megfogalmazott előírásokat, javaslatokat. A tavaszi tárgyalások során sikerült több ponton közelíteni a kormány, a munkaadók és a munkavállalók álláspontját. Emellett a módosítás kapcsán megvizsgálták a jogalkalmazást, a bíróságok munkáját, szakmai testületeket vontak be az Munka Törvénykönyve (Mt) módosításának előkészítésébe  – mondta Jáczku Tamás, a Nemzetgazdasági Minisztérium főosztályvezetője a Liga Szakszervezetek által koordinált, Mt-ről készített hatástanulmány eredményeit bemutató konferencián. Azóta elkészült egy tervezet a Mt módosítására, amely jelenleg kormányzati egyeztetés alatt áll. Várhatóan októberben társadalmi egyeztetésre kerül a tervezet – tette hozzá.

Itt olvashat arról, hogy idén milyen fontos munkajogi változások történtek!

Nem haragudtak meg a munkavállalók

Gaskó István, a Liga Szakszervezetek elnöke elmondta: az új Mt. rendkívül kritikus pontja a munkavállalók egyéni jogainak szabályozása, de a kollektív jogokban is jelentős korlátozásokat tartalmaz. A kormány eredeti javaslatában egyebek mellett az szerepelt, hogy ne legyen felső korlátja a munkavállalók kártérítési felelősségének, míg a Mt-ben azt négy, a kollektív szerződésben nyolc havi bérben maximálták – fejtette ki. Elmondta: az általuk végzett kutatásból kiderült, hogy a munkavállalók nem “vették annyira zokon” a Mt módosítását, mint azt a szakszervezet előtte elképzelte.

A Liga elnöke szerint ennek több oka van, egyrészt kevés idő telt el a bevezetése óta, valamint sok helyen nem is alkalmazták az új Mt. lehetőségeit, vagy már korábban is ezeket a szabályokat alkalmazták. Sok körülmény együtt eredményezte azt, hogy a munkavállalók mintegy 20 százaléka élte meg kedvezőtlenül az új Mt bevezetését – mondta, hozzátéve, hogy emögött súlyos munkavállaló-ellenes trend húzódik – jegyezte meg Gaskó István.

Rolek Ferenc, a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége alelnöke elmondta:  munkáltatói oldalról a törvény néhány passzusa finomításra szorul, egyebek mellett a többségi köztulajdonú cégekre vonatkozó komoly szigorítások és kötöttségek. Vélekedése szerint el kellene törölni ezt a rendelkezést, mivel az állami vállalatok is a piacon működnek, a versenyszférabeli cégekkel azonos feltételek illetik meg őket.

A kávéautomatán is százezreket lehet bukni
Nem lehet különbség a saját és a kölcsönzött munkavállaló számára biztosított munkafeltételekben és juttatásokban, ha ugyanazt a munkát végzik. Még a kávéautomatához való hozzáférésben is egyenlőségnek kell lennie.

Feliratkozom a(z) Jogi kisokos téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek