Kitűzték a kamarai választások időpontját!

2012. szeptember 18. kedd - 15:15 / kfarkas
  •    

Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter kitűzte a Magyar Agrár-, Élelmiszergazdasági és Vidékfejlesztési Kamara megyei és országos küldöttválasztó gyűléseinek időpontját.

Ennek megfelelően a megyei küldöttválasztó gyűléseket 2013. február 1. és 21. között, az országos küldöttválasztó gyűlést 2013. március 9-én tartják meg. A Vidékfejlesztési Minisztérium a hazai agrártársadalom összefogásának támogatása és a mezőgazdaság versenyképességének növelése érdekében alkotta meg az új agrárkamarai törvényt.

A jogszabály legfontosabb célja, hogy egy olyan egységes agrárkamarai szervezet jöjjön létre, amelyben kötelező módon tagok a mezőgazdasági termelők, a termékeket feldolgozók és a kereskedők is. Mindez növeli az ágazat hatékonyságát és versenyképességét. A tagságra kötelezetteknek november 30-áig kell bejelentkezniük a Magyar Agrárkamara honlapján a kamarai választási tagjegyzékbe.

A mintegy 400 ezer fős várható tagsággal megalakuló új szervezet fogja felváltani a jelenlegi, kb. 10 ezer fős tagságú megyei és országos agrárkamarákat. Utóbbiak a törvény szerint általános jogutódlással beolvadnak az új Agrárkamarába, annak megalakulásának pillanatában.