Itt a segítség az újévi fogadalmak betartásához!

2016. január 04. hétfő - 07:30 / piacesprofit.hu
  •    

Az év elején sokan célokat tűznek ki, de csak kevesen érnek célba. A konditermek és nyelviskolák januárban alig tudják befogadni a jelentkezőket, márciusra viszont gyakran megüresednek a termek.Mi a titka a célállításnak? Mi az oka annak, hogy vannak olyan emberek, akik sokkal nagyobb arányban valósítják meg a céljaikat, mint mások? Szakértőnk segít!

A világ első számú célmegvalósítójának John Goddard-ot tartják. Sajnos meghalt nemrégen, de egy fantasztikus ember volt. A New York Times modern kori Indiana Jones-nak nevezte el őt. Az ő példáján nézzük végig a célállítás szabályait.

John Goddard tizenöt éves korában, egy esős vasárnap délután leült a konyhaasztalhoz, elővette a kedvenc füzetét, és egy üres lap tetejére felírta, hogy “Életem listája.”

127 nem semmi célt tűzött ki. Hogy végighajózza a világ leghosszabb folyóit. Végigjárja Marco Polo útját. Cikket ír a National Geographic Magazinnak. Lovagolni fog betöretlen vadlovon, struccon, elefánton, és puputevén. Kiolvassa az egész Encyclopedia Britannica-t.

„Fogadom, hogy tudatosabb leszek a fogadalmmal”
Az Új Év sokak számára a fogadalmak ideje: valahogy úgy érezzük, egy különleges alkalomhoz kell, hogy kössük, hogy igazán változást tudjunk elérni. Azonban nagyon sokan – talán Ön sem – nem tesznek már újévi fogadalmakat, hiszen eddig gyakran vallottak kudarcot, vagy nem sikerült teljes mértékben betartani őket. Érdemes a nagy, fő célunkat felosztani kisebbekre, és figyelni arra, hogy megfeleljenek a SMART (Specific, Measurable, Attractive, Realistic, Time-bound) elveknek.

Az eredeti 127 célból 114-et meg is valósított! És még további négyszázat!

Magassági rekordokat állított fel civilként katonai repülőgépekkel folytatott repüléseivel. Túlélte a homokvihart, repülőgépének lezuhanását, csörgőkígyó harapását. Tanulmányozta a navaho és a hopi indiánokat. Lefényképezte a világ nagy vízeséseit. Úszott a világ minden nagy tavában. Látott hamvasztásos szertartást Bali szigetén. Negyven méter mélyre merült a víz alá, és két és fél percig kibírta visszatartott lélegzettel.

Mi az, ami nem sikerült neki?

Nem járt a Holdon. Nem tanulmányozta Komodo szigetén a sárkánygyíkokat, mert a part előtt harminc mérfölddel lerobbant a hajója. Nem olvasta ki teljesen az Encyclopedia Britannica-t, de jelentős részét igen. Nem járt a világ összes országában, csak harminc marad ki. Nem járt az Északi- és a Déli-sarkon. És nem szerepelt Tarzan filmben.

Túlélte viszont a prosztatarákot is, amely nem szerepelt sem az eredeti, sem a későbbi célok között. De itt is kitűzte keményen, hogy meggyógyul. És meg is gyógyult! Tanulmányozta a betegséget. Tanulmányozta, hogy akik felgyógyultak belőle, azoknak hogyan sikerült. Kizárt az elméjéből minden negatív gondolatot, és csak vígjátékokat nézett.

Akkor nézzük meg, hogy mi volt John Goddard titka!

Kép:PP archív

Businessman Crossing the Finish Line

1. Leírta a céljait!

Akármilyen sikerirodalmat tanulmányoz az ember, mindegyikben azt olvashatja, hogy nagyon kiemeli a célok leírásának fontosságát. John Goddard azt mondta, hogyha valaki leírja a céljait, az olyan, mintha szerződést kötne önmagával. A leírt szerződések pedig jobban megvalósulnak.

2. John Goddard konkrét, kipipálható módon fogalmazta meg a céljait!

Egy jól megfogalmazott cél olyan, hogyha egy külső szemlélő ránéz, azonnal el tudja dönteni, hogy az a cél megvalósult, vagy sem.

Olyan ez, mint a terhesség. Valaki vagy terhes, vagy nem terhes. Nincs olyan, hogy “Én majdnem terhes vagyok.” Vagy hogy “Én nyolcvan százalékban terhes vagyok.”

Vezetőként ne mondja azt az embereinek, hogy “Szeretném, ha a munkahelyi fegyelem nagymértékben javulna!” Mert aztán, ha év végén azt mondja nekik, hogy “Elégedetlen vagyok, mert nem javult nagymértékben a munkahelyi fegyelem.” akkor ők meg lehet, hogy azt mondják, hogy “Micsoda! Főnők! De hát már olyan fegyelmezettek vagyunk!”

A probléma itt az volt, hogy nem határozta meg pontosan, kipipálható módon, ellenőrzőlista-szerűen, hogy mi az elvárás. Hogy mondjuk, nem kell senkinek sem fegyelmit adni. Nem kell senkit sem elbocsájtani. Nem késik senki sem reggel a munkából öt percnél többet. Ezek kipipálhatók!

3. John Goddard határidőt tett a céljai mellé.

“Életem listája!”, írta ő. Ugye itt a halála volt a határidő. Bár ezt nem lehet pontosan előre tudni. De még mindig jobb, mint a semmilyen határidő! A határidő nélküli célok sok esetben sohasem valósulnak meg.

A határidő egy kényszerítő erő, és az utolsó pillanatokban csodákra képesek tőle az emberek. Ahogy az egyik rendezvényszervező ügyfelem mondta: “A rémület az utolsó órákban összerántja a csapatot.”

Sose tegyen időtartamot a cél mellé, mert az mindig odébb csúszik! Egy héten belül le kellene mosni a kocsit, rendet kellene tenni a garázsban, ki kellene mosni a függönyöket. És már két hónapja le kellett volna mosni azt a kocsit. Egy éve rendet kellene tenni abban a garázsban. És már egy fél éve ki kellene mosni azokat a függönyöket. Ismerek olyan házaspárt, aki nyolc éve “Jövőre beköltözik az épülő házába.”

4. John Goddard elképzelte, vizualizálta a céljait!

Kritikusan nehéz helyzetben sokszor fordult ehhez a vizualizációs gyakorlathoz. Elképzelte magát, ahogy megvalósította a célját, és átélte a sikert.

Sok évvel ezelőtt én alapítottam meg a Dél-Dunántúl legrangosabb népzenei eseményét, a Pécsi Nemzetközi Folknapokat. Minden nap fejben ott álltam a POTE aula színpadán. Lelki szemeimmel láttam, hogy fürtökben lóg a sok ember a galériákon. Telis-tele van minden szék és minden állóhely. Éreztem magam mögött a Muzsikás Együttest Sebestyén Mártival. Fogalmazgattam magamban, hogy hogyan fogom őket felkonferálni. Minden áldott nap egy éven keresztül.

És eljött 1990. október 29-e. És valóban fürtökben lógtak az emberek! Valóban minden hely tele volt! Valóban ott voltak a technikusok! Valóban ott állt a színpadon a Muzsikás Együttes és Sebestyén Márti! És valóban én konferáltam fel őket!

Megvalósult, mert vizualizáltam!

5. John Goddard céljai reálisak voltak számára, de kihívást jelentettek

Nem fog olyan célért küzdeni, ami nem reális az Ön számára. És nem fog olyanért sem keményen dolgozni, amit bármikor a kiráz kisujjából. A kettő között kell megtalálni az ideális egyensúlyt.

A fenti öt szabály az, amire nagyon érdemes odafigyelni, amikor célokat tűz ki. Sok sikert kívánok a 2016-os célok eléréséhez!

Piroska Gyula
A cégtulajdonosok barátja
[email protected]

 

Feliratkozom a(z) Cégvezetés & irányítás téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek