IKEA szatyrot árul a luxusmárka?

2017. április 22. szombat - 18:12 / piacesprofit.hu
  •  
  • Előfizetés

A svéd lakberendezési márka áruházainak egyik jól ismert eleme a sárga szatyor, amibe a vásárlás alatt pakolhatunk, és amit, ki tudja, miért, mindenki szeretne hazavinni. De nem lehet, csak kékben. Viszont most már drágán is.

Aki valaha vásárolt már az IKEA áruházaiban – és a világon meglehetősen sokan vannak ilyenek –, az találkozott már a nagy, sárga szatyorral, amit kosár helyett, a kisebb termékek pénztárhoz hurcolásához készít ki a lakberendezési áruház. Hatalmas, erős, sok minden elfér benne. Talán eredetileg nem is gondoltak rá, de az emberek megszerették a praktikus tárgyat, és akartak belőle maguknak otthonra.

A cég ezért egy ideje elkezdte árusítani is a szatyrokat, de azért, hogy ne legyen keveredés, mi az áruházé és mi a megvehető portéka, utóbbi sárga helyett kék lett. Ugyanaz, de mégis más. A kék szatyrok elkezdték ellepni a világot, de azért nem mindenki elégedett… Főleg, hogy egy kicsit furcsán megfogalmazott a kommunikáció.

Forrás: Facebook

Forrás: Facebook

A kék szatyrok összességében mégis népszerűek. Annyira, hogy egy luxus divatmárka is meglátta bennük a lehetőséget. A Teenvogue szúrta ki, hogy a Balenciaga tavaszi szezonra piacra dobott „tote bag”-je, amit egyébként 2145 amerikai dollárért árulnak, egy az egyben ugyanúgy néz ki, mint a lakberendezési áruház filléres darabja. Nyilván a logó kivételével, ami a luxustermék esetében aprócska és aranyszínű.

Kép:Barneys.com

Kép: Barneys.com

A magazin az IKEA véleményét is kikérte a plágiummal kapcsolatban, a cég pedig hízelgőnek nevezte, hogy a dizájnjuk egy divatmárka figyelmét is felkeltette.

Luxusmárka koppintja a szegények ruháját
Vannak olyan divattermékek, amelyek kifejezetten valamilyen társadalmi probléma megoldását célozzák, mások inkább csak a profitot. De a felelős tervezők ötleteire olykor ők is vevők, talán túlságosan is.

Feliratkozom a(z) Piac & marketing téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek