Átmenetileg megszűnt munkaviszony ellenére is megkaphatjuk a maximális albérleti támogatást

2017. szeptember 13. szerda - 08:10 / piacesprofit.hu
  •    

Bár nem olyan régóta térítheti a munkáltató adómentesen a dolgozó albérletét (a mobilitási célú lakhatási támogatás keretein belül), mégis felmerülnek olyan kérdések, amire még a szakértő sem számított - olvasható a HR Portál oldalán.

Mint a HR Portál írja, Fata László cafetéria szakértő a következő kérdést kapta nemrég:

“Munkatársunk 2015 óta munkaviszonyban van nálunk. 2017 januárjától adtunk neki albérleti támogatást. Mivel munkaviszonya 2017 előtt kezdődött, úgy terveztük, hogy 5 évig kapja ezt. Márciusban felmondott, de most szeptemberben újra felvettük. Mennyi ideig kaphatja a mobilitási célú lakhatási támogatást?”

mit kapunk az év végén?

Kép: Fotolia

Fata László szakértő felhívta a figyelmet egy 2018-ban életbelépő szabályra, mely szerint “az ugyanazon munkáltatóval létrejött új munkaviszony esetén az időtartamot a munkaviszonyok időtartamának összeszámításával kell meghatározni.”

Ennek értelmében a fent említett munkavállaló idén még megkaphatja a maximális támogatást (ami maximum 24 hónap lehet), de 2018-ban már úgy kell számolni, hogy 2017-ben volt 3 hónap + 4 hónap jogviszonya. Így még (24-7) 17 hónapig kaphatja a maximális értékű támogatást.

Így segítheti a munkáltató az iskolakezdést
Minden segítség jól jön az iskolakezdéshez a családoknál, a munkáltató is hozzájárulhat a kiadásokhoz. Az iskolakezdési támogatás a tanévkezdést megelőző hatvanadik naptól – azaz július elejétől – adható, egészen az év végéig.

Feliratkozom a(z) Adózás téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek