Hiánypótló exportpromóciós lehetőség IT-cégeknek

2013. október 03. csütörtök - 17:15 / kfarkas
  •    

Magyarországon először a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) fejlesztésében érhető el az angol nyelvű, online ICT Export Directory, amelynek célja a magyar infokommunikációs cégek exportjának elősegítése külföldi partnerek számára elérhető adatbázis kialakításával.

Vásárokon is népszerűsíti a regisztrálókat a HITA

A HITA kiemelt projektje eredményeként a honlapon bármely magyar ICT-cég regisztrálhat az adatbázisba, amelyen keresztül a külföldi partnerek közvetlenül kereshetik meg. Az Export Directory első külföldi bemutatását az Egyesült Arab Emirátusokban, a 2013. októberi GITEX kiállításon tervezi a HITA. Az Export Directory mobiltelefonokra és tabletekre optimalizált verziója is elérhető.

A honlap az alábbi címen érhető el: hita.hu/Hungarian ICT Export Directory

Miért érdemes regisztrálni?

● mert az Export Directory-n keresztül külföldi (előzetesen regisztrált) partnerek közvetlenül kereshetik meg a céget, így rövid idő alatt értékes lead-ekhez juthatnak

● mert a HITA számos további szakmai fórumon és eszközzel fogja népszerűsíteni a regisztrációval rendelkező cégeket:

– a külgazdasági szakdiplomata-hálózat segítségével külföldi szakmai szövetségeknél, szervezeteknél

– hazai szakmai szövetségeken, klasztereken keresztül

– külföldi szakkiállításokon (az Export Directoryt népszerűsítő kiadvánnyal/QR-kóddal, az adatbázisban szereplő cégprofilokból összeállított brosúrákkal)

– rendszeres üzletember-találkozókon, nemzetközi matchmaking rendezvényeken

– az Európai Unió vállalkozásfejlesztési hálózatán, az Enterprise Europe Networkön és külföldi rendezvényein keresztül

– magas rangú delegációk tagjainak körében

– online marketingeszközökkel (pl. keresőoptimalizálás)

Az ICT a magyar gazdaság domináns ágazata – a GDP 10 százalékát adja, ugyanakkor ennek 90 százalékát a Magyarországon jelen lévő multinacionális cégek hardverexportja teszi ki. A maradék 10 százalék a nagyobb hozzáadott értékkel bíró, sokkal gyorsabban növekvő szoftver- és szolgáltatásexportból származik, melyben fontos szerep jut a hazai kis- és közepes vállalkozásoknak és a már szép sikereket elért magyar startup cégeknek is.  A KSH adatok alátámasztják az iparág dinamikus fejlődését: az ICT az egyetlen iparág, amely  minden negyedévben növekedni tudott az elmúlt időszakban. A nemzetközi elemzések is azt mutatják, hogy az ICT-iparágnak vannak eredményei, a régión belül az élbolyhoz tartozunk.

További információk a HITA ICT-területért felelős ágazati tanácsadóinál, Kvassay Krisztinánál ([email protected]) és Szűcs Mariannál ([email protected]).

 

Feliratkozom a(z) Piac & marketing téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek