Hazai győzelem a XV. Manager Open nyíregyházi fordulóján

2019. május 20. hétfő - 17:05 / piacesprofit.hu
  •    

A nyolc regionális tornából valamint a budapesti döntőből álló idei Menedzser Teniszbajnokság második versenyének a rohamosan fejlődő Nyíregyháza volt a házigazdája. Színhelye a  MARSO Tenisz Centrum jól előkészített pályái voltak. Ezúttal az időjárás kegyeibe fogadta a szervezőket, ami a résztvevők számában is megmutatkozott. Így nemcsak a városi helyi egyesületben játszó üzletemberek közül neveztek sokan hanem a környékről így Mátészalkáról, Fehérgyarmatról és Debrecenből is érkeztek menedzserek és vállalkozók. Kedves gesztus volt a helyi klubtól , hogy magyaros reggelivel azaz egy 10 kilós erre az alkalomra sütött kenyérrel , házi disznózsírral és hagymával várták a vendégeket.

Az ünnepélyes megnyitó során Hámori Tamás alapító-versenyigazgató elmondta a Manager Open kilenc év után tért vissza a nyírségi fővárosba, hiszen 2009-ben és 2010-ben már rendeztek menedzser tornát ugyanitt. Utána azonban évekig Debrecen volt a tiszántúli régió hasonló viadalának a helyszíne. Egyúttal megköszönte Poroszka Norbert , a Marso, az ország meghatározó gumiabroncs kereskedő cég egyik vezetője, a teniszklub elnöke előkészítő munkáját egyúttal színvonalas és sportszerű küzdelmeket kívánt a megjelenteknek. Ezt követően ismertetésre került a sorsolás eredménye és a játékrend.

20190511_170600_resized

Először a párok több csoportban –élén egy-egy kiemelt  párossal – körmérkőzés formájában mérték össze erejüket. A résztvevők között, mintegy a torna társasági jellegét erősítve,egy-egy helyi apa-fia valamint egy testvér pár is volt. Csoportgyőztesként és veretlenül került a főtáblára a gyöngyösi-nyíregyházi „ vegyes „ páros Ludányi Zoltán- Szabó Zoltán , a tavalyi pontverseny győztese továbbá a helyi Tölgyes István-Tölgyes Tamás , Balla Gábor –Szalóki Péter , Kovács Attila – Mirgay Zsolt és Varga Attila –Szabó Dániel párosok. Egy vereséggel pedig a debreceni Ádor Zsolt – Máthé Gábor a tavalyi országos döntő ezüst érmesei valamint a Támba Attila – Franczel Gábor és Alchibabi Nidál –Tóth István nyíregyházi vállalkozók jutottak a legjobb 8 közé.

20190511_112510_resized

A következő fordulóban a Kovács  – Mirgay  kettős meglepetésre megverte a Ludányi párost , az elődöntőben az Ádor – Máthé duó visszavágott a csoportbeli mérkőzésen elszenvedett vereségért a Varga – Szabó párnak. A döntőben a Kovács – Mirgai páros ha szoros mérkőzésen , de nyert a debreceni Ádor- Máthé kettős ellen, így ők lettek a Manager Open idei második versenyének győztesei.

A főtáblára nem jutottak sem maradtak játék nélkül , mert ők vigasz verseny keretében játszottak tovább. Ennek elődöntőjében a Barna István – Horváth Zoltán pár a Poroszka Norbert – Szabó Patrik , míg a Turi Dániel – Horváth Péter a mátészalkai Erdélyi Ferenc – Halász László kettős ellenében harcolta ki a döntőbe jutást,ahol a fiatalabb Turi páros győzedelmeskedett.

20190511_093853_resized

A verseny érdekes színfoltja volt a klub korábbi elnöke , az országosan ismert nagyvállalkozó dr Bige László és párja Tölgyes István  valamint a Marso gyár egyik tulajdonosa Poroszka Ottó és társa dr Juhász József meghívásos páros mérkőzése. Ezt az összecsapást majd az elődöntőket megtekintette Káplán István a klub 70-es évekbeli él játékosa.

Az ünnepélyes díjkiosztás során a bajnok pár tagjai kupát és egy-egy üveg CHIVAS whiskyt nyertek, míg a helyezettek a serlegeken felül a Panda Security Kft és az Extrametal ajándék csomagját továbbá Piac & Profit éves előfizetését és a MOB évkönyvét kapták ajándékba. Ezen felül minden egyes résztvevő a Pauker Nyomda által készített művészi oklevelet is kézhez kapta.

20190511_093236_resized

A versenyigazgató a régiós viadal befejezéseként köszönetet mondott a verseny sorozat további támogatóinak, így a KPMG-nek, a Parfüm-Line Kft-nek, a Foxtonnak, a Viszló-Trans-nak, a Béres Rt-nek, a Danubius Hotels-nek, az Auto-Licit Kft-nek, az Óramű Kft-nek és az SSP Groupnak.  Egyúttal felhívta a figyelmet , hogy a Manager Open következő állomására 2019. június 1-én a fehérvári Kiskút Tenisz klubban kerül sor.

A nap folyamán az éppen pihenő versenyzők és a látogatók belelapozhattak az ITBusiness , és a Piac & Profit üzleti magazinok aktuális példányaiba. Ez a két magazin, mint a Manager Open média partnerei on-line oldalaikon rendszeresen közlik az egyes versenyek eredményeit illetve fényképes beszámolóit.