Cafeteria 2017: mi marad a zsebben jövőre?

2016. november 02. szerda - 13:30 / kfarkas
  •    

Pénteken az Országgyűlés elé került a 2017-es adótörvények friss módosító csomagja. A tervezett változások néhány pontban érintik a cafeteria jövő évi szabályait is, így egy hajszálnyival alacsonyabb lesz a béren kívüli juttatások adómértéke, ugyanakkor több népszerű juttatási forma magasabb kulccsal adózik majd.

Pénteken késő délután mutatta be Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az őszi adócsomagot. A módosító javaslat alapján csökkenhet a béren kívüli juttatások és egyes meghatározott juttatások adóterhe. Fata László cafeteriaszakértő segítségével összegyűjtöttük a legfontosabb változásokat!

Az adótörvények számos kedvező változást hoznak a kisvállalkozások életében!

Alacsonyabb lesz az adóteher

Idén a juttatások értékének 1,19 szerese után kell 15% személyi jövedelemadót és 14% vagy 27% EHO-t fizetni a munkáltatónak attól függően, hogy béren kívüli juttatás vagy egyes meghatározott juttatás kategóriába esett az átadott termék vagy szolgáltatás. Amikor a személyi jövedelemadó (szja) mértékét 16-ról 15 százalékra csökkentették, akkor az számos esetben lejjebb vitte az alkalmazott szorzószámot is. A béren kívüli és az úgynevezett egyes meghatározott juttatások azonban valahogy kimaradtak ebből. A jogalkotók most ezt orvosolva javasolták, hogy az szja-törvényben alkalmazott 1,19-szeres szorzókat 1,18-szorosra csökkentsék. Ha elfogadja az Országgyűlés a jelenlegi javaslatot, akkor tehát jövőre az 1,18-szoros értéke lehetne az adó alapja. Erre kellene majd megfizetni a közterheket. Így az új adó mértékek az idei 34,51% és 49,98% helyett 34,22% és 49,56% lehetnek.

mit kell adni

Kép: Fotolia

Magasabb kulcsot kapnak a népszerű elemek

Sok idén népszerű béren kívüli juttatás jövőre már magasabb közteherrel lesz adható. Ezekre sok esetben idén havi, éves korlátok vonatkoznak, melyen belül igénybe vehettük a kedvező adózás feltételeit. A friss javaslat szerint ezek jövőre havi illetve éves korlátozás nélkül lennének adhatók 2017-ben – a magasabb – 49,56% közteherrel.

Így többek közt az Erzsébet-utalvány, iskolakezdési támogatás, helyi bérlet, munkahelyi étkezés, vállalati üdültetés, iskolarendszerű képzés stb. biztosítása mellett az önkéntes nyugdíjpénztárba és egészségpénztárba is korlátlanul fizethetne a munkáltató 49,56% adóval.

Változik a munkába járás költségtérítésének szabályozása: a közigazgatási határon kívülről (speciális esetekben belülről is) munkába érkező munkatársak számára fizethető (vagy fizetendő) 9 Ft/km költségtérítés adómentes értéke 15 Ft/km értékre növekszik. Az egyes meghatározott juttatások és az adómentesek juttatások értékét természetesen nem kell beleszámolni a 200.000-450.000 forintos éves keretbe.

Béren kívüli juttatások

A béren kívüli juttatások értékének 1,18-szorosára kell 15% személyi jövedelemadót és 14% EHO-t fizetni. Így a teljes közteher 2017-ben is 34,22%, azonban ezen juttatások köre szűkülhet. Egyrészről Széchenyi Pihenő Kártyát adhatnánk majd a 2016-ban is ismert alszámlákkal és keretekkel valamint 100.000 Ft értékig pénz kifizetése is lehetséges lesz ugyanilyen közterhekkel. „Arra azonban még figyelni kell, hogy erre a két juttatásra egy összesített keret is vonatkozna. Így kedvező adózással ezekből évente a versenyszférában 450.000 Ft a közszférában 200.000 Ft lesz adható” – hívta fel a figyelmet Fata László.

Lakáscafeteria: változások augusztus elsejétől
Egyre népszerűbb a lakáscélú támogatás a munkavállalók és a munkáltatók körében is, ezért érdemes figyelni arra, hogy augusztus elsejétől jelentős változások jönnek a juttatás feltételrendszerében.

Adómentes juttatások

A gyakran használt adómentes juttatások köre megmarad, sőt bővül 2017-re. A kulturális belépő, a sportrendezvény belépő, a lakáshitel támogatás, a bölcsődei támogatás kis módosítással 2017-ben is tovább használhatók lesznek. Emellett bekerül az adómentes juttatások közé a mobiltási célú lakhatási támogatás, a különböző egészségügyi szolgáltatások és az óvodai ellátások térítése. (Az albérleteket is adómentesen támogathatja bizonyos feltételek esetén a munkáltató jövőre!)

Az új szabályok a legfontosabb változást a lakáscélú támogatások szabályozásában hozták. Ebben az esetben jövőre a munkáltatónak az adómentességhez a munkáltatónak vizsgálnia kell, hogy a lakás szobaszáma ne haladja meg a méltányolható lakásméretet. Ehhez a szobaszám és együtt lakók viszonyát kell figyelembe venni. A módosítás elfogadását követően változhat az együtt lakó személyek meghatározása. Az új szabályok alapján már a házastárs közeli hozzátartozóit is figyelembe vehetnénk a lakók számának meghatározásakor. A jelenleg érvényes meghatározás szerint ebbe a körbe nem számíthatjuk bele a munkavállalónak, élettársának vagy házastársának testvérét. A jövőre tervezett módosítás lehetővé tenné a lakásban lakó testvér figyelembe vételét is az együtt lakó, együtt költöző családtagok számának meghatározásakor. Emellett a fiatal házaspárok estén a lakók számának meghatározáskor számításba vehetnénk a jövőben születendő gyermekeket is.

Perelhetnének a cégek a SZÉP kártya miatt
Alaposan átalakította a kormányzat a 2017-es cafeteriarendszert, miután az Európai Bíróság 2016. február 23-án született ítéletében Magyarországot kötelezettségszegési eljárás keretében elmarasztalta az Erzsébet utalvány és a SZÉP kártya kibocsájtási feltételei miatt. Az Erzsébet utalványt átszabták, a SZÉP kártyához viszont még nem nyúlt a kormány, pedig számos kkv-t érinthet a kérdés.

Feliratkozom a(z) Adózás téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek