A virágpiacon is van innováció

2017. május 27. szombat - 12:52 / piacesprofit.hu
  •    

Óriási sikert értek el az egyik legnagyobb és legelismertebb nemzetközi design versenyen, az A' Design Award-on a Kun Richárd, a viaFlora Csoport projektvezetője által megalkotott világító virágok.

A 2010-ben alapított rangos nemzetközi designversenyre, az A’ Design Award & Competition-re idén is több ezer pályamű érkezett a világ minden pontjáról. A szakértői értékelések után az akadémikusokból, különböző iparágakat képviselő elismert szakemberekből és véleményvezér újságírókból álló zsűri választotta ki a legjobb pályázókat minden kategóriában. Ennek a folyamatnak a végén a Lighting Design projektek közt jelölt flAVATAR a bronz díjat kapta meg. Ez azt jelenti, hogy a magyarok által megalkotott világító virág az egyik legszínvonalasabb világító design koncepcióval rendelkező termék a világon.

Kép: A'Design Award

Kép: A’Design Award

„A hazai és nemzetközi virágkereskedelemben nagyon kevés az új innováció. Főleg amiatt, hogy ennek az iparágnak korlátozottak a fejlesztési lehetőségei. Egy olyan új típusú virág, mint a flAVATAR, viszont többek közt akkor tud igazán érvényesülni a piacon, ha díjakat, elismeréseket kap. Az A’ Design Award óriási elismerés a számunkra, amellyel példát is mutathatunk a virágszakmának, miután a flAVATAR fejlesztésekor maximálisan figyelembe vettük a természet szabályait és olyan virágkülönlegességet hoztunk létre, amely a környezetünket gazdagítja.” – hangsúlyozta Kun Richárd a díj átvételekor.

A flAVATAR növények egy külső kezelésnek köszönhetően világítanak a sötétben. A felületi kezelés eredményeképp, a fénykibocsátás szabad szemmel jól látható, amelyet csupán sötétben érzékelünk. A védjegy oltalom alatt álló fejlesztésének köszönhetően a kezelt vágott virág, cserepes vagy stabilizált növény a feltöltődés után azonnal sötétbe helyezve zöld, kék, piros vagy fehér színben fénylik, úgymond fluoreszkál, akár 30 percen keresztül a töltöttség erejétől függően.

A szakember hozzátette reméli, hogy az A’ Design Award hozzásegíti a viaFlora Csoportot ahhoz, hogy a jelenleg is számos külföldi országban kapható világító virágokat még több helyen hozzák forgalomba.