A botrány után társkeresőbe menekül Zuckerberg

2018. május 02. szerda - 16:04 / piacesprofit.hu
  •    

A  Facebookot világszerte súlyosan elmarasztalták, mert 87 millió használójának adatait illegálisan felhasználhatták, mire az amerikai óriáscég előre menekül: most társkereső portált indít.

Alapítója és vezetője, Marc Zuckerberg arról beszélt, hogy az új szolgáltatással éppen a Facebook fő küldetésének tesznek eleget, hiszen segítenek az embereknek közelebb kerülni egymáshoz.

A FB több, mint 200 millió felhasználója egyedül él, ezért is van szükség arra, hogy segítsék őket a társkeresést. Zuckerberg szerint a cél nem az, hogy alkalmi randevúkra adjanak lehetőséget, hanem az, hogy az érdekeltek tartós kapcsolatot tudjanak teremteni.

Zuckerberg most társkeresőbe menekül

Zuckerberg most társkeresőt indít

Egyúttal megígérte, hogy gondosan ügyelnek majd az új szolgáltatás használói adatainak biztonságára: a profilokat, amelyeket a bejelentkezők megadnak majd, jelenlegi FB-ismerőseik nem láthatják és a társkeresési üzenetek külön rendszeren, a Messengeren és a WhatsAppon kívül futnak majd.

Adatvédelmi incidens: mit tanulhatunk a Facebook-botrányból?
A személyes adatok kezelésének és védelmének kérdése talán még soha nem volt annyira a középpontban, mint az elmúlt hetekben:a világsajtóban végigsöprő Facebook–Cambridge Analytica-ügy sajátos megvilágításba helyezi az új rendelkezések aktualitását és lehetséges hatásait is.

Arról, hogyan lehetne az ígért biztonságot garantálni, a FB főnöke nem szólt, de magáért beszélt, hogy bejelentésének hírére 18-20 százalékkal csökkent a nagy amerikai társkereső portálok részvényeinek árfolyama.

Ugyanakkor  az internet biztonságát védő civilszervezetek hevesen bírálják a FB tervezett új szolgáltatását, mondván: a cég  eddigi tevékenysége tükrében  a használók aligha bízhatnak abban, hogy legszemélyesebb adataik nem kerülnek nyilvánosságra.

(Forrás: The New York Times)