Idén is kiderül, ki volt a leggyorsabb!

2011. július 05. kedd - 16:28 / piac-profit.hu
  •    

A Deloitte 2011-ben is várja a technológiai szektor vállalatainak jelentkezését a terület leggyorsabban fejlődő cégeit rangsoroló, közép-európai „Technology Fast 50" versenyre. A regionális megmérettetésre immár tizenkettedik alkalommal kerül sor - a vállalatok idén még július 15-ig jelentkezhetnek.

"A Fast 50 verseny évről évre igen népszerű a feltörekvő technológiai cégek körében, hiszen a részvétel lehetőséget kínál arra, hogy a vállalkozások egy komoly nemzetközi összehasonlításban – régiós és kontinentális szinten – is megmérettessék magukat, és ott egy esetleges jó helyezéssel kitűnjenek a versenytársaik közül." – Verbó Zoltán, a Deloitte Technology Fast 50 programjának vezetője. A részvétel növelheti egy sikeres, fiatal vállalkozás ismertségét, valamint a cégek a jó szerepléssel elismerést és nagyobb szakmai hitelességet is kivívhatnak maguknak mind a potenciális befektetők, mind a munkaerőpiac szereplői szemében. A vállalatok a program részeként alaposabban megismerhetik továbbá a saját iparágukban tevékenykedő cégeket, bővíthetik iparági ismereteiket, de a verseny alkalmas a kapcsolatrendszerük fejlesztésére is.

A tavalyi év „Deloitte Technology Fast 50" versenyén Magyarországról összesen tíz vállalat került be a régió legjobbjai közé. A legkiemelkedőbb teljesítményt a hazai cégek közül az internetes megoldások építésével, és technológiával kapcsolatos tanácsadással foglalkozó Viala Kft. nyújtotta, amely eredményével (a vizsgált ötéves időszakban elért 1071 százalékos növekedéssel) tavaly bekerült a TOP 10-be is. A tavalyi rangsorban szereplő cégek 967 százalékos átlagos növekedést mutattak fel 2010-ben. Ez a fejlődés azért is volt figyelemre méltó, mert a térségben a technológiai szektor különösen megszenvedte a válság hatásait.

Az elsődleges rangsoron és a Fast 50 díjakon kívül a Deloitte „Rising Star" díjjal jutalmazza a piacon legalább három, de legfeljebb öt éve jelen lévő, leggyorsabban növekvő technológiai vállalatokat, illetve Big 5 díjat kaphatnak azok a cégek, amelyek árbevétele 2010-ben meghaladta a 25 millió eurót.

Az online regisztrációs űrlap, valamint a részvételi feltételek a Deloitte Technology Fast 50 weboldalon érhetők el. Az idei jelentkezés 2011. július 15-én zárul. A korábbi évekhez hasonlóan a győztes cégek automatikusan bekerülnek a Deloitte EMEA (Európa, Közel-Kelet és Afrika térség) Technology Fast 500 versenyébe.