A nyelvtudásunk hiánya áll az álmaink útjában

2016. január 05. kedd - 09:42 / piacesprofit.hu
  •    

A magyarok többsége szerint álmai munkahelyének megszerzése érdekében sokkal jobban kellene beszélnie angolul, míg 20 százalékuk inkább el sem megy az interjúra, ha az angol nyelven zajlik – derült ki a Bar-ANGOL legfrissebb kutatásából.

sokszor inkább el sem megyünk az interjúra

Kép: SXC

A kutatásban résztvevők 16,5 százaléka kifejezetten elégedett jelenlegi állásával, míg a többség csak közepesen elégedett, 26,9 százalékuk pedig egyáltalán nem az. Válaszaik alapján elsősorban akkor lennének elégedettebbek, ha több fejlődési lehetőségük (30,2%), vagy magasabb fizetésük lenne (28,8%) de hasonlóan fontosnak tartanák, ha még több szakmai sikert tudnának elérni betöltött pozíciójuk során (16.5%).

A kutatásban résztvevőknek munkájuk során a legtöbbször a vezetőkkel, főnökkel való kommunikáció során kell használniuk az angol nyelvet, ezt követi a külföldiekkel történő kapcsolattartás, míg a harmadik leggyakoribb szituáció a tárgyalás, esetleg üzletkötés.

„Kommunikáció nélkül nem válik senki sem hatékony nyelvhasználóvá, tehát mindenképpen olyan nyelvelsajátítási környezetre van szükség, ahol az emberek motivációt éreznek az angol nyelven való érintkezésre, és ahol feloldódnak a már említett gátlásaik. Ebben a gyakorlási folyamatban fontos szerepet játszhat az is, ha a munka során kell használni az angol nyelvet, mégis a motiváció szempontjából célszerű, ha az éles helyzetek előtt van lehetőség a szituációk szimulálására”- vallja Gönczy Edit, a Bar-ANGOL program alapítója.

Annak ellenére, hogy egyre több munkaadó igényli az angol nyelvi ismeretet, a válaszadók 24,8 százalékának nem kell szóban használnia az angolt jelenlegi munkahelyén, éppen ezért nem is szeretné saját magát olyan helyzetbe hozni, ahol ez felmerülhet. Így lehet az, hogy az álláskeresés során a magyarok 28,1 százalékának a második legnagyobb félelme, hogy angolul fog zajlani az interjú. 34,5 százalékuk a leginkább attól fél, hogy elhagyja biztos munkahelyét a bizonytalanért és szintén alapvető önbizalomhiányra is utalhat, hogy az álláskeresők harmadik legnagyobb félelme, hogy nem talál majd jobbat jelenlegi munkahelyénél.

Jó előre kell tervezni, és meglehet a 235 ezer nettó
Nem elérhetetlen az áhított bér a pályakezdők számára a Metropolitan Főiskola szerint, hiszen jó esetben egy karrier nem a diploma kézbevételével kezdődik. Viszont érdemes már jó előre eltervezni, hogyan akarunk érvényesülni.

Álmaink útjában az angol nyelv hiánya

A kérdőívre válaszolók majd fele véli úgy, hogy ha megfelelő szinten beszélne angolul, sokkal könnyebben megtalálná álmai munkáját. A 48,9%-hoz képest csupán 27,3%-uk szerint múlik az áhított állás a több szakmai tapasztalat szerzésén.

Ha angol nyelven zajlik az interjú, akkor a legtöbben máshogy készülünk fel rá, mintha csak magyarul kellene. A megkérdezettek legnagyobb része például kiírja és betanulja az interjúhoz szükséges panelmondatokat, míg 20,1%-ukat annyira frusztrál a helyzet, hogy ha angol interjúra kell számítania, inkább el sem megy.

„Egy angol nyelvű állásinterjú minden szempontból egy speciális terep. Mivel a legtöbb tanuló – sajnos – a nyelvtani szerkezetek gyakorlásából kapja a legtöbbet a nyelvórákon, hajlamosak vagyunk azt hinni, a nyelvtanilag helyes mondatok a legfontosabbak a kommunikáció során, ez pedig egy interjúhelyzetben a legnagyobb görcsöt jelentheti az álláskeresőknek. Akár az élet többi területén, úgy az állásinterjúkra is kifejezetten igaz, hogy a nyelvhelyesség csak egy a sok értékelendő szempont közül”- emelte ki a szakértő.

A Bar-ANGOL Program alapítója szerint minden nyelvben vannak kifejezések, melyeket meg kell tanulni ahhoz, hogy egy beszélgetésben helytállóan részt tudjunk venni, de akár csak a magyar nyelvű interjúkon, úgy angol nyelven is az a legfontosabb, hogy meggyőzzük az interjúztatót arról, hogy nincs tökéletesebb jelentkező az állásra.

Akinek jó szakmája van, kedvére válogathat
Most már egyértelműen kijelenthető, elmúltak azok az idők, amikor a cégek kedvükre szemezgethettek a jelöltek között. Eljött az “álláskirályok kora”, ahol a keresett végzettségűek kedvükre válogathatnak az álláslehetőségekből. Egy jelenleg is munkában álló szoftverfejlesztő heti átlagban 4 új állásajánlatot kap – és ez a trend jövőre csak erősödni fog. A már stratégiai méretű munkaerőhiány enyhítéséhez az eddig hátrányosan kezelt csoportok bevonására és integrálására van szükség.