A fellendülés is lehet jó befektetés

2018. április 26. csütörtök - 20:14 / piacesprofit.hu
  •    

Az ingatlanpiaci fellendülés az eladói oldal mellett a piachoz kapcsolódó vállalkozások számára is számtalan előnyt biztosít. Az általános vállalkozói kedv növekedésével párhuzamosan az ingatlanpiachoz kapcsolódó szolgáltatásokkal is egyre többen szeretnének foglalkozni.

A fokozódó növekedés nyertesei a már jól működő ingatlanközvetítői hálózatok lehetnek, akik franchise rendszerben biztosítanak szakmai tudást és teljes körű támogatást a kezdő és a már meglévő, tapasztalt ingatlanos vállalkozóknak.

emelkedő árak

Kép: Pixabay

A szolgáltatásokkal foglalkozó franchise üzletágak esetében általában kisebb befektetési összeggel és gyorsabb megtérülési mutatókkal lehet számolni, így nagyon sok kezdő vállalkozó és befektető keresi ezeket a lehetőségeket.

Félmillió lakás áll üresen, és a számuk egyre csak nő
Budapesten 11 százalékra csökkent a nem lakott lakások aránya, a községekben viszont 15 százalékra nőtt az arányuk. Ha az üresen álló lakások egy része – sok esetben egy felújítás után – megjelenne a kínálatban az kiegyensúlyozottabbá tehetné a piacot, és enyhíthetné a drágulás ütemét – írja az Ingatlan.com.

Egy mosoda, kávézó vagy étterem megnyitásához és üzemeltetéséhez több tízmilliós befektetési összeg szükséges, amelynek megtérülési ideje jóval hosszabb, mint a néhány millió forinttal elindítható szolgáltatói üzletágak esetében.

A szolgáltatások közül piaci tapasztalatunk alapján újra vonzó lett az ingatlanközvetítői szektor. Egyre többen jönnek rá, hogy a hazai fellendülés üzleti alapokon is jó befektetés – nyilatkozta Szemler Tamás, a Duna House franchise igazgatója.

Az piaci átlagot tekintve egy induló vállalkozásnál csak 10 százalék az esély arra, hogy 3-5 év múlva is stabilan működjön.

Feliratkozom a(z) Piac & marketing téma cikkértesítőjére. A megjelenő új cikkekről tájékoztatást kérek