tranzakciós díj

bank, bankszámla, bankváltás, folyószámla, tranzakciós díj, vállalati folyószámla

Egyszerűbb bankot váltani, mégis inkább maradunk

piacesprofit.hu

Annak ellenére, hogy már több mint fél éve hatályba lépett az egyszerűsített bankszámlaváltásról szóló kormányrendelet, csak kis mértékben nőtt az érdeklődés a folyamat iránt. Pedig érdemes időről időre áttekinteni a bankok ajánlatait, hiszen léteznek már valóban 0 forintos bankszámlák is, melyek esetében nemcsak a számlavezetés, de számos szolgáltatás is díjmentes – tanácsolják a CIB Bank szakértői.

Tovább olvasom »
bankkártya elfogadás, bankkártya-használat, tranzakciós díj, uniós jog

Nem csökkennek az árak az új uniós rendelet miatt

Timár Gigi

A kereskedők jól járnak, a fogyasztók kevésbé az Unió rendelkezése alapján csökkenő kártyás fizetésekért felszámolt díjakkal. Növekedhet a bankkártyát elfogadó üzletek száma, spórolni viszont nem fogunk. A bankok szerint az új szabályozással a hitelkártyákkal kapcsolatos egyéb díjak nőhetnek.

Tovább olvasom »
fizetés, fogyasztóvédelem, készpénz, munkavállalói jogok, tranzakciós díj, tranzakciós illeték

Fogyasztóvédők: készpénzben is lehessen fizetést adni

piacesprofit.hu

A Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége (FEOSZ) szerint lehetővé kell tenni, hogy választani lehessen a munkabér készpénzben történő kifizetése vagy bankszámlára utalása között. Ezt törvényben kellene garantálni, a tranzakciós adó miatt ugyanis sokat veszítenek a járandóságukból – írja a szervezet közleménye.

Tovább olvasom »
bankköltség, bankszámla, tranzakciós díj

Tízezreket lehet megtakarítani egy jó bankválasztással

piacesprofit.hu

Körültekintő választással az átlagos banki ügyfél éves szinten akár 25 ezer forintot takaríthat meg a banki költségein – derül ki a Bankmonitor.hu országos hálózattal rendelkező bankokat érintő felméréséből. Az elemzés szerint más-más bank számít a legolcsóbbnak a minimálbérrel, az átlagos, illetve a magas jövedelemmel rendelkezők számára, a teljesen ingyenes bankolás lehetősége pedig marginálisra szűkült.

Tovább olvasom »