trafikbotrány

adóellenőrzés, adózás 2013, e-útdíj, kiskereskedelem, trafikbotrány, trafiktörvény

A trafik és az útdíj forralta a hangulatot júliusban

piacesprofit.hu

Két olyan intézkedés is hatályba lépett júliusban, amivel a kormány „kihúzta a gyufát” a lakosságnál és a vállalkozóknál: elindult az e-útdíjrendszer és a trafikrendszer. Ráadásul sem a fizetős úthasználat, sem a trafiknyitás nem ment zökkenőmentesen, ami így tovább borzolta a kedélyeket a júliusi uborkaszezon kellős közepén.

Tovább olvasom »
árvíz, európai unió, online kassza, taxisrendelet, trafikbotrány, Varga-csomag

Árvíz és újabb Varga-csomag júniusban

kfarkas

Júniusban egyértelműen a víz volt az úr a hírekben, de azért kormányunk is gondoskodott témákról bőségesen. Az első nyári hónapban kaptunk még egy Varga-csomagot, a kereskedők pedig még két hónapot a pénztárgépek online bekötésére. Jó hír is jött a hónap végén: megérkezett a szép idő, és végre lekerültünk az uniós szégyenpadról.

Tovább olvasom »
költségvetés, online kassza, pénztárgépek online bekötése, trafikbotrány, Varga-csomag

Aranyat ért a megszorítás májusban

kfarkas

Alig-alig kellett megszorítania a kormánynak májusban ahhoz, hogy Brüsszel végre biztosítottnak lássa, hogy három százalék alatt marad a költségvetési hiány, és lekerülhessünk az uniós szégyenpadról. A hónapban a 2013-as év slágerei, a trafikbotrány és az online kasszák ügye is fordulóponthoz érkezett, és könnyes búcsút vehettünk a citromos sörtől is.

Tovább olvasom »