tőkehiány

jeremie, kkv finanszírozás, kkv hitelezés, krisán lászló, nhp, php, piaci hitelprogram, tőkehiány

Pénz van, csak a tőke hiányzik

Timár Gigi

A hazai kis és középvállalkozások legnagyobb gondja mindenképpen az akkut tőkehiány – ebben tulajdonképpen egyetértés van, ahogy abban is, tőkeprogram lehetne a megoldás. Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója szerint viszont nem olyan, mint a Jeremie.

Tovább olvasom »
gazdasági kilátások, tőkehiány, üzleti bizalom

Sötét felhők Kelet-Európa egén

piacesprofit.hu

Borúsak az üzleti kilátások Közép- és Kelet-Európában, ugyanis minden jel arra mutat, hogy mind a regionális, mind a globális gazdaság vészesen bizonytalan szakaszba lép. Sosem látott mértékben romlottak a pénzforgalmi feltételek.

Tovább olvasom »
cash flow, cégvezetés, kezdő vállalkozás, startup, tőkehiány, üzleti terv

Négy dolog, ami biztos zsákutcába viszi az üzletet

kkummer

A kezdő vállalkozások rengeteg hullámhegyet és -völgyet élnek át, ez teljesen természetes. Hibákat véteni emberi dolog, és a cégfejlődés része. A hibákból rengeteget lehet tanulni, az így születő új megoldások pedig segítenek elkerülni, hogy újra belelépjünk ugyanabba a gödörbe.

Tovább olvasom »
mnb, tőke, tőkehiány, tőkekivonás

MNB: 10 milliárd eurót vonhatnak ki Magyarországról

PP/MTI

A Magyar Nemzeti Bank várakozásai szerint 2014-ig további jelentős, mintegy 5-10 milliárd eurót kitevő külföldi forráskivonás várható a hazai pénzpiacról, ami elsősorban annak lesz a következménye, hogy nagymértékben megnőttek a magyarországi hitelintézetek anyabankjainak tőkekövetelményei.

Tovább olvasom »
bank, k&h, mkb, tőkebevonás, tőkehiány, volksbank

Tőkepótlásra szorulnak a bankok

PP/MTI

Egy kivételével feltőkésítésre szorulnak a Magyarországon működő külföldi tulajdonú bankok anyavállalatai az Európai Tanács szerdai döntése alapján – olvasható ki az Európai Bankfelügyeleti Hatóság adataiból.

Tovább olvasom »
felmérés, gazdasági növekedés, kkv, kkv finanszírozás, tőkehiány

Siralmas helyzetben a kkv-k

piac-profit.hu

A kkv-kat rosszul érintette a gazdasági válság, sokan még mindig nyögik a következményeit. A Coface szakértői a legkisebbekért aggódnak leginkább. A Policy Agenda – Ipsos kkv konjunktúra index kutatása szerint tőkével lehetne segíteni a szektoron.

Tovább olvasom »