méztermelés

fao, klímavédelem, méhészet, méhpusztulás, méztermelés

A méheknek is lesz világnapjuk

piacesprofit.hu

Az ENSZ Közgyűlés meghirdette a családi gazdálkodás nemzetközi évtizedét, az illegális halászat elleni figyelemfelhívó napot és a tevefélék, illetve a hagyományos halászat és akvakultúra nemzetközi évét is – írja a FAO, az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete.

Tovább olvasom »
akácméz, kínai méz, méhészet, méhpusztulás, méztermelés

Idén kevés repce- és akácméz lesz

PP/MTI

A méhek 15-20 százaléka hullott el Békés megyében a télen. A túl kevés termelő méh miatt valószínűsíthető, hogy idén kevés repce- és akácméz lesz – tájékoztatta az MTI-t a Békés Megyei Méhész Egyesület elnöke hétfőn.

Tovább olvasom »
akác, mezőgazdaság, méztermelés

Káros, vagy sem, de minisztérium megvédi az akácot

piacesprofit.hu

A kormány nem támogat semmilyen olyan új uniós rendelkezést, amely ellehetetlenítené az akáccal foglalkozó erdőgazdákat és méhészeket – tette egyértelművé a Vidékfejlesztési Minisztérium. Az akácos ültetvények teljes felszámolása hazánkban legalább annyira elképzelhetetlen, mint amennyire például a kukorica termesztésének megszüntetése.

Tovább olvasom »
mezőgazdaság, méztermelés, támogatás

Mi lesz az akáccal? – Kiirtaná az Unió!

piacesprofit.hu

A meghatározó agrár- és erdészeti szakmai szervezetek teljes megdöbbenésüknek adnak hangot, hogy az Európai Unió az akác korlátozására, kiirtására, illetve támogatásból történő kizárására törekszik. Ezért támogatásukról biztosítják Glattfelder Béla fideszes európai parlamenti képviselő múlt heti – az akác védelmére irányuló – felszólalását.

Tovább olvasom »
élelmiszeripar, méhészet, méztermelés

Ne csak termelni, eladni is tudjanak

piac-profit.hu

Ne csak termelni, hanem eladni is tudjanak a méhészek – ez az egyik célja az immár huszonötödik alkalommal megrendezett jászberényi nemzetközi mézvásárnak, amelyet mind a forgalmazók, mind a termelők a legnagyobb magyarországi szakmai eseményénként értékelnek.

Tovább olvasom »