medián

átlagbér, bruttó, keresetek, ksh, medián, nettó, számítás

A NAV adataiból számítják az átlagbért

piacesprofit.hu

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) havonta, a bruttó és nettó átlagkereset közlésével mutatja be a keresetek alakulását. Kereseti viszonyokat több mutatóval, többek között medián és átlag alapján is lehet jellemezni, ugyanakkor két különböző statisztikai mérőszám szembeállítása statisztikailag nem helyes, egyik mutató sem jobb a másiknál, mást mutatnak, egymást kiegészítik.

Tovább olvasom »
autóipar, bosch, felmérés, medián, válság

Válság van, de autózni szeret a magyar

piac-profit.hu

Az autóval rendelkező háztartások száma a válság ellenére tovább nőtt – ez derült ki a Bosch országos kutatási tanulmányából. Az először 2008-ban elkészített reprezentatív felmérést 2010 elején megismételték, ez pedig rámutatott arra, hogy a recesszió dacára a háztartások közel fele saját tulajdonú gépjárművel rendelkezik, egyre több fiatal vezet kocsit, népszerűek a Magyarországon gyártott autók, és egyre gyakrabban független, kis autószervizhez fordulunk.

Tovább olvasom »
fidesz, medián, mszp, választás2010

Fidesz le, MSZP fel

PP/MTI

Jelentősen csökkent a két nagy párt támogatottsága közötti különbség, mivel a Fidesz-tábor lemorzsolódása folytatódott, az MSZP pedig visszakapaszkodott az év eleji szintre – derül ki a Medián decemberi felméréséből.

Tovább olvasom »
adó, felmérés, medián, vagyonadó

Vagyonadó? Jöjjön csak!

MTI

A megkérdezettek többsége elfogadhatónak tartja a vagyonadó bevezetését, igaz csupán minden huszadik háztartásban tartanak attól, hogy nekik is fizetniük kellene – derül ki Népszabadság megbízásából készült Medián-felmérésből, amelyet a lap pénteki száma közöl.

Tovább olvasom »