közúti közlekedés

ellenőrzés, fuvarozók, közúti fuvarozók, közúti közlekedés, mkfe

A közúti fuvarozás ellenőrzése segíti az ágazat versenyképességének megőrzését

piacesprofit.hu

A magyar közúti fuvarozók üdvözlik a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) szervezetén belül létrejött közúti ellenőrzési munkacsoport tevékenységének megkezdését. A Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete (MKFE) elkötelezetten támogatja a tematikus ellenőrzéseket lefolytató speciális közúti ellenőri szervezet felállítását, és kész továbbra is megadni minden támogatást a jogosulatlan fuvarozás visszaszorítását szolgáló intézkedésekhez – mondta sajtótájékoztatóján Somogyi Gábor, az MKFE főtitkára.

Tovább olvasom »
adminisztrációs terhek, fuvarozás, fuvarozók, kiküldetés, közúti közlekedés, minimálbér, uniós irányelv

A bajban összefogtak a furvarozók

PP/MTI

Komoly szabályozási nehézségekkel néznek szembe a magyar fuvarozók. Bizottsági irányelv is támogatja a nemzetközi fuvarozókra vonatkozó magasabb minimálbér fizetési kötelezettséget és adminisztrációs terheket. A piaci szereplők egy része szerint ellehetetlenül a működés, mások példátlan összefogással javaslatokat tettek a kormány elé.

Tovább olvasom »
e-útdíj, fuvarozás, közúti közlekedés

Egyenesben az E-útdíj tender, drágulni fog a szállítás

piacesprofit.hu

Négyen nyújtották be a végleges ajánlatot a megtett úttal arányos elektronikus díjszedési rendszer (E-útdíj) kiépítésére. Az ÁAK közleménye szerint a projekt jelenlegi állása alapján várhatóan tartható lesz a 2013. júliusi indulás. A fuvarozók szerint ennek bevezetése ugyanakkor olyan többletterhet jelent majd számukra, amelynek részbeni áthárítása a megrendelőkre nem kerülhető el.

Tovább olvasom »