kisadózók

adózás 2018, kata, kisadózók, kiva

A kisadókon lehet igazán nagyot bukni

piacesprofit.hu

Töretlenül nő a kisadók (KATA, KIVA) népszerűsége, mérnökök, programozók, fodrászok, ügyvédek ezrei választják ezen adózási formák valamelyikét. Mindeközben kevesen szembesülnek azon kockázatokkal, amelyeket ezen adózási formák rejtegetnek. Márpedig ezek következményei súlyos adóforintokban és büntetésekben mérhetők, akár a kisadózó, akár pedig a neki jövedelmet juttató vállalkozás számára – hívja fel a figyelmet a Jalsovszky Ügyvédi Iroda

Tovább olvasom »
adókedvezmény, adótörvények, adózás 2017, akkreditált foglalkoztatás, béremelés, járülékcsökkentés, kisadózók, megváltozott munkaképesség, szociális hozzájárulási adó

Más is van az adócsomagban a bérmegállapodás mellett

PP/MTI

A versenyképesség növeléséről szóló hétfőn beterjesztett adócsomagban a bérmegállapodás érvényesítésén kívül néhány egyéb ponton is változtat az adószabályokon, így például az ingatlan értékesítésnél, a helyi adónál és a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásánál.

Tovább olvasom »
kata, kisadózók, kisadózók tételes adózása, kisvállalati adó, kiva

Most fognak majd többen kisadózni?

PP/MTI

A kormány várakozásainál jelentősen kevesebb cég választotta eddig a kisvállalati adó (kiva) lehetőségét, pedig az NGM szerint nagyon megérné. Véleményük szerint a kkv-k most kezdik felismerni, mit nyerhetnének.

Tovább olvasom »
adóvisszatérítés, eva, kisadózók, kisadózók tételes adózása, kisvállalati adózás, munkahelyvédelmi akcióterv

Jön az eva versenytársa

Sebők Orsolya

Sokaknak jó lehet a kisadózó vállalkozások tételes adója, amely az eddig megismert formájában veri az evát is. A tervek szerint október 1-jéig fogadja el a parlament az új adókról szóló, július közepén beterjesztett törvényjavaslatokat.

Tovább olvasom »
adó 2012, adózás, eva, kisadózók, kisadózók tételes adózása, költségvetés

Nagyot buktunk az eván

Piac & Profit Kiadó Kft-2

Úgy tűnik az egyszerűsített vállalkozási adót (evát) érintő idei változásokkal a kormány, s az érintett vállalkozói kör sem járt jól. Miközben a gazdálkodóknál maradó jövedelem érdemben (számos esetben a működőképesség határáig vagy azon túl) csökkent, a költségvetési bevétel a várt emelkedés helyett, zsugorodott…

Tovább olvasom »
adótartozás, adózás, kisadózók, kisvállalati adózás, tételes adózás

Figyelhetjük a postát – Levélben értesít tartozásunkról a NAV

piac-profit.hu

A NAV 2012. július 20-tól megkezdi a folyószámla-kivonatok és késedelmipótlék-értesítők kiküldését. Az adóhatóság – mint „adófolyószámla-vezető” – október 31-ig tájékoztatja azokat az adózókat, akiknek több mint 1000 forint eltérés mutatkozik az egyenlegében, és azokat, akiknek a terhére 2011. adóévre késedelmi pótlékot számított fel.

Tovább olvasom »
adózás, kisadózók, munkavédelmi akcióterv, tételes adózás

Nem biztos, hogy megéri a tételes adózás

piacprofit.hu

Nem minősül vállalkozás érdekében felmerült költségnek a kisadózó vállalkozásoknak kifizetett összeg a héten benyújtott törvényjavaslat szerint. Ez a nem érintett vállalkozói körnek is problémát jelenthet – hívta fel a figyelmet rá Hegedüs Sándor, az RSM DTM adópartnere.

Tovább olvasom »
adózás, kisadózók, kisvállalati adózás, munkavédelmi akcióterv

Innen lesz pénz a munkavédelmi akcióprogramra

piacprofit.hu

Az elmúlt napokban számos kritikai észrevétel hangzott el azt illetően, hogy miből finanszírozza majd a kormány a 300 milliárd forintos munkavédelmi akciótervet, ezekre reagálva a Nemzetgazdasági Minisztérium (Ngm) közleményt jelentetett meg honlapján, amely szerint a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) aktivitására is építenek.

Tovább olvasom »