jövedéki termékek

adóraktár, adóraktári engedély, határidő, jövedéki termékek, jövedéki törvény

Itt a jövedéki engedélyek átváltásának határideje

piacesprofit.hu

Hamarosan itt az első fontos határidő, amely a jövedéki törvény hatálya alatt működő – dohányáruval, alkoholtermékekkel, üzem- és kenőanyagokkal, illetve energiatermékekkel foglalkozó – cégeket érinti. Az új jövedéki törvény április elsején lép hatályba, de az engedélyköteles tevékenységek folytatásához a korábbi engedélyek megújítására van szükség – ezen határidőket összegzi Falcsik István, az RSM Hungary vám- és jövedéki üzletágvezetője.

Tovább olvasom »
adminisztráció, adóraktári engedély, jogszabály változás, jövedéki szabályozás, jövedéki termékek, jövedéki törvény, nav

Hamarosan lejár a jövedéki nyilatkozatok benyújtásának határideje

piacesprofit.hu

Kevesebb, mint egy hét maradt a jövedéki adóköteles termékek gyártásával, forgalmazásával foglalkozó cégek számára, hogy bejelentsék a NAV-nál, kívánják-e folytatni tevékenységüket a 2017. április 1-től hatályba lépő új szabályozások mellett is. Amennyiben a vállalatok lekésik a határidőt, akkor az új jövedéki szabályozás hatálybalépésével nem folytathatják tevékenységüket – hívja fel a figyelmet az EY Magyarország.

Tovább olvasom »
adóraktár, jogszabály módosítás, jogszabályváltozás, jövedéki adó, jövedéki termékek, jövedékiadó-törvény, kisüzemi bortermelő

Ideje felkészülni a jövedékiadó-változásra

piacesprofit.hu

2017. április 1-jén hatályba lép az új jövedékiadó-törvény, ami jelentős könnyítéseket, adminisztráció-csökkentést tartalmaz. A hatályba lépés előtt a jövedéki termékkel foglalkozóknak érdemes odafigyelni az engedélyhez, illetve nyilvántartásba vételhez kapcsolódó határidőkre – hívja fel a figyelmet a Nemzeti Adó és Vámhivatal.

Tovább olvasom »
bankkártyás fizetés, jövedéki termékek, készpénz nélküli fizetés, készpénzhasználat, vendéglátás

Vége a készpénzes alkohol vásárlásnak

piacesprofit.hu

A vendéglátó ágazat kifehérítésére tett kormányzati intézkedések (standolástól az online pénztárgépig) következő állomásának tekinthető, hogy 2017. január 1-től a jövedéki termékekért az italnagykereskedőknél kizárólag bankkártyával vagy átutalással fizethetnek az éttermek. A vendégekre a szabály nem vonatkozik, továbbra is fizethetnek készpénzzel.

Tovább olvasom »