járulékcsökkentő program

járülékcsökkentés, járulékcsökkentő program, munkaerőhiány, szakemberhiány, varga mihály

Járulékcsökkentés súlyos kérdőjelekkel

Timár Gigi

Járulékcsökkentéssel orvosolná a munkaerőhiányt a hírek szerint a kormány. Az elsőre – sőt másodikra is – jól hangzó terv azonban szakemberek szerint önmagában kevés a megoldáshoz. Van, aki szerint csak akkor működik a dolog, ha a szociális hozzájárulási adó és a szakképzési hozzájárulás mérséklődik, mások szerint támogatási alap is kell mellé.

Tovább olvasom »
járülékcsökkentés, járulékcsökkentő program, munkaerőhiány, munkáltatói járulékok, munkanélküliség

Járulékcsökkentéssel nőhetnek a bérek ősztől?

piacesprofit.hu

A járulékcsökkentés lehet a megoldás a foglalkoztatási nehézségekre, az NGM ezért vizsgálja, mikor és milyen arányban mérsékelhetnék ezt a közterhet – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Magyar Időknek. A munkáltatói szervezetek minden változtatásnak örülnek, a munkaerőhiány alaporvossága mindenképpen a béremelés. Talán már ősszel születhet döntés.

Tovább olvasom »
adózás, járulékcsökkentő program, kisvállalati adózás, minimálbér, munkahelyvédelmi akcióterv

Célzott tehercsökkentés, kérdéses eredmény

Kolossa Katalin

Hatástalan maradhat a járulékcsökkentő csomag, ha nem lesz visszafogott mértékű a bruttó minimálbér és szakmunkás-bérminimum jövő évi emelése, figyelmeztetett a hét elején a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára. A munkahelyvédelmi akciótervben foglaltak megvalósítása érdekében kedden benyújtott törvénycsomag a munkaerőpiacon hátrányos helyzetben lévők alkalmazását ösztönzi, s ettől reméli a foglalkoztatottság javulását.

Tovább olvasom »