ep

brexit, csúszás, ep, határidő, választás

Ha csúszik a Brexit, mi lesz az EP-választással?

PP/MTI

Az Egyesült Királyságban is meg kell tartani az európai parlamenti (EP-) választást, ha a tervezettnél több mint három hónappal később szüntetik meg az ország európai uniós tagságát (Brexit) – mondta az EP egy szóvivője a Welt am Sonntag című német  lapnak. 

Tovább olvasom »
biztonság, drón, ep, szabályozás

Hoz-e biztonságot az egységes szabályozás?

piacesprofit.hu

Egységes szabályozást fogadott el az Európai Parlament a drónok biztonságos használatáról. Az új jogszabály célja, hogy a közlekedésbiztonság mellett a gyártók számára  megteremtse a termék- és szolgáltatásfejlesztéshez elengedhetetlen jogbiztonságot. Jelenleg a drónok nagy részére nemzeti szabályok vonatkoznak, amely megnehezíti a fejlesztők dolgát.

Tovább olvasom »
ep, euróövezet, görögország, válság

Athén, szerda délelőtt: aggódhatunk

PP/MTI

Az elkövetkező néhány óra Görögországban kulcsfontosságú a világgazdaság stabilitása szempontjából. A szakszervezetek kétnapos sztrájkra hívták az embereket Athénban. Egyes elemzők szerint az uniós politikusok a megszorító csomag görög megszavazása híján is megsegítik az országot.

Tovább olvasom »
ep, médiatörvény

Újabb fricska a magyar kormánynak

MTI

Az Európai Parlament (EP) a magyar médiatörvényt kifogásoló határozatot szavazott meg csütörtökön Strasbourgban. A szocialista, a liberális, a zöldpárti és a radikális baloldali frakció közös indítványára 316-an voksoltak igennel, 264-en nemmel, 33-an pedig tartózkodtak.

Tovább olvasom »