bulgária

bulgária, euró, eurózóna

Jön a bolgár euró?

piacesprofit.hu

Bulgária lesz az eurózóna huszadik országa, de nem szabad elsietni a folyamatot, ami ehhez vezet – mondta Pierre Moscovici, az Európai Bizottság gazdasági és pénzügyekért felelős biztosa pénteken.

Tovább olvasom »
bulgária, eu, románia, schengen

Nem jöhetnek a románok útlevél nélkül nyugatra?

MTI

Túlságosan korainak tartja és nem ért egyet Franciaország és Németország azzal, hogy Románia és Bulgária márciusban csatlakozzon az európai uniós tagországok között határellenőrzés nélküli átjárást biztosító schengeni övezethez. Ez derül ki abból a levélből, amelyet a két ország belügyminisztere, Brice Hortefeux és Thomas de Maiziere intézett az Európai Bizottsághoz – a levél tartalmából a uniós végrehajtó testület egyik szóvivője közölt részleteket kedden Brüsszelben.

Tovább olvasom »
bulgária, eu, korrupció, románia

Veszélyben a bolgárok és a románok pénze?

PP Online

Az Európai Bizottság által tegnap kiadott jelentés Románia és Bulgária igazságügyi reformjának, valamint a korrupció és a szervezett bűnözés elleni harcának eredményeiről ugyan szankciókat nem tartalmaz, de a nyári átfogó jelentés előtt figyelmezteti a két országot. Ha a két tagország a következő félévben sem tud meggyőző eredményeket felmutatni, a Bizottság megtagadhatja az uniós támogatások kifizetését.

Tovább olvasom »
bulgária, közép-kelet-európa, románia, válság

“Nem Magyarország van a legnagyobb veszélyben”

PP/MTI

A közép-kelet-európai országokat sem fogja elkerülni a gazdasági válság, de a régióban nem lesz recesszió: leginkább a balti államok, Románia és Bulgária veszélyeztetettek – idézte Jean Lemierre-t, az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) korábbi elnökét, a BNP Paribas bank elnökségének tanácsadóját hétvégi számában a Le Figaro című francia napilap.

Tovább olvasom »
bulgária, eu, korrupció, pályázat

A korrupció ára: 220 millió eurót visszavontak

piacesprofit.hu

Az Európai Bizottság változatlanul elégtelennek ítéli a szófiai kormány korrupció elleni intézkedéseit, ezért továbbra is befagyasztva tartja a Bulgáriának szánt és július óta visszatartott uniós támogatásokat. A zárolt összeg 800 millió eurót tesz ki, ebből most 220 millió euró végleg elveszett, mivel ezt az összeget idén lehetett volna felhasználni.

Tovább olvasom »