adósminősítés

a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, adósminősítés, adózás, kockázatos adózó, megbízható adózó, nav

Rákaptak a cégek a megbízhatóságra

PP/MTI

A második negyedéves rangsoroláskor a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az 538 ezer magyarországi cég közül 208 ezernek adta meg a megbízható státuszt, e vállalkozások kaphatják kézhez az általános 75 napnál 30 nappal korábban a visszaigényelt általános forgalmi adót.

Tovább olvasom »
adókedvezmény, adósminősítés, adózás, áfacskkentés, jó adózók, jövedéki adó, k+f

Itt az új adócsomag: mi lesz olcsóbb jövőre?

kfarkas

Benyújtották a jövő évi adótörvényeket az Országgyűlés elé, eszerint csökken több élelmiszer áfája, viszont emelkedik a dohánytermékek jövedéki adója, és az üzemanyagok árán is többet akar fogni majd a kormány. Elvégezte az adózók minősítését is a NAV: összesen 70 darab kockázatos céget találtak.

Tovább olvasom »
adósminősítés, adótörvény változások, adózás

A szendéből is lehet simlis

piacesprofit.hu

Az idei adózási változások közül az adózók minősítése a legnagyobb horderejű változás a cégek életében. Csakhogy a rendszerrel kapcsolatban sorra merülnek fel olyan kérdések, amelyekre egyelőre nincs válasz – és ez abszurd helyzeteket eredményezhet.

Tovább olvasom »
adósminősítés, adózás, ekaer, online kassza, társasági adó

Rászáll a NAV a kockázatos adósokra

piacesprofit.hu

A kockázatos adósokat kiemelten ellenőrzi az idén a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), főként a jogszabályokat szándékosan megszegőket szeretné kiszűrni az adóhatóság. Az ellenőrök kiemelt figyelmet fordítanak a társasági adóban elszámolt költségekre, illetve az online kasszák ellenőrzésére is.

Tovább olvasom »
adósminősítés, adózás, kockázatos adózók, minősített adózó, nav

Túl nehéz lesz jó adósnak lenni

piacesprofit.hu

2016-tól megkezdődik az adózók minősítése, megbízható vagy kockázatos adóalanyokká válhatnak, akik megfelelnek a kidolgozott feltételeknek. Jancsa-Pék Judit, a LeitnerLeitner vezető tanácsadója jó kezdeményezésnek tartja ezt a különbségtételt, mert ez lehetővé teszi, hogy ne büntessék egyformán a vétlenül hibázó adózókat és a csalókat. Ugyanakkor figyelmeztet, hogy a jelen formában nem biztos, hogy az intézkedés kiváltja a várt hatást, mivel a minősített adózói körbe való bekerülés valószínűsége nagyon alacsony, így motiváló vagy visszatartó ereje is kicsi.

Tovább olvasom »
adósminősítés, megbízható adózó, megbízhatóság

Legyetek jók, ha tudtok! A NAV-nál mi számít?

piacesprofit.hu

2016 január 1-jétől újdonságként került be az adózás rendjéről szóló törvénybe a megbízható adózói státusz. Az első minősítést az adóhatóság automatikusan, az adózó előélete és 2016. első negyedéves adatai alapján végzi majd el, hívja fel a vállalkozások figyelmét a MAZARS. A megbízható adózói státusz megszerzése számos gyakorlati előnnyel jár, ezért érdemes mindent megtenni a pozitív NAV-minősítés eléréséért.

Tovább olvasom »
adósminősítés, adótörvény változások, adózás 2016

Jól jár a megbízható

piacesprofit.hu

2016-tól a NAV megbízható, illetve kockázatos kategóriába sorolja az adózókat, mely alapján meghatározott kedvezményeket kapnak, vagy éppen ellenkezőleg szigorúbb elbánásban fognak részesülni. Mivel a minősítésnek megfelelően jól – vagy éppen rosszul járhatunk, érdemes a minősítés kritériumait alaposan megismerni. A LeitnerLeitner szakértője segít.

Tovább olvasom »