adó-visszaigénylés

adó-visszaigénylés, biztosítás öngondoskodás, egészség, megtakarítás, nyugdíj, személyi jövedelemadó

Lassan ideje lépned, ha erre az évre adó-visszatérítést szeretnél

Eidenpenz József

Nagyon kevés adót igényelnek vissza a magyarok, az oktatási erőfeszítések ellenére sokaknak fogalmuk sincs arról, milyen lehetőségeik vannak. Az év vége előtt sokféle megtakarítási formára érdemes szerződni, még az egyszerű életbiztosításra is, hogy adó-visszatérítést kapjunk, vagy alacsonyabb legyen a fizetendő díj – tartja az OVB Magyarország.

Tovább olvasom »
adó-visszaigénylés, forrásadó, költségcsökkentés

Többe kerülhet adóparadicsomba menni?

piacesprofit.hu

A magyar forrásadó többszörösét fizetik azok a magyarok, akik Ausztriában és Luxemburgban rendelkeznek befektetéssel, de nem adtak le illetőség igazolást, hívja fel a figyelmet a nemzetközi adótanácsadó és könyvvizsgáló vállalat, a Baker Tilly. Az adókülönbözet némi papírmunkával visszaigényelhető, azonban a folyamatot nehezíti, hogy az adóhatóság eltérő gyakorlatot alkalmaz a forrásadó-visszatérítések ügyében.

Tovább olvasom »
adó-visszaigénylés, adóbírság, adóellenőrzés, adóvisszatérítés, áfa-csalás, nav

Ennyit keresett az államnak egy revizor az idén

piacprofit.hu

Az esztendő első félévében 124 milliárd forint nettó adókülönbözetet tárt fel, 9 milliárd forint jogosulatlan visszaigénylését akadályozta meg, és csaknem 400 bűncselekményre bukkant a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Közép-magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága. Egy revizor átlagosan 139 millió forintot terelt vissza a költségvetésbe.

Tovább olvasom »
adó-visszaigénylés, adócsalás, adóellenőrzés, adóhatóság, adóminimalizálás, fordított adózás, nav, számla, számlagyár

Vasas számlagyárra csapott le a NAV

PP/MTI

Milliárdos tételben állított ki hamis számlákat fémkereskedő társaságoknak 14 cég a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szerint, az ügyben országosan csaknem negyven helyen tartottak házkutatást és foglaltak le iratokat, egyéb bizonyítékokat és összesen négyszázmillió forint értékben vagyontárgyakat a pénzügyi nyomozók.

Tovább olvasom »
adó 2012, adó-visszaigénylés, adóhatóság, adóvisszatérítés, adózás, iparűzési adó

Visszajár a pénz!

Sebők Orsolya

Számos cég előtt felcsillant a remény a Legfelsőbb Bíróság döntése után, hogy pénzt lásson az adóhatóságtól. Azok is remélhetnek, amelyek 2006-os bevallásukban azért nem érvényesítették a helyi iparűzési adót mint társaságiadó-alapot csökkentő kedvezményt, mert valamely adószámlájukon tartozás mutatkozott, és azok is, amelyek akkor hibásan vonták le az iparűzési adót, és erre egy későbbi ellenőrzés során derült fény. Az egyetlen kritérium: 2006-ra vonatkozóan nem lehet nettó adótartozása a vállalkozásnak.

Tovább olvasom »
adó, adó 2012, adó csökkentés, adó-visszaigénylés, adókedvezmény, adószakértő, adótörvény módosítások, akcióterv, mkik, munkahelyvédelmi akcióterv, orbán viktor, orbán-kormány, társasági adó, tranzakciós adó, tranzakciós illeték, válságadó

Kinek éri meg Orbán tíz pontja? – Marad az eva és az ekho

piac-profit.hu

Az Országgyűlés szeptemberben fogadhatja el a 300 milliárd forintos munkahelyvédelmi csomagot, amelynek részeként a vállalkozásoknak 100-150 milliárd forintos tehercsökkentést jelent a kedvezményezett körben meghirdetett, munkát terhelő járulékok csökkentése. A jelenlegi egyszerűsített adózási formák, így az ekho és az eva is megmarad.

Tovább olvasom »
adó 2012, adó-visszaigénylés, adóbírság, adócsalás, adóellenőrzés, adóparadicsom, adószakértő, adótörvény módosítások, adózás

A magyar GDP tízszerese tűnik el évente

piac-profit.hu

A becslések szerint az adóelkerülés uniós szintje meghaladja az évi 1000 milliárd eurót, ami nagyságrendileg tízszerese a magyar GDP-nek. A gazdasági válság miatt egyre nagyobb érdek fűződik az adóbevételek növeléséhez, így most az Unió is egy komplex javaslatcsomaggal állt elő a probléma kezelésére.

Tovább olvasom »
adó 2012, adó-visszaigénylés, adócsalás, adóellenőrzés, adóhatóság, áfa-csalás

Adócsalások: az ÁFÁ-val trükköznek a legtöbbet

PP/MTI

Tavaly 356 milliárd forint áfahiányt állapított meg az adóhatóság, emellett a pénzügyi nyomozók még 110 milliárd forintnyi adócsalást is felderítettek; mindez több mint a bevallott forgalmi adó 10 százaléka – mondta Sors László, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) bűnügyi elnökhelyettese.

Tovább olvasom »
adó-visszaigénylés, adóhatóság, áfa, áfa visszaigénylés, likviditás

Az ÁFA visszatartása rontja a cégek likviditását

PP/MTI

Az Európai Bíróság ítélete nyomán több mint 250 milliárd forint jogosulatlanul visszatartott áfát kellett visszautalnia a magyar adóhatóságnak a vállalkozások részére, ezt kompenzálta az állam a visszautalási határidő meghosszabbításával, amely viszont rontja a cégek likviditását.

Tovább olvasom »
adó, adó-visszaigénylés, gázolaj, nav

Egyszerűbben igényelhető vissza a jövedéki adó

MTI

Közvetlenül a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz (NAV) nyújthatják be a gazdák 2013. január 1-jétől a gázolaj jövedékiadó-visszatérítési igényeiket, az igazolásokat a hatóságok egymástól szerzik be – közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium az MTI-vel.

Tovább olvasom »