Rendőrség cikkek

hirdetés

Európa egyik legkeresettebb gazdasági bűnözője ért haza, Magyarországra

Európa egyik legkeresettebb gazdasági bűnözője ért haza, Magyarországra 

Hazahozták a Dominikán elfogott magyar nőt, aki Európa egyik legkeresettebb bűnözője volt.
A pályakezdő rendőrtisztek bére szeptember elsejétől félmillió forint fölé emelkedik

A pályakezdő rendőrtisztek bére szeptember elsejétől félmillió forint fölé emelkedik 

Tovább emelkedik a rendőrök és a katonák bére, valamint megállapították a határvadászok bérét is - közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK).
Egyetlen nap alatt 4 ezer menekült érkezett Ukrajnából Budapestre

Egyetlen nap alatt 4 ezer menekült érkezett Ukrajnából Budapestre 

Rengeteg a gyerek az ukrajnai menekültek között. Nagyon sokan tovább akarnak utazni.
Mi a véleménye a magyar igazságszolgáltatásról a Völner-ügy után?

Mi a véleménye a magyar igazságszolgáltatásról a Völner-ügy után? 

Valószínűleg nincs megosztóbb kérdés ma Magyarországon. A bírósági, rendőrségi, ügyészségi vezetők rendszerint maradéktalanul elégedettek önmagukkal és munkájukkal, a polgárok viszont korántsem. A kérdésnek a Völner-ügy ad aktualitást. Magyarország igazságügyi miniszterhelyettese bukott meg egy rendkívül súlyos korrupciós eset kapcsán. A magyar jogtörténetben nem volt még példa hasonlóra, hogy az Igazságügyi Minisztérium ilyen magas rangú hivatalnokát ilyen súlyos bűncselekménnyel vádolják.
Börtönben a főkorrupt végrehajtó

Börtönben a főkorrupt végrehajtó 

M. Eszter fizette a legtöbb kenőpénzt a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar azóta letartóztatott elnökének, Schadl Györgynek az ügyészség dokumentumai szerint, összesen 254,8 millió forintot.
hirdetés
Óriási razziát tartottak a rendőrök, meg is lett az eredménye

Óriási razziát tartottak a rendőrök, meg is lett az eredménye 

Az országos akcióban a rendőrök több mint 22 ezer járművezetőt ellenőriztek.
Kisokos: mi a teendő, ha megállít a rendőr?

Kisokos: mi a teendő, ha megállít a rendőr? 

A legtöbbünkkel valószínűleg előfordult már, hogy megállította a rendőr közúti ellenőrzés miatt. Ilyenkor az már önmagában is stresszes és ijesztő lehet, ha kiállítanak bennünket a forgalomból, még akkor is, ha tudjuk, hogy nem követtünk el semmilyen szabálytalanságot. Emellett nem feltétlenül vagyunk tisztában az igazoltatással kapcsolatos jogainkkal sem. Emiatt a rendőri intézkedés során sok autós kényelmetlenül érzi magát, így nem biztos, hogy megfelelően tudja kezelni a helyzetet. A flottakezelő LeasePlan ezért segítségképp összegyűjtötte az igazoltatással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat.
Fokozott razziába kezd a rendőrség – ez az oka

Fokozott razziába kezd a rendőrség – ez az oka 

Holnap kezdődik a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus.
Razziába kezd a rendőrség – rájuk vadásznak majd

Razziába kezd a rendőrség – rájuk vadásznak majd 

Országos ellenőrzést tartanak a rendőrök hétfőtől egész héten át a gyorshajtók kiszűrésére - közölte a rendőrség.
Fokozott ellenőrzésekbe kezd a rendőrség több megyében

Fokozott ellenőrzésekbe kezd a rendőrség több megyében 

A rendőrség honlapján jelent meg a szűkszavú tájékoztatás.
hirdetés

Pofátlan csalás a koronavírussal: így próbálják lehúzni a gyanútlanokat 

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Kiberbűnözés Elleni Főosztályának nyomozói az utóbbi hetekben több olyan weboldalt és fórumot is azonosítottak, ahol ismeretlen csalók koronavírus elleni csodaszereket próbálnak meg értékesíteni.

Hogy változtak a magyar bűnözési számok a koronavírus alatt? 

Visszaszorultak a hagyományos bűncselekmények, de több mint 13,6 ezer ember kapott helyszínbírságot a korlátozó intézkedések megsértése miatt.

Célzott ellenőrzésbe kezd a rendőrség az utakon 

Egyelőre úgy tűnik, hogy a belföldi pihenés lesz az idei év legnépszerűbb vakációs megoldása, várhatóan a megszokottnál is nagyobb lesz a hazai üdülőhelyek autós forgalma, így nagyon fontos, hogy az autónkat megfelelően felkészítsük a nyárra. 

Rengeteg a baj a buszokkal, teherautókkal 

Az egyhetes ellenőrzés alatt 833 alkalommal állapítottak meg jogsértést a rendőrök.

Razziára készül a rendőrség – megvan, hogyan ellenőriznek 

Jelöletlen autókból kamerázzák majd a forgalmat.

Könnyen lebuktathatók a drónozók 

Terjednek a drónok – a bűnözésben is. Az amerikai hatóságok az Interpollal együttműködve dolgozzák ki a módszereket a tettesek felderítésére.

„Kínai stílusú” arcfelismerő rendszert tesztelnek Londonban 

Jogvédők által erősen vitatott arcfelismerő rendszert tesztel Londonban és más brit városokban a rendőrség. A "kínai stílusúként" emlegetett technológia a bírálatok szerint pontatlan, alkalmazása pedig sértheti az emberi jogokat.

Zúgolódnak az Amazon-dolgozók a rendőrségnek fejlesztett arcfelismerő miatt 

A cég munkatársai levélben győzködik Jeff Bezost, hogy ne adja el a cég arcfelismerő technológiáját a rendőrségnek és más kormányzati szerveknek, írja a Bitport.

A szoftverek nyomában kullognának a betörők 

A német rendőrség – amerikai mintára – különleges szoftvereket alkalmazva a bűnesetek előrejelzésével próbálkozik.  A módszer hasznos lehet, de igazi hasznosítását Európában még tiltják az adatvédelmi rendelkezések.

Szuper-biztonságos a ferihegyi repülőtér 

Kiválóan megfelelt Magyarország legnagyobb nemzetközi légikikötője, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér az Európai Bizottság biztonsági ellenőrzésén. Az Uniós rendeleten alapuló szigorú vizsgálaton a polgári légi közlekedés védelmét szolgáló szabályok betartását vizsgálták –írta az airportal.hu. Az eredményekhez a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság (RRI) is hozzájárult.

Verték egymást az emberek a Nutelláért 

Szabályos Nutella-háború tört ki egy francia szupermarket-hálózat boltjaiban, miután negyedére szállították le a Franciaországban különösen népszerű mogyorós csokikrém árát. A vevők összeverekedtek, rendőrséget hívtak, azután korlátozni kellett, ki mennyi Nutellát vehet...

Bulizni kezdett a virtuális asszisztens, rátörte az ajtót a rendőrség 

Hajnali kettőkör jutott eszébe az Amazon virtuális assisztensének buliznia Németországban. Mivel ember nem tartózkodott a lakásban, a rendőrségnek be kellett törniük az ajtót, hogy leállítsák a zenét.

A gyilkos ujjlenyomatával megnyithatták volna az iPhone-t 

A gyilkosnak, aki napokban 26 embert lőtt agyon egy texasi templomban, iPhone-ja volt. A rendőrség kérését, hogy oldják fel a készülék titkosítását, az Apple eddig nem teljesítette.

Ellenőrzik a járművek téli felkészítését a hatóságok 

Összehangolt akcióban ellenőrzik a közlekedési hatóságok szakemberei a személyautók és az autóbuszok megfelelő felkészítettségét a téli időjárási körülményekre 2017 november 8. és 10. között - tájékoztatta közleményben az MTI-t a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM).

Összehangolt ellenőrzések január közepéig 

Országos ellenőrzéssorozatot tart a rendőrség, az adóhatóság, a fogyasztóvédelem és a polgárőrség; a közutakat, a vásárhelyeket és a köztereket érintő akció január közepéig tart - közölték az illetékesek csütörtökön a fővárosban tartott sajtóbeszélgetésen, amelyen felhívták a figyelmet arra: az idén változtak a pirotechnikai termékeket érintő jogszabályok.

Alig bízunk a rendőrökben és a politikusokban 

A magyarok közepesen bíznak meg embertársaikban, az intézményekbe vetett bizalom szintje pedig változatlan, szintén közepes szinten van - közölte a Tárki Társadalomkutatási Intézet.

Nyugdíjas rendőrök: adóztatható juttatást ígér Szijjártó 

Azok az 57 év alatti, szolgálati nyugdíjban lévő rendvédelmi dolgozók, akik nem térnek vissza dolgozni, nem nyugdíjat, hanem valamilyen más, az adózás hatálya alá eső, nem a nyugdíjkasszából finanszírozott juttatást kapnak majd - ismertette a vonatkozó terveket Szijjártó Péter az MTI-nek adott interjújában, hangsúlyozva: Magyarországon nem lehet megadóztatni a nyugdíjakat, és nem is fogják.

Orbán biztos öregkort ígért az évtizedes munkáért 

Emelkedő fizetést és biztonságos idős kort ígért a miniszterelnök a Rendőrtiszti Főiskola tisztavatási ünnepségén a végzősöknek, akiktől világszínvonalú teljesítményt kért.

"Durva jogsértést" követett el a rendőrség? 

Szabó Tímea, az Országgyűlés emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottság LMP-s alelnöke kezdeményezi a Budapesti Rendőr-főkapitányság vezetőinek bizottsági meghallgatását a Tibetért tüntetők ügyében.

"Orbán Viktor elvárja...." 

"Hogy a rendvédelmi dolgozók minden körülmények között a rend oldalán álljanak, biztosítsák a rend fenntartását, és semmilyen módon ne álljanak át a rendbontók, a rendetlenséget szítók oldalára" - közölte a miniszterelnök szóvivője kedden újságírók előtt.

XII. kerület, Czinege utca: lehet tüntetni Orbán házánál 

A TASZ szerint a Terrorelhárítási Központ (TEK) pénteki személy- és létesítménybiztosítási intézkedése felveti a gyülekezési szabadság jogellenes korlátozását. A miniszterelnök védelmére hivatkozva a gyülekezési jogot korlátozni csak nagyon szűk körben, a legszükségesebb módon és rövid időre lehet. A határozat nem felel meg ennek az alapelvnek. 

Nem tetszik az embereknek a korkedvezményes rendőrnyugdíj 

A választókorúak nagy többsége, 69 százaléka nem tartja igazságosnak a rendvédelmi dolgozók korkedvezményes nyugdíjazásának jelenlegi feltételeit; a magukat baloldalinak vallók körében is többségben vannak azok, akik változtatnának a fennálló rendszeren - közölte a Századvég Alapítvány.

Elfajult a helyzet: tömegverekedés Gyöngyöspatán 

Verekedés tört ki a Heves megyei Gyöngyöspatán kedd este, négyen megsérültek, egyikük súlyosan. Több száz rendőrt vezényeltek a faluba, több embert előállítottak. A konfliktus a Véderő elnevezésű szervezet tagjai és a helyi romák egy csoportja között robbant ki, eddig pontosan nem tisztázott okból. Horváth Aladár a helyszínről az MTI-t arról tájékoztatatta, hogy este fél tízkor tört ki tömegverekedés, miután terepszínű egyenruhások kövekkel megdobáltak a cigánysoron egy házat. Elmondta, ezt megelőzően messziről ismeretlenek mutogattak és fegyvernek látszó tárgyat szegeztek a cigányokra.

Rács mögött a helyük az ”ökoterroristáknak”? 

A keményvonalas, agressszív környezetvédők közé tartoznak az Earth Liberation Front, vagyis a Földfelszabadítási Front tagjai, akik gerilla-taktikáktól sem riadnak vissza, hogy megvédjék a természeti értékeket. A róluk készült film tehát meglehetősen ellentmondásos témakört jár körül. Az alkotást a 13. Thessaloniki Dokumentumfilm Fesztiválon láttuk.

Orbán: Magyarország rendet és biztonságot akar 

A miniszterelnök 1800, próbaidőre kinevezett tiszthelyettes rendőrnek vasárnap azt mondta: az ország sokat vár tőlük, és becsületes, eredményes munkájukért ők is sokat várhatnak hazájuktól.

Zavargások 2006: "A rendőrség kollektív bűnös?" 

Rendőrszakszervezetek elfogadhatatlannak, felháborítónak tartják a Balsai István által benyújtott "semmisségi" törvényjavaslatot "a 2006. őszi tömegoszlatásokkal összefüggő elítélések orvoslásáról". A szakszervezeti vezetők az MTI-nek hétfőn azt mondták, a javaslat az igazságszolgáltatás elleni támadás, mert amellett, hogy az egész rendőrséget mondja ki bűnösnek, megkérdőjelezi az ügyészség szakmaiságát és a bíróság függetlenségét is.

Merkel nukleáris szemete: elpaterolták a tüntetőket 

Megérkezett Franciaországból a német állam által termelt nukleáris hulladék, hogy a német tároló helyre helyezzék. A veszélyes, radioaktív anyagok és a nukleáris technológia ellen november 5-e óta tiltakozó tüntetőket végül elmozdította a rendőrség, jelentette a CNN hírtelevízió.

"Eddig kinevették a rendőröket, mostantól nem fogják" 

A közbiztonság javítását célzó, augusztus 19-én hatályba lépett, és az utóbbi időben nagy sajtóvisszhangot kapott jogszabály-módosítás szerint a 20 ezer forintnál kisebb értékű bűncselekmények elkövetőire - legyenek bár felnőttek vagy fiatalkorúak - akár 150 ezer forintos pénzbírság, vagy 60 napos elzárás is kiszabható.

A francia rendőrségnél sem a méret a lényeg... 

Évszázadokra visszanyúló szabályozást változtattak meg a francia rendőrségnél: ezentúl a 160 centiméternél alacsonyabb jelentkezőkből is lehet rendőr.

"Az emberölés nem eszköz volt, hanem cél" 

Lezárta a nyomozást a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) a romagyilkosságok ügyében; a rendőrség mind a négy, őrizetbe vett gyanúsított ellen vádemelést javasol. A romák sérelmére elkövetett bűncselekmény-sorozat három gyanúsítottját - K. Árpádot, K. Istvánt és P. Zsoltot - társtettesként, sok ember életét veszélyeztetve, részben 14 év alatti sérelmére, előre kitervelten, aljas indokból, több emberen elkövetett emberöléssel, csoportos fegyveres rablással és lőfegyverrel és lőszerrel visszaéléssel gyanúsítják. A negyedik gyanúsítottat, Cs. Istvánt - aki két helyszínen sofőr volt - előre kitervelten, több emberen elkövetett emberöléssel gyanúsítják a rendőrök.

Elektromos járműre váltottak a győri rendőrök 

Ezentúl 3 elektromos robogón és 3 elektromos kerékpáron is járőröznek a jövőben a győri belvárosban dolgozó rendőrök. Az elektromos kerékpárokat és robogókat kedvezményes áron értékesítette Michael Leier, a Leier Cégcsoport tulajdonosa, aki Leier Eco-Line néven a közelmúltban elektromos, környezetkímélő közlekedési eszközök forgalmazását kezdte meg Magyarországon.

Rend és biztonság: 2600 településőr vigyázna a rendre 

Az igazságügyi tárca számításai szerint idén 2.600-ra nő a településőrök létszáma - közölte Forgács Imre igazságügyi és rendészeti miniszter a csütörtöki kormányszóvivői tájékoztatón.

Totális razzia a közutakon 

Háromnapos országos közlekedésbiztonsági akciót indít csütörtökön az ittasan és a bódult állapotban vezetők kiszűrésére a rendőrség - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK).

Azt ígérik, nehezebb lesz átverni a magyarokat  

Együttműködési megállapodást kötött a rendőrség és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete minden olyan bűncselekmény visszaszorítása és megelőzése érdekében, melyek a pénzügyi intézményrendszerek és a pénzügyi piacok iránti bizalmat veszélyeztetik.

Elfogták a tolvajt, pénzjutalmat kaptak 

Eddig csak a szerencsének köszönhető, hogy nem történt súlyosabb baleset a közutakról ellopott, egy-két ezer forintért értékesített vasöntvény fedlapok hiánya miatt. A rendőrség, a lakosság és a Fővárosi Csatornázási Művek (FCSM) szoros együttműködésének köszönhetően kézrekerült a bűnözők egy-egy csoportja. A sikeres akcióban résztvevő rendőröket az FCSM jutalomban részesítette.

Továbbra is járőröznek a romák 

Vegyes érzelmekkel fogadták a romák az érintett településeken azt a hírt, hogy a rendőrség őrizetbe vette a romák elleni támadássorozat elkövetőit, attól tartanak ugyanis, hogy még nem sikerült az összes elkövetőt elfogni.

Ennyit tudunk jelenleg a feltételezett romagyilkosokról 

A Népszabadság szerint a romák elleni támadássorozat miatt őrizetbe vett gyanúsítottak mindannyian szoros kapcsolatban állnak egymással, közülük ketten állítólag testvérek.

A rendőröket még tudjuk fizetni 

A rendőrség a normál működéséhez szükséges minden anyagi fedezettel rendelkezik, a túlmunkák kifizetése nem volt és jelenleg sincs veszélyben - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szombaton.
hirdetés
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
hirdetés
Készülhetnek a vállalatok! Új világot hoz az ESG

Készülhetnek a vállalatok! Új világot hoz az ESG 

A jövőben már olyan auditált (!) nem pénzügyi beszámolókat kell készíteni, ami nemzetközi szabványok alapján gyűjtött ESG-releváns adatokra támaszkodik. 
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hirdetés
Megér az egészsége napi egy kávé árát?

Megér az egészsége napi egy kávé árát? 

Az egészség az egyik, ha nem a legfontosabb magánvagyonunk, a legtöbben azonban ezt nem mérik fel időben és csak kevesen gondolnak arra, hogy az egészségükre is biztosítást kössenek.

Költségkímélés

Ilyet se nagyon láttunk: rekordösszegű károkat okoztak az idei viharok

Ilyet se nagyon láttunk: rekordösszegű károkat okoztak az idei viharok 

Az Allianz Hungáriához az év első 8 hónapjában közel 35 ezer lakóingatlannal kapcsolatos kárbejelentés érkezett.
Törődjön többet megtakarításaival!

Törődjön többet megtakarításaival!  

A nehéz gazdasági helyzet és az elmúlt időszak váratlan eseményei sokak figyelmét ráirányították a megtakarítások fontosságára.

Pénzszerzés

Lesújtó: 5 ezer forintot sem tudnak havonta félretenni a magyar fiatalok

Lesújtó: 5 ezer forintot sem tudnak havonta félretenni a magyar fiatalok  

A 18-35 év közötti magyar lakosság több mint 63 százaléka érzi bizonytalannak a jövőjét.

Jogi kisokos

Bizonytalanok a vállalatok a mesterséges intelligencia szabályozása miatt

Bizonytalanok a vállalatok a mesterséges intelligencia szabályozása miatt  

Globális elemzés keretében mérte fel a mesterséges intelligencia (AI) nemzetközi megítélését, vállalati alkalmazását.

Cégblog

Zsinórban harmadszor nyerte az Országgyűlés a Csúcs Kupát

Zsinórban harmadszor nyerte az Országgyűlés a Csúcs Kupát 

A Csúcs Kupa kispályás közéleti labdarúgó tornáján vett részt a Magyar Színészválogatott, a Magyar Újságírók Válogatott, a Magyar Országgyűlés Labdarúgó Válogatottja, és az Üzletemberek csapata.

Klímablog

Nehéz helyzetben vannak a cégek, háttérbe szorul a fenntarthatóság kérdése

Nehéz helyzetben vannak a cégek, háttérbe szorul a fenntarthatóság kérdése  

Az Európai Unió 2050-re kitűzött klímasemlegességi célját a hazai vállalatok közül egyre többen ismerik, de elsősorban nehézségként, nem pedig lehetőségként tekintenek rá.

Gazdaság

Jó hír a Magyar Telekomtól

Jó hír a Magyar Telekomtól 

Pozitívra javította a Magyar Telekom kibocsátói hitelkockázati besorolásának kilátását a Scope Ratings.

Társadalom

Megér az egészsége napi egy kávé árát?

Megér az egészsége napi egy kávé árát? 

Az egészség az egyik, ha nem a legfontosabb magánvagyonunk, a legtöbben azonban ezt nem mérik fel időben és csak kevesen gondolnak arra, hogy az egészségükre is biztosítást kössenek.

Infokom

Bizonytalanok a vállalatok a mesterséges intelligencia szabályozása miatt

Bizonytalanok a vállalatok a mesterséges intelligencia szabályozása miatt  

Globális elemzés keretében mérte fel a mesterséges intelligencia (AI) nemzetközi megítélését, vállalati alkalmazását.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo