Mabisz cikkek


Tömegbaleset az M1-esen: elárulták, eddig mekkora kártérítést fizettek

Tömegbaleset az M1-esen: elárulták, eddig mekkora kártérítést fizettek  

A magyarországi biztosítótársaságok már több mint 140 millió forint jogcím nélküli előleget fizettek ki a károsultaknak
Kiderült, milyen károktól féltjük leginkább az otthonunkat

Kiderült, milyen károktól féltjük leginkább az otthonunkat 

Az Allianz lakásbiztosítási szokásokat vizsgáló kutatásában megkérdezettek több mint 85 százalékának van lakásbiztosítása.
Az életbiztosítások csökkentésével spórolunk

Az életbiztosítások csökkentésével spórolunk 

Mabisz: 5 százalékkal nőtt a biztosítási szektor díjbevétele tavaly.
50 jármű kapott defektet az M1-es autópályán, várják a pórul járt autósok jelentkezését

50 jármű kapott defektet az M1-es autópályán, várják a pórul járt autósok jelentkezését  

Megkezdődött az M1-es autópályán kedden történt tömeges defektkárok rendezése.
Óriási veszély leselkedik a nyugdíj előtt állókra

Óriási veszély leselkedik a nyugdíj előtt állókra  

A felnőtt lakosság több mint egyharmadának nincs önálló nyugdíjmegtakarítása.
Másfél évtizede nem látott nyereségre számíthatnak a biztosítók

Másfél évtizede nem látott nyereségre számíthatnak a biztosítók  

Felemás képet mutat a jelenlegi biztosítási piac.
 Kétszázezer forintnál is több lehet az átlagos kárösszeg a múlt heti viharok után

Kétszázezer forintnál is több lehet az átlagos kárösszeg a múlt heti viharok után 

Rekordösszegű, akár a 4,5 milliárd forintot is meghaladó kárrendezéssel számolhatnak a biztosítók a múlt heti viharok miatt.
Tombolnak a nyári viharok, miközben egymilliónál is több lakásnak nincs biztosítása

Tombolnak a nyári viharok, miközben egymilliónál is több lakásnak nincs biztosítása  

A júniusi viharok miatt a hazai biztosítók másfélszer akkora kártalanítást fizethetnek ki a lakásbiztosítással rendelkezőknek, mint tavaly ugyanebben az időszakban.
Sok az extraprofitadó, de legalább igazságtalan

Sok az extraprofitadó, de legalább igazságtalan 

A biztosítók kérik a jövő évi befizetési előirányzat felülvizsgálatát
Megdolgoztatja a biztosítókat a mostani időjárás

Megdolgoztatja a biztosítókat a mostani időjárás  

Januárban a csapadék okozza a legtöbb gondot a biztosítóknak.

Minden tizedik magyarnak van nyugdíjbiztosítása 

Magyarországon mintegy 445 ezer nyugdíjbiztosítási szerződés jut a közel 4,9 milliós aktív korú népességre, így a lakosság körülbelül 10 százaléka rendelkezik nyugdíjbiztosítással.

Többe fog fájni, ha nincs kötelező biztosítás az autón 

Jövőre átlagosan 15,2 százalékkal kell többet fizetnie azoknak, akikről kiderül, hogy érvényes kötelező gépjármű felelősségbiztosítási szerződés (kgfb) nélkül vesznek részt a közúti forgalomban.

A január 30-i orkán volt az idén a legkeményebb 

Mabisz: jóval magasabbak voltak az átlagos kárkifizetések az idei viharszezonban, mint az előző években.

Lakástűz: ezek a legveszélyesebb helyek körülöttünk 

Tavaly a biztosítók tűzkárra 6,5 milliárd forintot fizettek ki a mintegy 6100 tűzesetre Magyarországon.

Könnyűszerkezetes házra kötne biztosítást? Nem árt tájékozódni 

Az egyre népszerűbb készházak biztosítása nem minden biztosítótársaságnál esik azonos elbírálás alá a hagyományos épületekkel - hívja fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz).

Ukrán helyzet: léptek a biztosítók 

A hazai biztosítók átvállalják az ukrán határbiztosítási díj túlnyomó részét.

A járvány ellenére is rengeteg munkahelyi baleset volt tavaly 

Évente körülbelül 20 ezren szenvednek 3 munkanapon túl gyógyuló balesetet a munkahelyükön, legalábbis ennyit jelentenek a hatóságok felé. Nagyságrendekkel többeket ér baleset azonban a közutakon, még többeket az otthonaikban. Ennek ellenére a balesetbiztosítással rendelkezők száma elenyészőnek mondható, holott egy jól megválasztott szerződéssel akár milliós anyagi terhet vehetünk le a vállunkról – figyelmeztet közleményében a Magyar Biztosítók Szövetsége.

Egyre nagyobb forgalmat bonyolítanak a biztosítók 

Tovább nőtt a biztosítók díjbevétele az idei első fél évben.

Méregdrága viharszezon: tíz éve nem fizettek ki ennyi pénzt a biztosítók 

Káresetek számában nem az idei év volt a bajnok, azonban a biztosítóknak így is rengeteg dolga volt.

Mabisz: felértékelődött a biztonság fontossága a járvány alatt 

A tavalyi év részletes biztosítói adatsorokat mutatja be a Magyar Biztosítók Szövetségének most megjelent évkönyve.

Viharok: már milliárdokat fizettek ki a biztosítók 

Idén csendesebben indult a viharszezon a tavalyinál, de a biztosítók kárkifizetései már így is meghaladják a kétmilliárd forintot a Magyar Biztosítók Szövetségének összesítése szerint.

Nyugdíjbiztosítása van? Fontos határidő jár le a héten 

Csütörtökön jár le a 2020. évi jövedelmek bevallásának határideje. A nyugdíjbiztosítással rendelkezőknek is eddig kell kérvényezniük a 2020-as befizetéseik után járó 20 százalékos adójóváírást. Különböző okok miatt ezt minden évben több tízezren mulasztják el - figyelmeztet a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz).

Nem érdekli a magyarokat a casco 

Az elmúlt évek 5-6 százalékos állománybővülése után az idei harmadik negyedév végére alig több mint 1 százalékkal emelkedett a casco szerződések száma a tavalyi azonos időszakhoz képest - közölte a Magyar Biztosítók Szövetsége.

Elszámolták magukat a biztosítók - nagyobb a baj, mint elsőre tűnt 

Úgy tűnik, a biztosítók rosszul mérték fel előzetesen a koronavírus járvány gazdasági hatásait, emiatt komolyabb költségeik lesznek, mint amivel számoltak. A költségek és a veszteségek olyan súlyosak, hogy az érintett ágazatokban a biztosítók világszerte áremeléseket hajtottak végre.

Milyen díjakra számíthatnak, akik nem kötnek kgfb-t? 

A mabisz.hu oldalon már olvasható a 2021-re vonatkozó fedezetlenségi díjtáblázat, amely tételeket a felelősségbiztosítással nem rendelkező gépjárművek tulajdonosainak, üzembentartóinak kell fizetniük.

Biztosítók a vírus árnyékában - ezek az eddigi tapasztalatok 

A járvány minden biztosító számára rendkívüli helyzetet hozott, de a szektor így is viszonylag jól átvészelte az eddigi időszakot.

Még mindig rengeteg a baleset az ittas vezetés miatt 

Európában a közúti balesetek mintegy negyedét okozza az alkoholfogyasztás. Hazánkban ez az arány jóval alacsonyabb, azonban még mindig sok az ittasan okozott baleset, ráadásul több évnyi javulást követően az idei év első nyolc hónapjában romlott a helyzet. A ma kezdődő és idén az online térben zajló Biztonság Hetének, a MABISZ és az ORFK-OBB közös kezdeményezésének is a központi témája az ittas vezetés veszélye.

A biztosítási piacot is átformálta a járvány 

A koronavírus hatásai miatt idén legfeljebb stagnálni fog a biztosítási piac belföldön - mondta a Magyar Biztosítók Szövetségének elnöke.

Viharok Magyarországon - mekkorák a károk? 

Az elmúlt évek legpusztítóbb viharperiódusa volt az idei júniusi. A biztosítók által már kifizetett összegek, illetve a kártartalékok elérhetik az ötmilliárd forintot, tette közzé a Magyar Biztosítók Szövetsége.

Ritka pocsékul állnak a magyarok, ha a nyugdíjas évekre való felkészülésről van szó 

Tíz vizsgált európai ország felnőtt lakossága közel felének egyáltalán nincs önálló nyugdíjmegtakarítása. Magyarországon az átlagnál még rosszabb is a helyzet.

Elbúcsúzhatunk a kék-sárga kárbejelentőtől 

Januártól indul az E-kárbejelentő. Egyszerűen, gyorsan és szakszerűen elintézhető lesz a kárbejelentés a Magyar Biztosítók Szövetségének új alkalmazásával – írja a mabisz.hu.

Egyre csendesebb kgfb-kampány 

Évről évre csendesebb az őszi kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) kampány: ma már csupán az összes, a segédmotoros-kerékpárok nélkül számított, 4,7 millió gépjármű 32 százaléka rendelkezik év végi évfordulós szerződéssel. A személygépkocsik esetében még alacsonyabb az arány: kevesebb, mint 967 ezer jármű szerződése fordul az év végén – tette közzé a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) az adatokat pénteken.

Augusztusi viharmérleg: eddig közel másfél milliárd forint 

A múlt hétvégi viharok több kárt okoztak még az egy héttel korábbiaknál is. A két esemény károsultjainak a száma pedig meghaladja a nyári időszak megelőző hónapjainak legviharosabb heteiét – tette közzé a legfrissebb adatokat a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ).

Vasárnapi vihar: 8 ezer kárbejelentés 

Szerda délig 8 ezer kárbejelenés érkezett a biztosító társaságokhoz az augusztus 6-i, vasárnapi vihar okozta károkkal kapcsolatban. A leginkább érintett településről, Orosházáról több mint ezer kárt jelentettek be az ingatlantulajdonosok – tette közzé az első összesítést a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ).

Viharok: három nap alatt 4 ezer kárbejelentés 

Július 10-12-e között több, mint 4000 időjárás okozta kárt jelentettek be a biztosítókhoz, s ezek előzetesen becsült értéke megközelíti a 500 millió forintot – tette közzé a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ).

Nagy a forgalom a MABISZ ügyfélszolgálatán 

A Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) 2010. szeptember 1-je óta működő ügyfélszolgálatához 2016 negyedik negyedévével bezárólag már 149 922 megkeresés érkezett. Továbbra is a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítással (kgfb) kapcsolatos kérdések a leggyakoribbak, és a tavalyi évben is a telefonos megkeresések domináltak - olvasható a Mabisz közleményében.

Nagyot kockáztat, aki ittasan vezet 

A húsvéti ünnepek alkalmával sokan hajlamosak „lazábban” kezelni a zéró tolerancia szabályát. Az ittas vezetés sokszoros kockázatot jelent: az ittas sofőr veszélyt jelent a forgalomban résztvevők számára, de emellett az alkoholos befolyásoltság idején okozott baleset kártérítési összegét is meg kell fizetnie – hívja fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ).

Tombol a természet – Eddig közel 3 milliárd a számla 

A június eleje óta eltelt közel másfél hónapban több mint 37 ezer kárt jelentettek be a biztosítókhoz,  az időjárás okozta  káresemények miatt, a becsült  kárösszeg meghaladja a 2,8 milliárd forintot – derül ki a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) összesítéséből. Ak megelőzésére vonatkozó ajánlások áttekintése mindenkinek ajánlható, az elmúlt időben ugyanis több biztosító szigorította a kárkifizetés feltételeit.
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
Pátyra költözött a dm márkás termékek nemzetközi elosztó központja

Pátyra költözött a dm márkás termékek nemzetközi elosztó központja 

Az elmúlt években több területen is fontos lépések történetek a dm gazdasági közösségében.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

Mindig az ember a leggyengébb láncszem a kibervédelemben

Mindig az ember a leggyengébb láncszem a kibervédelemben 

Kétféle ember, és kétféle cég van: akit már meghekkeltek, és akit meg fognak.

Pénzszerzés

Napelemes pályázat: elindultak a kifizetések

Napelemes pályázat: elindultak a kifizetések  

11 ezer háztartásnak ítéltek meg összesen több mint 45 milliárd forint támogatást.

Adózás

Sokan ajánlhatják még fel személyi jövedelemadójuk 1+1 százalékát

Sokan ajánlhatják még fel személyi jövedelemadójuk 1+1 százalékát 

Tállai András: egyre többen rendelkeznek adójuk 1+1 százalékáról - keddig lehet beadni az adóbevallást.

Klímablog

Megrohamozták a napenergiás pályázatot

Megrohamozták a napenergiás pályázatot  

Meghaladta a tízezret a kedvezően elbírált támogatási kérelmek száma a modern napelemes rendszerek telepítését támogató pályázaton.

Infokom

Árulkodó jelek: ha ezt látja, baj van a cégénél?

Árulkodó jelek: ha ezt látja, baj van a cégénél? 

Szinte követhetetlen tempóban fejlődnek a vállalati szolgáltatásokat támogató IT-rendszerek.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo