Háztartási gép cikkek


Nagyon rosszul megy az Electroluxnak

Nagyon rosszul megy az Electroluxnak 

Az Electrolux AB svéd háztartásigép-gyártó veszteséggel zárta a tavalyi utolsó negyedévet a mérséklődő fogyasztói kereslet, a növekvő költségek és a kereskedők által csökkentett készletek miatt.
A háztartási gép felét az állam állja

A háztartási gép felét az állam állja 

Az Otthon Melege Program pályázati kiírása idén több mint 115 ezer hazai háztartás energiahatékonysági korszerűsítését segíti. A pályázati bírálatok lezárultak, és közel 50 ezer pályázó már meg is kezdte támogatói okirata beváltását.
Lehet, hogy már a háztartásunk is elfáradt?

Lehet, hogy már a háztartásunk is elfáradt? 

Év végi fáradtságunkért sok esetben konyhai gépeinket is hibáztatjuk, van olyan pillanat, amikor bármelyiket szívesen kidobnánk. Ez azonban azért sem egyszerű, mert a legtöbb háztartási gép beépíthető, és az egész konyha szétszedésével jár, ha cserélni akarunk akár egyet is közülük. Egy országos kutatásból kiderült, hogy elsőként a hűtőtől válnak meg legtöbben.
Lassan kerti törpét is weben veszünk

Lassan kerti törpét is weben veszünk 

Mind a vásárlásban, mind a ház körüli munkákban egyre kényelmesebbek vagyunk. Kerti ház, traktor, infraszauna, robotporszívó és elektromos kandalló – többek között ezek az idei ősz slágertermékei a hazai online piacon, a Mall.hu online pláza friss felmérése szerint.
Stresszesek leszünk a technológiától

Stresszesek leszünk a technológiától 

Nyolc európai országban az emberek egyharmada úgy véli, hogy az otthonokban alkalmazott technológia sok stresszt okoz, és csak bonyolultabbá teszi az életet. Ezt az eredményt hozta az E.ON által végzett reprezentatív felmérés.
18 dolog, ami piszkosabb, mint a vécénk

18 dolog, ami piszkosabb, mint a vécénk 

Tudósok megvizsgálták, mely dolgok tartalmaznak több baktériumot, mint a vécénk. A férfiak sűrű szakálla prominens helyet vívott ki az összesítésben. A legpiszkosabb tárgyak felületén akár 200 000 baktérium is pihenhet.
Szinte semmi energiát nem fogyaszt az új ruhaszárító

Szinte semmi energiát nem fogyaszt az új ruhaszárító 

A Tennesse-ben élő Ayyoub Momen olyan új eljárást dolgozott ki, mely energiatakarékosan szárítja a ruhákat. És 14 másodperc alatt kész a ruhadarab.
Meg se nézzük a számlát – energiatudatlanságban a háztartások

Meg se nézzük a számlát – energiatudatlanságban a háztartások 

Igen magas az energiatudatlanság aránya a magyarországi háztartások körében. Az energiainfo.hu megbízásából, a Bell Research által készített reprezentatív közvélemény-kutatásból kiderül, a fogyasztók mindössze 38 százaléka vizsgálja meg minden esetben energiaszámláit, 21 százalék viszont soha.
Díj a legkisebb fogyasztásért

Díj a legkisebb fogyasztásért  

Idén már harmadszor osztották ki a díjakat az E.ON energiatakarékossági pályázatán. A díj célja, hogy a fogyasztók könnyen felismerhessék az adott kategória legenergiatakarékosabb műszaki cikkét, amelyet matricával is jelölnek. A fogyasztók tájékoztatásán túl a díj a tudatos és takarékos energiafelhasználást is támogatja.
Mit mutat az energiacímke?

Mit mutat az energiacímke? 

Tavaly év végén új - átláthatóbb, nyelvtől független és több információt tartalmazó - energiacímkét kaptak az Európai Unióban forgalmazott háztartási gépek és tévékészülékek.

Könnyebb lesz pénztárcabarát termékeket vásárolni 

Újfajta energiacímke kerül a háztartási gépekre, az Európai Unióban (EU) kötelező szabályozás révén a vásárlók több és pontosabb információt kapnak a berendezésekről - hangzott el az európai háztartásigép-gyártók szervezetének (CECED) szombaton tartott budapesti sajtótájékoztatóján.

Nem szeretik a fogyasztók a környezetbarát mosogatószert! 

Még júliusban vezették be az Egyesült Államokban azt a vegyipari előírást, amely minimálisra csökkenti a mosogatószerek foszfát-tartalmát. Sokan az őszi hónapokban és a karácsonyi szezonban fedezték fel új mosogatószerük hatékonyságát, illetve annak hiányát, miután a régi flakon kiürült. A foszfát-szegény szerek ugyanis alig tisztítanak.

Emblémát kapnak az energiatakarékos gépek 

Az E.ON Magyarországon új kezdeményezésként emblémával látja el a legtakarékosabb háztartási készüléktípusokat; kedden 11 ilyen készülék gyártójának, illetve forgalmazójának adták át az először kiosztott Energiatakarékossági díjat.

Háztartási gép-csere: 60 ezer forintot kaphat! 

A rászorulók energiafaló hűtő- és mosógépeket cserélhetnek energiatakarékosra a Klímabarát Háztartás Program keretében, a Zöld Beruházási Rendszer részeként. A környezetvédelmi minisztérium az egymilliárd forintos keretösszegű csereakcióval közel 15 000 korszerű és energiahatékony háztartási gép beszerzéséhez nyújt gépenként 60-70 000 forintos támogatást. Akárcsak az Izzócsere Programnál, itt is a rászorulókat támogató szervezetek pályázhatnak és nem maguk a háztartások, a családok.

Évente több tízezret spórolhatunk az árammal otthon 

Nemcsak a mosógép meg a hűtő a felelős a magasabb villanyszámláért. A lakások tömve vannak elektromos berendezésekkel. Kevesen gondolnak bele, hogy kis odafigyeléssel milyen jelentős összegeket takaríthatunk meg, és költhetjük újra ruhára, kultúrára vagy utazásra. Csak néhány mozdulatról van szó.

Így spórolhat havonta több tízezer forintot! 

Senki sem szeret spórolni, de muszáj. Egyre kevesebbet költünk kultúrára, ruhára, szórakozásra és még így is előfordul, hogy a rezsiszámla fájdalmasan tátongó űrt hagy a pénztárcánkban a hó végére. Pedig létezik egy sokkal kézenfekvőbb és hatékonyabb módja is a költségeink lefaragásának. A háztartási gépek zöldebbre, modernebbre cserélése jelentős megtakarításokat eredményezhet.

Mi marad a koppenhágai vállalásokból? 

Január végén eldőlhet, hogy mennyire lesz komoly a decemberi klímacsúcson létrejött nemzetközi megegyezés, azonban egy jogi érvényű megállapodásra még valószínűleg éveket kell várni - mondta Faragó Tibor, a koppenhágai klímacsúcs magyar tárgyalódelegációjának szakmai koordinátora egy rendezvényen szerdán.

Megéri lecserélni a régi mosógépet 

A legtisztább és legolcsóbb energia a fel nem használt energia; a háztartások bővülő energiatakarékossága akár egy egész erőművet is feleslegessé tehet - mondta Katona Kálmán (MDF), az Országgyűlés Környezetvédelmi Bizottságának elnöke szombaton.
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

Költségkímélés

Hol kerül a legtöbbe az albérlet a fizetések arányában?

Hol kerül a legtöbbe az albérlet a fizetések arányában? 

Budapesten a február közepén kiadó lakások átlagos bérleti díja a múlt évi fővárosi bruttó átlagfizetés 37 százalékából jönne ki. 

Klímablog

Zöld hitelhez juthatnak magyar cégek

Zöld hitelhez juthatnak magyar cégek  

Az Európai Beruházási Bank és a Deutsche Leasing kedvező hitellel segíti a kkv-k zöld átátállását.

Gazdaság

Még hat évig lesznek drágábbak az elektromos autók, mint a hagyományosak

Még hat évig lesznek drágábbak az elektromos autók, mint a hagyományosak 

A fogyasztói élmény és a színvonalas szoftveres támogatás is fontos szempont lett a vásárlók körében a KPMG kutatása szerint.

Infokom

Jött egy jóslat: ezek várhatók a kiberbiztonságban 2024-ben

Jött egy jóslat: ezek várhatók a kiberbiztonságban 2024-ben 

Napjainkban rendkívül lendületes technológiai fejlődésnek lehetünk szemtanúi, és ez különösen nagy hatással van a kiberbiztonság területére.

Info & tech

Cégvezetés & irányítás

Piac & marketing


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo