Gázár cikkek


Elképesztően alacsony a gázár

Elképesztően alacsony a gázár 

Mikor csökken Magyarországon a gáz ára?
Megállapodás lehet az uniós gázársapkáról

Megállapodás lehet az uniós gázársapkáról  

A tagállamoknak kompromisszumot kell kötniük.
Az EU csúcson német-francia megegyezés alapján már dobták a gázársapka ötletet, most újabb támogató érkezett

Az EU csúcson német-francia megegyezés alapján már dobták a gázársapka ötletet, most újabb támogató érkezett 

A holland pénzügyi hatóság szerint a tőzsdei gázárplafon "nem bölcs" elképzelés.
Felére csökkent a gáz ára azóta, hogy a kormány bejelentette a rezsiemelést

Felére csökkent a gáz ára azóta, hogy a kormány bejelentette a rezsiemelést 

A nagy rejtély, hogyan kezeli a kormány a rendkívül változékony energiaárakat?
Gulyás Gergely miniszter nyelvújítóként debütált a Kormányinfón

Gulyás Gergely miniszter nyelvújítóként debütált a Kormányinfón 

Az energiaárak valóban okolhatók az inflációért, de a szankciók hogy jönnek ide? A gázárak a szankciók előtti szinten vannak.
Németország és Magyarország egy frontban Brüsszelben

Németország és Magyarország egy frontban Brüsszelben 

Ukrajnai háború - Scholz: Németország nem támogatja az importált gáz árának EU-s korlátozását.
Drága Magyarországon a gáz ára

Drága Magyarországon a gáz ára 

Vajon hogyan keletkeznek Magyarországon a gázárak?
Álszent-e az Orbán kormány?

Álszent-e az Orbán kormány? 

Magyarországon az élelmiszer drágulása Európában a legmagasabb. Vajon ki a hibás? Brüsszel, vagy az Orbán-kormány?
Nem tudnak fűteni a szuper gázár miatt az önkormányzatok

Nem tudnak fűteni a szuper gázár miatt az önkormányzatok 

Egy nemzeti energiacsúcs összehívását szorgalmazza a MÖSZ.
Putyin a fejét fogja, ha a gázárakat látja

Putyin a fejét fogja, ha a gázárakat látja 

Szomorú hétfőre virradt az orosz közigazgatás. Egyik legfontosabb bevételi forrásuk ára 200 euró alá esett.

Külön gázártámogatás a csokosoknak és a többlakásos házban lakók is jól járhatnak 

Megtöbbszörözhető a rezsicsökkentett árú gázmennyiség egy új rendelet szerint

Fekete hete volt a Budapesti Értéktőzsdének 

BÉT - Csökkenő forgalom mellett csökkent a BUX a héten.

A finnek már nem az oroszoktól veszik a gázt, ennek ellenére semmit nem emelkedett az energiahordozó ára 

Az ukrajnai háború kezdete óta a nyersanyag piacok rendkívül érzékenyen reagálnak minden hírre. Még a legérdektelenebb információ is képes alaposan megmozgatni az árakat. Most meglepő módon zéró a reakció.

Nem lesz fagyoskodás: jó hírt közöltek a gázárakról 

Oroszország növelni kezdte gázszállításait Európába Lengyelországon és Fehéroroszországon át, ami enyhített az aggodalmakon a téli nagy fogyasztás előtt, ennek hatására csökkeni kezdett az energiahordozó nagykereskedelmi ára.

A válság óta sem csökkent a fosszilis energiák állami támogatása az EU-ban 

Bort isznak, és vizet prédikálnak a párizsi klímaegyezményre felesküdött európai kormányok: ugyanolyan sok pénzt öntenek támogatás formájában a fosszilis energiákba az uniós tagországok, mint a gazdasági válság kezdetén.

Mi menthet meg minket a klímakatasztrófától? 

Az éves globális szén-dioxid-emissziónak 2020-tól csökkennie kell, különben nem tudjuk kellő mértékben lefékezni a klímaváltozást, s ennek következménye soha nem látott időjárási szélsőségek és környezetpusztulás lehet. Mik az esélyeink arra, hogy sikerül drasztikusan visszafogni a légszennyezést?

Orbán: "nagy megkönnyebbülés" a gázmegállapodás 

Egyetértés született Orbán Viktor miniszterelnök és Vlagyimir Putyin orosz elnök között az idén lejáró hosszú távú orosz-magyar gázszállítási szerződés megoldása ügyben.

Hazai fejlesztésű gáztőzsde az európai etalon 

Magyar fejlesztésű informatikai rendszer lehet egy új uniós energiapiaci szabályozás leképezésének mintapéldánya. Egyedülálló módon a Földgázszállító Zrt. mellett a megoldás kidolgozásában szintén szerepet vállaló IP Systems is meghívást kapott az európai földgáz-rendszerirányítókat tömörítő ENTSOG munkacsoportjába, így az európai földgáz-egyensúlyozó modell kidolgozásánál a magyar gázpiaci és IKT szakemberek kulcsszerepet játszanak.

Gázár 2012: november végén lesz döntés 

Idén már biztosan nem változik a gáz ára a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlése szerint, az új szabályozást november végére ígérik, így januártól lehetnek érvényesek az új árak.

Mégsem dárgul a gáz... 

A nemzeti fejlesztési miniszter új rendelete értelmében nem emelkednek a lakossági gázárak, mivel nem változtatnak az egyetemes szolgáltatás árán, s így a Széll Kálmán Tervben megjelölt céloknak megfelelően nem növekednek a lakossági terhek sem - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium szerdán az MTI-vel.

Nem drágul az áram és a gáz 

A villamos energia és földgáz ármegállapításáról szóló rendeletek 2011. július 1-jével életbe lépő módosításai következtében az egyetemes szolgáltatással ellátott felhasználók által fizetendő végfogyasztói árak nem változnak. - írja az NFM közleményében.

Gázár: augusztus végéig még van kedvezmény! 

Áprilisi visszamenőleges hatállyal, augusztus 31-ig hosszabbította meg a kormány a lakossági vezetékes földgáz szociális támogatásának idejét - tartalmazza a kormány május 26-i rendelete.

"Legalább 6-7 százalékos gázár-emelés lenne indokolt" 

A lakossági földgáz árában január elsején legalább 6-7 százalékos áremelés lenne indokolt a földgáz világpiaci ára és a devizaárfolyam változás, valamint a rendszerhasználati díjak indokolt emelése mellett - vélekedik Barta Judit, a GKI Energiakutató és Tanácsadó Kft. ügyvezető igazgatója.

Gáz: nem lesz áremelés januárban sem 

A Népszabadság információi nemcsak októbertől, de január elsejétől sem várható gázáremelés. A világpiaci energiaárak lényegében fél éve nem változtak.

Minimum 10 százalékkal nőhetnek az energiaárak? 

A forint gyengülése miatt októbertől a lakossági villany-, gáz- és távhőárak körülbelül 10 százalékos emelését tartanák kívánatosnak a szolgáltatók, amelynek megakadályozásáról már tárgyal a kormány.

MSZP: politikai provokáció a közelgő gázáremelés 

Átlagosa 10,1 százalékkal emelkedik árpilis elsejétől a földgáz végfelhasználói ára a lakosságot, a kisfogyasztókat és közüzemeket ellátó úgynevezett egyetemes szolgáltatói körben - közölte a Magyar Energia Hivatal.

Gázszolgáltatók: az egy fillért sem éri el a különbség 

Alig van eltérés a földgáz végfelhasználói árának október elsejétől érvényes csökkentésében az egyes szolgáltatók között a lakosságot és a kisfogyasztókat ellátó egyetemes szolgáltatói körben - derül ki Magyar Energia Hivatal által az egyes szolgáltatók számára jóváhagyott határozatokból.

El se hisszük: októbertől olcsóbb a gáz 

A földgáz fogyasztói ára október elsejétől átlagosan 10 százalékkal csökken, az áramé azonban nem mérséklődik. Az árcsökkentést az tette lehetővé, hogy mérséklődött a gáz ára, illetve, hogy a korábban az indokoltnál alacsonyabb  közüzemi ár miatt felhalmozódott "tartozás" a július elsejétől érvényes köbméterenként 17 forintról októberben 3,2 forintra csökken.

Ilyen is régen volt: olcsóbb lesz a gáz októbertől 

A Népszava információi szerint akár tíz százaléknál is nagyobb mértékben csökkenhet októbertől a lakossági földgáz ára; a díjmérséklődést elsősorban az importárak esése teszi lehetővé, de szerepet játszik az is, hogy az utóbbi időben a forint megőrizte stabilitását a dollárral szemben.

Van jó hírük is: olcsóbb lesz a gáz 

A forint erősödése és a gáz árának csökkenése miatt várható a földgáz végfelhasználói árának csökkenése Magyarországon, a kérdés csak az, hogy mikor - válaszolta újságírók kérdéseire Horváth J. Ferenc, a Magyar Energia Hivatal elnöke szerdán Budapesten,egy sajtótájékoztatót követően.

Gáztározó helyett energiahatékonyság kellene 

Otthonaink energiahatékonysági fejlesztésének és utólagos szigetelésének támogatása egyszerre jelenthet megoldást a magyar családok anyagi terheinek enyhítésére és a mélyülő ökológiai válság kezelésére is. A Knauf Insulation szerint a Nagy-Brittaniában útnak indított „Nagy Átalakítás" projekt modellje hazánkban is életképes lehet, mert az energiahatékonysági fejlesztések esetében az előre fizetés helyett, a "fizess, ahogy megtakarítasz" elvet követi, azaz nem jelent terhet a költségvetések számára.

Mi lesz a gázár-támogatás sorsa? 

Nem tervezik a gázár-támogatás kivonását a rendszerből, azt többek között a biogáz termelés javítására fordítják - hangzott el a biogáz konferencián. A források megléte mellett azonban a jogszabályi háttér módosítására is szükség lesz, ha előre akarunk lépni az alternatív energia területén.

Előnye is lehet a magasabb gázárnak 

Az gázpiaci bizonytalanságoknak ingatlanpiaci hatásai is lehet, véli a Leier közleményében: Várhatóan jobb minőségű lakások épülnek majd, az építkezők jobban figyelnek a hőszigetelésre, az ajtók ablakok minőségére Ugyanakkor több figyelem övezi majd az energitakarékos megoldásokat is, amelyekkel tízezreket spórolhatunk a gáz-és villanyszámlánkon.

Hiába vártuk, nem lesz olcsóbb a gáz... 

A földgáz világpiaci árának csökkenését kioltja a gyenge forint - vélekedett Juhász Péter, a Mol Energiakereskedő Kft. ügyvezető igazgatója az Institute of International Research (IIR Hungary) GasCon elnevezésű szakmai konferenciáján kedden Budapesten.

Nem jó, hogy támogatják a gáz árát? 

Hosszú távon a gázár-támogatás, de általában bármilyen jellegű energia támogatása káros. A MEPS szakemberei úgy vélik: mivel a jelenlegi támogatási rendszer a megtakarítás helyett fogyasztásra ösztönöz, a helyzet rövidesen tarthatatlanná válik.

25 százalékkal emelhetik a gáz árát jövőre 

Januártól várhatóan 3,5 százalékkal emelkedik az áram ára a lakosság, a kisfogyasztók és a közintézmények számára, a rendszerhasználati díjakon keresztül - közölte Horváth J. Ferenc, a Magyar Energia Hivatal elnöke kedden Budapesten a Népszabadság energia konferenciáján.

Gázár: kétségek közt a kormány 

A kormánynak "erős kétségei vannak", hogy szükség van-e a január 1-jei gázáremelésre, ezért a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium várhatóan elutasítja majd a Magyar Energia Hivatal erre vonatkozó javaslatát - értesült kormányzati forrásból az MTI hétfőn.

Januártól újabb gázáremelés, 15%-os drágulás várható 

Jövő héten kellene elkészülnie a Magyar Energia Hivatal (MEH) előterjesztésének a januári gázárváltozásról ahhoz, hogy az árszabályozási jogkörrel rendelkező miniszter legkésőbb december elsején kihirdethesse az új árakat - írta a pénteki Napi Gazdaság.
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
Kiemelkedő évet zárt 2023-ban a BioTechUSA-cégcsoport

Kiemelkedő évet zárt 2023-ban a BioTechUSA-cégcsoport 

Magasabb fokozatba kapcsolt 2023-ban a tisztán magyar tulajdonban lévő cégcsoport.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

Biztonságos és fenntartható nyomtatás a digitalizáció korában

Biztonságos és fenntartható nyomtatás a digitalizáció korában 

Amikor a világ változik, akár kis mértékben is, valaki éppen dokumentálja azt fényképezőgéppel, mozgó- vagy állóképen.
Mindig az ember a leggyengébb láncszem a kibervédelemben

Mindig az ember a leggyengébb láncszem a kibervédelemben 

Kétféle ember, és kétféle cég van: akit már meghekkeltek, és akit meg fognak.

Költségkímélés

A szomszédtól félünk legjobban Budapesten

A szomszédtól félünk legjobban Budapesten  

Márciusban felbolydult a lakásbiztosítási piac, először válthattunk lakásbiztosítást évfordulótól függetlenül.

Adózás

Használtautó-kereskedő bukott a NAV-nál

Használtautó-kereskedő bukott a NAV-nál  

Elhasalt az adóellenőrzésen az a kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.  

Jogi kisokos

Új világ kezdődhet a taxisok, futárok foglalkoztatásában

Új világ kezdődhet a taxisok, futárok foglalkoztatásában 

A platform alapú munkavégzés az elmúlt években egyre jelentősebbé vált, legyen szó akár az ételkiszállítást, vagy a taxis szolgáltatást nyújtó applikációkról.

Cégblog

Biztonságos és fenntartható nyomtatás a digitalizáció korában

Biztonságos és fenntartható nyomtatás a digitalizáció korában 

Amikor a világ változik, akár kis mértékben is, valaki éppen dokumentálja azt fényképezőgéppel, mozgó- vagy állóképen.

Klímablog

Hódítanak a balkon napelemek Bécsben

Hódítanak a balkon napelemek Bécsben  

Míg 2022-ben nem egészen ezer, addig tavaly már több mint négyezer balkon napelemet telepítettek Bécsben.

Társadalom

Hazaárulók-e az egykori oroszbarát ukrán parlamenti képviselők?

Hazaárulók-e az egykori oroszbarát ukrán parlamenti képviselők? 

Ukrajnai háború - Az ukrán korrupcióellenes bíróság elkobozta a Zaporizzsja megye orosz ellenőrzés alatti részét vezető Jevhen Balickij vagyonát.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo