Diploma cikkek

hirdetés

Megnézték, mely magyarországi diplomák érik most a legtöbbet

Megnézték, mely magyarországi diplomák érik most a legtöbbet

Pályakezdőként a Szegedi Tudományegyetem volt hallgatói várják el a legalacsonyabb induló fizetést és a Szent István Egyetemről kikerülők a legtöbbet, azonban 10 év tapasztalattal már a Nyíregyházi Egyetem és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem áll a skála két végén. Idén február 15-e az egyetemi képzésekre való jelentkezések határideje. A tanulók magabiztos döntését segíti a Profession.hu saját, 104 ezer fős mintáján alapuló trendelemzése.
Pörög a kamudiploma biznisz, hiába bukott meg hasonló ügyben Schmitt Pál köztársasági elnök

Pörög a kamudiploma biznisz, hiába bukott meg hasonló ügyben Schmitt Pál köztársasági elnök

Schadl György, a végrehajtók letartóztatott elnöke egyetemi vizsgákat intézett Rogán Antal miniszter kabinetfőnökének és „természetesen” Völner Pál rokonának is.
A koronavírus hatása: szórják ki a diplomákat

A koronavírus hatása: szórják ki a diplomákat

Az augusztus 31-ig letett záróvizsgákra érvényes még a koronavírus miatt bevezetett kedvezmény.
Kezdjen el gyanakodni, ha a link végződése nem „ac.uk”

Kezdjen el gyanakodni, ha a link végződése nem „ac.uk”

Nagy-Britanniában 471 elismert felsőoktatási intézmény működik, de mellettük 243 csaló álegyetem szed be nagy pénzeket áldiplomákért, amelyeket viszont nemritkán a munkáltatók vakon elismernek.
Fordulat az egyetemeken, több lesz a mérnök

Fordulat az egyetemeken, több lesz a mérnök

Többen jelentkeztek és jutottak be mérnök szakokra 2018-ban a hazai felsőoktatási intézményekben, mint tavaly. Az idei felvételik adatai azt támasztják alá, hogy évről-évre – ha lassan is - növekszik az érdeklődés a műszaki- és természettudományok iránt a fiatalok körében, ami pozitív visszajelzés a magyarországi fejlesztéseket tervező ipari-és technológai vállalatoknak.
hirdetés
Az élet 35 felett kezdődik: az üzletben mindenképpen

Az élet 35 felett kezdődik: az üzletben mindenképpen

Bill Gates. Steve Jobs. Mark Zuckerberg. Vállalkozók példaképei. Mindannyian arról híresek, hogy fiatalon kezdték felépíteni cégbirodalmukat. Ugyanakkor egy amerikai felmérés azt mutatja, minél idősebb egy cégvezető, annál nagyobb az esélye, hogy a vállalkozása sikeres. Mi lehet ennek az oka?
Nagyot fordult oktatásügyben Parragh László

Nagyot fordult oktatásügyben Parragh László

Támogatni kell a szakmunkások diplomaszerzését, aki jó a szakmájában, könnyebben juthasson be egyetemre – mondta Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke hétfőn Budapesten. 
Ilyen főnököt szeretnének a pályakezdők

Ilyen főnököt szeretnének a pályakezdők

Inspiráló, stratégiai gondolkodású, erős szakmai készségekkel rendelkező, 36-50 év közötti – ilyen vezetővel dolgoznának legszívesebben a még felsőfokú tanulmányaikat végző, illetve frissen diplomázott magyar diákok a Deloitte felmérése szerint.
5 tipp diplomás pályakezdőknek

5 tipp diplomás pályakezdőknek

18 évesen, munka- és élettapasztalat nélkül kell a fiataloknak dönteni arról, milyen területen tanulnak tovább, hol képzelik el a jövőjüket. A legtöbben ilyenkor a család és a barátok véleményére hallgatnak, vagy egyszerűen csak sodródnak az árral – olvasható a BDO Magyarország HR Kft. közleményében.
Érdemes hitelből finanszírozni a diplomát?

Érdemes hitelből finanszírozni a diplomát?

A kevésbé tehetős anyagi háttérrel rendelkező fiatalokban egy ponton bizonyosan felmerül a kérdés, hogy érdemes-e hitellel belevágnia az egyetemi évekbe, vagy inkább középfokú végzettségével próbáljon meg elhelyezkedni.
hirdetés

Mennyit tegyünk félre a gyerekek tandíjára?

Szerdán este a felvételi pontszámok megjelenésekor kiderül, hogy a korábbinál is költségesebb lehet a diploma megszerzése. Ősztől az államilag finanszírozott képzéseken várhatóan jóval kevesebben kezdhetik meg tanulmányaikat a korábbi évekhez képest, míg az önköltséges képzések akár milliós anyagi terhet jelenthetnek a diplomára vágyók számára. Az Aegon Alapkezelő Diplomapersely elemzésében azt vizsgálta, hogy az önköltséges felsőfokú tanulmányok esetén milyen összegű rendszeres havi megtakarítás szükséges ahhoz, hogy a szülőknek ne jelentsen vállalhatatlan terhet a diploma megszerzésének támogatása.

Csak füllentés volt a két diploma - Távozott a Yahoo vezér

Lemondásra és a cég elhagyására kényszerült vasárnap a Yahoo vezérigazgatója, Scott Thompson, miután kiderült, hogy életrajzában valótlanul tüntette fel: nem egy, hanem két szakon szerzett diplomát.

Viszlát középosztály!

Az évtizedeken át jólétben élő és a nemzetgazdaságokat stabil, illetőleg növekvő fogyasztásával serkentő nyugati középosztályt sújtják a leginkább az utóbbi idők sorozatos válságai. Az ő körükben ugyanis folyamatosan – konjunktúráktól függetlenül – csökken a foglalkoztatottság. A korábban közepes vagy viszonylag magas képzettséghez kötött, jól fizető állások egyre szélesebb körére egyszerűen nincs szükség, ráadásul mind vészesebb sebességgel bővülnek azok a munkaterületek, amelyeket emberi közreműködés nélkül láthatnak el, mutat rá David Altig az alapblog.hu-n megjelent interjúban.

Megéri a diploma: átlag 325 ezres fizetés

Az érettségivel rendelkező munkavállalók átlagosan fele annyit keresnek, mint az egyetemi diplomát kezükben tudó dolgozók, az előbbiek átlagfizetése havi bruttó 163 ezer forint, míg az utóbbiaké átlagosan 325.300 - közölte a Workania állásportál által működtetett Fizetések.hu internetes bérfelmérés legújabb eredményei alapján.

Ez a diploma biztosít megélhetést

Az elektronikai ipar lehet a jövőben, amely képes felszívni a munkaerőpiacon megjelenő pályakezdő fiatalokat. A későbbi elhelyezkedési lehetőségeket már a pályaválasztáskor érdemes figyelembe venni. A hazai elektronikai ipar képviselői kidolgoztak egy programot, amely hosszú távon biztosíthatja az ágazat fejlődését.

Miért nehéz a frissdiplomásokkal?

A frissdiplomások nincsenek felkészülve a munkára az FDM Group felmérése szerint. Kiderült, hogy a legnagyobb hiányosságok a technikai tudás és a kommunikációs készségek terén vannak, illetve az is gond, hogy a fiatalok nem tudják eladni magukat. Hazánkban is sokszor eltérnek a cégek igényei attól, amit a pályakezdők tudásban, felkészültségben magukkal hoznak az iskolából.

Ahova a legtöbben mennének dolgozni!

Az Audi Hungária Motor Kft. a legvonzóbb magyarországi munkahely a diplomás pályakezdők körében, de a legkedveltebbek között van a Mol Magyarország, a Nestlé Hungária, a L'Oreal és a Mercedes Benz Manufacturing Hungary Kft. is -derül ki az Aon Hewitt, az AIESEC Magyarország és a Figyelő közös, Munkáltatói Márka Kutatásából.

Mennyire könnyű diplomával elhelyezkedni?

Népszerűek a vállalatok körében a frissdiplomások, hiszen a cégek 88 százaléka foglalkoztat egyetemről épphogy kikerült fiatalokat. Szervező képességet nem várnak, de nem árt ha van szakmai gyakorlat és az önállóságot is értékelik - derül ki a Budapesti Gazdasági Főiskola Diplomás Pályakövetési Rendszere keretében közel 200 vállalkozás részvételével végzett kutatásból.

Mi kell a diploma mellé?

Régóta vita tárgya, hogy a felsőoktatás mennyire igazodik a piaci igényekhez a diákok képzése során. Sokan úgy vélik, az intézmény feladata mindössze az elméleti háttér biztosítása és a tanuláshoz, új ismeretek gyors és hatékony elsajátításához való hozzászoktatás. A munkaadók ezzel szemben azt is elvárnák, hogy a diplomás pályakezdők rendelkezzenek gyakorlati tudással, tapasztalattal, munkafegyelemmel és önállósággal.

Mire jó a diploma?

Az Educatio Kht. által végzett idei jelentkezési adatok elemzése szerint folytatódott a szakok népszerűségében évek óta tartó tendencia. Ezek szerint a hivatalos felsőoktatás-politika által is preferált képzésterületeken, mint pl. a műszaki és az informatika, általában tovább nőtt a jelentkezők száma, illetve több ide tartozó szak erősítette pozícióját a népszerűségi rangsorban. Ez azonban közel sem jelent teljes átrendeződést a szakok toplistáján, mivel az utóbbi évek slágerszakjai közül jó néhány továbbra is vonzza a fiatalokat, különösen gazdasági és társadalomtudományi területen.
hirdetés
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
hirdetés
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hirdetés

Költségkímélés

Rosszabb lett a helyzet, több a baleset

Rosszabb lett a helyzet, több a baleset

Több mint 3 százalékkal 14 679-re nőtt a múlt évben a személysérüléssel járó balesetek száma.

Pénzszerzés

Járművezetőket keres a BKV - mutatjuk, mennyiért

Járművezetőket keres a BKV - mutatjuk, mennyiért

Egyre kevesebb a járművezető a BKV Zrt.-nél.

Adózás

Autóalkatrész kereskedők és autószerelő műhelyek a NAV célkeresztjében

Autóalkatrész kereskedők és autószerelő műhelyek a NAV célkeresztjében

Az állami adó- és vámhatóság a 2023-as ellenőrzési terve alapján kiemelt ellenőrzési területként kezeli az autóalkatrész kereskedőket és autószerelő műhelyeket.

Klímablog

Vállalatok ESG céljainak elérésében is segít a 10 Millió Fa

Vállalatok ESG céljainak elérésében is segít a 10 Millió Fa

A 10 millió Fa közössége három és fél év alatt Magyarország szerte közel kétszázezer fát és több mint negyvenezer cserjét ültetett el.

Gazdaság

Ezerrel törnek előre a nők fociban, a barcelonai hölgyek termelik a legtöbb bevételt

Ezerrel törnek előre a nők fociban, a barcelonai hölgyek termelik a legtöbb bevételt

Több foci, több pénz – komoly nyomot hagyott a posztcovid a futballklubok bevételein.

Társadalom

Na végre, feljelentették Hadházy Ákost, kár, hogy ugyanazért, amiért Orbán Viktort nem

Na végre, feljelentették Hadházy Ákost, kár, hogy ugyanazért, amiért Orbán Viktort nem

2018 áprilisában a Fidesz parlamenti képviselői Orbán Viktor vezényletével elbontották a Kossuth téri kordont, ma már ugyanez tilos.

Infokom

Webáruházak, csomagautomaták - mi történt itt az elmúlt években?

Webáruházak, csomagautomaták - mi történt itt az elmúlt években?

Az elmúlt években elképesztő mértékű átalakuláson ment keresztül az e-kereskedelem, nem csak Magyarországon, de szerte a világban.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo