Benzinár cikkek


Rohanjunk a benzinkútra? Itt érdemes tankolni, ha útnak indul

Rohanjunk a benzinkútra? Itt érdemes tankolni, ha útnak indul  

A benzin ára 10, a gázolajé 4 forinttal csökkent a héten.
Meddig tart a benzinárak emelkedése?

Meddig tart a benzinárak emelkedése? 

Talán már nem sokáig, és a gázolaj ára még csökkenhet is.
A franciák őrültségnek nevezték a magyar gyakorlatot

A franciák őrültségnek nevezték a magyar gyakorlatot 

A francia áruházláncok nem hajlandók veszteséges áron értékesíteni az üzemanyagot.
A jövő évtől újabb adóemelés drágítja Magyarországon a benzint, sokan elektromos járműre váltanak

A jövő évtől újabb adóemelés drágítja Magyarországon a benzint, sokan elektromos járműre váltanak 

Az elektromos autók lehetnek a nyertesei az üzemanyagok drágulásának.
Bajnokok lettünk benzinárban

Bajnokok lettünk benzinárban 

A magyar áfa világbajnok régóta, 27 százalékkal sehol nem találkozunk. A válság miatt ráadásul, sok országban csökkentette az áfát a kormány.
Németországban megszűnt a benzin adókedvezménye

Németországban megszűnt a benzin adókedvezménye 

Emelkedett és ismét meghaladta a literenkénti 2 eurós (800 forint) határt az üzemanyagok ára Németországban, a nyári hónapokra biztosított állami kedvezmény megszüntetése után.
Lassan nem lesz értelme a benzinársapkának

Lassan nem lesz értelme a benzinársapkának 

Folyamatosan esik a kőolaj ára a világpiacon. Ennek köszönhetően majdnem ott tartunk, mint február 24-e, az ukrajnai háború előtt, sőt egyes esetekben már az árak alacsonyabbak a február elsejeinél.
Magyarországon és Horvátországban is csökken a benzin ára

Magyarországon és Horvátországban is csökken a benzin ára 

Szomszédunknál holnaptól, nálunk pedig szerdától lesz alacsonyabb az üzemanyag ára.
Ki érti ezt? Holnaptól itthon emelkedik a benzin ára, míg Horvátországban és Szlovéniában csökken

Ki érti ezt? Holnaptól itthon emelkedik a benzin ára, míg Horvátországban és Szlovéniában csökken 

A magyar cégautó tulajdonosok immár Horvátországban és Szlovéniában olcsóbban tankolhatnak, mint itthon. Így fordul a trend, eddig inkább hozzánk volt érdemes járni üzemanyagért.
A minisztertől várnak magyarázatot a fuvarozók

A minisztertől várnak magyarázatot a fuvarozók 

Levélben fordult Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszterhez a fuvarozókat képviselő két legmaghatározóbb magyar szervezet, a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete (NiT Hungary) és a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete (MKFE). Arra kérik a kormányt, hogy indokolják meg, ők miért nem részesülhetnek a taxisokéhoz hasonló üzemanyagár-kedvezményben, hiszen az ő mindennapi munkájukhoz is a gázolaj az egyetlen és elengedhetetlen energiaforrás.

Cégautók ezentúl csak világpiaci áron tankolhatnak Magyarországon 

Csak a magántulajdonú gépjárművek, mezőgazdasági erőgépek, traktorok, valamint a taxik kaphatják a 480 forintos garantált áron az üzemanyagot, a Mol javaslatára, a kormány döntése értelmében - jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Az Egyesült Államokban rekordszinten a benzinár 

Az amerikai benzinkutaknál rekordszintre emelkedett a benzin ára, gallononként (3,785 liter) 4,671 dollárba került szerda reggel - közölte honlapján az amerikai autószövetség (AAA), amely több mint 60 ezer benzinkútnál követi nyomon az árakat.

Berágtak ránk a horvátok a kettős benzinár miatt 

A konzervatív pártcsaládhoz tartozó horvát miniszterelnök személyesen is közölte Orbán Viktorral, hogy jogellenesnek tartja a magyar gyakorlatot.

A kormány döntött az árstopról 

A nyár közepéig maradnak az árkorlátozó intézkedések.

Uniós jogot sérthetnek az üzemanyagadó-csökkentések 

Európai civilek szerint törvényellenesek az üzemanyagadó-csökkentések, ezért arra kérik az Európai Bizottságot, haladéktalanul lépjen fel annak érdekében, hogy a tagállamok visszavonják a közelmúltban bevezetett üzemanyagár-támogatásokat, illetve ne vezessenek be újakat.

Megmenekülhetnek a kisebb benzinkutak 

A kormány kész egyeztetni velük.

Döbbenet, a prémium dízelek forgalma háromszor akkorát nőtt, mint a hatósági árral olcsóbbá tett normál dízeleké 

Meglepő adatokat közölt a Magyar Ásványolaj Szövetség a tavalyi üzemanyagforgalomról.

Varázsoltak, 400 forint alatti benzinár 

Lengyelországban nyolc százalékosra csökkentik az üzemanyagok áfáját, miután korábban a jövedéki adót is csökkentették.

Pénteken rossz hír várhat az autósokra 

Kedden ugrott egy nagyot az olajár, ami az autósok számára nagyon rossz hír. Az üzemanyagok tarifája az elmúlt másfél hétben szépen csökkent, de ennek most vége.

Áremelkedés a benzinkutakon: ismét drágulásra készülhetnek az autósok 

Csak két napig élnek a mai üzemanyagárak, péntektől a benzin literje átlagban 3, míg a gázolajé 4 forinttal megy feljebb, 491, illetve 505 forintra. 

Horror a benzinkutakon: ismét nagyot drágul a tankolás 

Mindkét üzemanyagfajta literenként átlagban bruttó 9-9 forinttal kerül többe péntektől.

Történelmi csúcsra kúszott a benzinár 

Szerdától a 95-ös oktánszámú üzemanyag bruttó literenkénti ára 2 forinttal megy feljebb, a gázolajé ugyanakkor most nem változik.

Még drágábban tankolhatunk péntektől 

A benzin literje átlagban bruttó 3, a gázolajé 2 forinttal megy feljebb február 26-án.

Tovább drágul a tankolás 

Szerdától literenként átlagban 3 forinttal kell többet fizetni érte. A gázolaj ára viszont ezúttal sem változik.

Ismét drágulás jön a benzinkutakon 

A benzin literje átlagban bruttó 5, a gázolajé 3 forinttal lesz magasabb május 20-ától.

A benzin ára csökken, a dízelé nő szerdától 

Szerdától eltérően változik a benzin és a gázolaj ára a hazai kutakon.

Emelkednek az üzemanyagárak 

Emelte bruttó 3-3 forinttal a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt.

Rohamtempóban emelkednek az élelmiszerárak 

A GKI 3,8 százalékról 4 százalékra emelte idei növekedési előrejelzését, elsősorban a tovább emelkedő keresetek és fogyasztás alapján - közölte a GKI Gazdaságkutató Zrt. legfrissebb előrejelzésében.

Szerdáig megéri várni a tankolással 

A pénteki 2 forintos benzin és 3 forintos dízel árcsökkentés után, további 4 forintos benzin, illetve 6-7 forintos gázolaj árcsökkenés történhet november 9-én, szerdán.

Virul a benzinkút-turizmus Luxemburgban 

Nemcsak a kelet-európai polgárok járnak a határon túlra olcsóbban tankolni, Luxemburgban is dívik a benzinturizmus. A szállítmányozó cégek is direkt itt haladnak át kamionjaikkal, hogy olcsón tudjanak üzemanyagot szerezni. A miniállamban ugyanis jóval alacsonyabb az üzemanyagadó, mint másutt.

A héten nem várható drágulás a kutaknál 

A piaci üzemanyagárak a múlt hét folyamán kis lépéssekkel fel-le ingadoztak. A heti átlagos piaci ár- és árfolyam-változások alapján október 26-án, szerdán, várhatóan nem lesz árváltozás.

Véget ért az olcsó üzemanyag kora? 

Október 5-én, szerdán, a benzin ára 5-7 forint körüli mértékben emelkedhet meg, a gázolaj ára várhatóan 6-7 forinttal növekedhet, nemcsak a kőolaj ára, de a jövedéki adó is emelkedett. Elképzelhető, hogy a heti változtatást péntekre tolják ki.

Kicsit drágább lehet a benzin 

A heti átlagos üzemanyag piac ár- és a forint árfolyamának változásai alapján június 27-én, hétfőn a benzin ára 2 forinttal emelkedhet, a dízel ára várhatóan nem változik.

Újra olcsóbb lehet a tankolás 

A heti átlagos piaci ár- és árfolyam-változások alapján, valamint a június 17-i, pénteki 2 forintos benzin árcsökkentést követően június 20-án, hétfőn a benzin ára 2-3 forinttal, a dízel ára 3-4 forinttal csökkenhet.

Szerdáig jó lenne megtankolni 

Az üzemanyagpiacokon a benzin ára a hét első napján csökkent, a többi napokon stagnált és emelkedett. A gázolaj ára a hét folyamán minden nap nőtt. A heti átlagos piaci ár- és árfolyam-változások alapján a benzin ára várhatóan nem változik, míg a dízel ára 4-5 forinttal is nőhet.

A dízeleseknek érdemes tankolni szerdáig 

A heti átlagos piaci ár- és árfolyam-változások alapján - az április 15-i, pénteki 3 forintos benzin és a 4 forintos dízel áremelést is figyelembe véve - a benzin ára várhatóan nem változik, míg a dízel ára 5-6 forinttal is nőhet. Az olajtermelő országok hétvégi, dohai konferenciájának kimenetele erősen módosíthatja az áralakulást.

Most nem lesz olcsóbb a tankolás 

A heti átlagos piaci változások alapján egyik üzemanyagnál sem várható változás, de a hét utolsó két napján történt jelentősebb emelkedés miatt lehetséges, hogy a benzin ára akár 3-6 forinttal is emelkedhet. A gázolajnál nem, vagy csak minimális változtatás várható.

Irány tankolni! Jön az áremelkedés 

A heti átlagos piaci változások alapján a benzinnél 3-4 forintos emelés, a gázolajnál pedig 6-7 forintos emelés jelentkezhet a lejövő hét szerdai árváltozáskor – közölte heti előrejelzésében a GKI Energiakutató Kft.

Ajándékot kapnak a dízelesek karácsonyra 

A heti átlagos piaci változások, valamint a múlt héten péntekre bejelentett dízel árcsökkentést is figyelembe véve a benzinnél stagnálás, a gázolajnál pedig 0-3 forintos csökkentés lehetséges. A benzin ára 328-330 forint/liter közötti szinten, a gázolaj ára várhatóan 314-316 Ft/liter közötti szinten változhat.

Szerdáig érdemes várni a tankolással 

A piaci üzemanyag árak és a forint árfolyamának heti átlagos változását figyelembe véve október 21-én, szerdán a benzin ára 4-6 forinttal csökkenhet, a dízel ára valószínűleg 3-4 forinttal mérséklődhet, mivel pénteken már 4 forinttal csökkent az ár.

Benzinár: most elmarad az emelés 

Az üzemanyag piaci árak és a forint árfolyamának heti átlagos változását figyelembe véve október 14-én, szerdán valószínűleg nem várható változtatás, figyelembe véve az október 9-i emelést - közölte heti előrejelzésében a GKI Energiakutató Kft.

Csak egy kicsit lehet olcsóbb a tankolás 

Az üzemanyag árak és a forint árfolyamának heti átlagos változását figyelembe véve szeptember 23-án, szerdán, az üzemanyagárak 0-2 forint között csökkenhetnek. A benzin ára így 341 forint/literre csökkenhet, a gázolaj ára várhatóan 345 Ft/liter körül változhat.

Durva áremelés néz ki a benzinkutakon 

Az üzemanyagárak és a forintárfolyam heti átlagos változását, valamint a pénteki áremelést figyelembe véve szeptember 9-én, szerdán, a benzin ára 4-5 forinttal, a gázolajé 6-8 forinttal emelkedhet.

Szerdáig várjunk a tankolással, olcsóbb lehet a benzin 

Az üzemanyag árak és a forint árfolyam heti átlagos változását figyelembe véve július 22-én, szerdán 5-7 forintos benzin és 2-3 forintos dízel árcsökkenést jelenthetnek be.

Újra drágulhat a benzin 

A piaci árak és a forintárfolyam heti átlagos változását, valamint a pénteken életbe lépett árcsökkenést is emelést figyelembe véve június 17-én, szerdán 3-5 forintos benzin áremelést jelenthetnek be, a gázolaj ára várhatóan nem változik.

Még egy kicsit eshet a benzinár 

A benzin ára heti átlagban 4,9%-kal lett olcsóbb, a gázolajnál 4% volt az árcsökkenés mértéke. forint árfolyama ugyanezen időszak alatt, heti átlagban 1,8%-kal gyengült. Az üzemanyagpiaci árak és az árfolyam heti változását, valamint a pénteki 3-3 forintos árcsökkentést figyelembe véve január 21-én, szerdán 0-3 forintos benzin és 0-2 forintos gázolaj árcsökkentés várható.

Rossz hírünk van a dízeleseknek: legfeljebb a benzin ára csökkenhet 

A forint árfolyamgyengülése miatt, október 8-án, szerdán az üzemanyagok ára valószínűleg nem változik, s ha mégis, akkor legfeljebb 2 Ft körüli árcsökkentés lehetséges a benzinnél.

Olcsóbb benzin jön a héten 

November 13-án, szerdán a benzin ára akár változatlan is maradhat, de akár 4-5 forinttal is mérséklődhet. A gázolaj ára 2-3 forinttal lehet olcsóbb.
Feliratkozás a Piac & Profit Online magazin hírlevelére
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

Költségkímélés

Médiaiparban dolgozó bűnbandára csaptak le

Médiaiparban dolgozó bűnbandára csaptak le  

Csaknem kétmilliárd forint általános forgalmi adót nem fizetett be egy médiaiparban tevékenykedő bűnszervezet a Nyugat-Dunántúlon.
Mi jöhet a kötvényalapok csodálatos éve után?

Mi jöhet a kötvényalapok csodálatos éve után? 

Szép hozamokat adott 2023 a kötvényalapok befektetőinek, ritka, hogy ilyen nagy áremelkedést lehet látni. De a jelenlegi állampapírhozamok sem éppen alacsonyak.

Pénzszerzés

Valami történt a hazai ingatlanpiacon

Valami történt a hazai ingatlanpiacon  

Mérséklődött a magyarországi ingatlanpiaci forgalom májusban áprilishoz képest.

Adózás

Sneakerárusok buktak a NAV-nál

Sneakerárusok buktak a NAV-nál  

Limitált gyártású cipők kereskedőinél indult revízió.

Jogi kisokos

Nem lehet elutasítani az örökbefogadást csak azért, mert a kérelmező meleg

Nem lehet elutasítani az örökbefogadást csak azért, mert a kérelmező meleg 

A gyámhatóság nem jogalkotó: hipotetikus jövőbeni kockázatokra hivatkozva nem utasítható el a melegek örökbefogadásra való alkalmassága.

Cégblog

Visszaeső pénzügyi vállalkozás engedélyét vonta vissza az MNB

Visszaeső pénzügyi vállalkozás engedélyét vonta vissza az MNB  

Az MNB visszavonta a Centrál Workout Pénzügyi Zrt. faktoring végzésére vonatkozó tevékenységi engedélyét és elrendelte végelszámolását.

Klímablog

Van valami, amiben Magyarország a világon a harmadik helyen áll

Van valami, amiben Magyarország a világon a harmadik helyen áll 

Idén februárban a saját célra termelő erőművekkel együtt 6000 megawatt fölé nőtt az összes napelemes beépített teljesítmény.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo