Így vásárolhatunk be egyszerűen az USA-ban

Az Amerikai Egyesült Államok jelenleg az egyik legnépszerűbb online bevásárlási célország, ahonnan a magyar internetezők 17 százaléka rendel termékeket legalább évi egy alkalommal. Akik eddig csak a megfelelő pillanatra vártak, a következő hetekben a karácsonyi leszállítások során nagy eséllyel juthatnak hozzá kedvezményesen az áhított árucikkhez, de ez sok esetben igen komplikált és költséges mulatság lehet. Az USadress.com tanácsainak megfogadásával megkönnyíthetjük az Egyesült Államokból történő vásárlást.

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Kép: Pixabay

Hasonlítsuk össze több üzlet ajánlatát

A GfK és a PayPal közös kutatása szerint az USA-ból történő online vásárlás két legfontosabb oka az alacsonyabb ár (24%) vagy a nagyobb választék (26%). A legnépszerűbb termékkategóriákat tekintve pedig elsősorban ruházati cikkeket (30%), elektronikai cikkeket (26%), ékszereket és órákat (18%) vásárolunk külföldi webáruházakból. Ugyanakkor nő az érdeklődés az olyan termékkategóriák iránt, mint a játékok (12%) vagy a szépségápolási cikkek  (10%). Ezeket a termékeket azonban nem csak az olyan e-kereskedelmi óriásoknál lehet megtalálni, mint például az Amazon. Próbálkozzunk és böngésszünk kisebb oldalakat is, amelyeken kedvezőbbek az árak, vagy olyan termékeket is értékesítenek, amelyek nem kaphatók Magyarországon.

Készítsünk ingyenesen szállítási címet a USA-ban

A csomagküldés az Egyesült Államokból Magyarországra néha csak komoly nehézségek árán lehetséges. Szerencsére a távolság többé nem jelenthet problémát! Már Magyarországon is van olyan szolgáltatás, amelynek segítségével saját szállítási címet hozhatunk létre az USA-ban a nemzetközi vásárlások lebonyolításához.  A felhasználók értesítést kapnak, ha a rendelés megérkezik a logisztikai központba, ahonnan fizetés után a csomagot egyenesen a megadott címre küldik.

Válasszunk megbízható fizetési szolgáltatást

A GfK és a PayPal felmérése szerint magyarok 6 százaléka szakította már meg a külföldi webáruházban történő vásárlását, mert kétségei merültek fel a pénzügyi adatainak biztonságával kapcsolatban. Ha a tengerentúlról rendelünk, mindenképpen ellenőrizzük, hogy a webshopban elérhető-e megbízható és biztonságos opció.

Rugalmasan kezelik a szabályokat a kereskedők
Az online kereskedelem fellendülésével egyre fontosabbá válik a fogyasztók védelme a tisztességtelen kereskedelmi magatartással szemben. Ezért maguk a fogyasztók tehetik a legtöbbet, de a legtöbben mind a mai napig nincsenek tisztában a jogaikkal.
Csökkentsük a szállítási költségeket a rendelések összevonásával

Annak ellenére, hogy egyre több magyar vásárol külföldi oldalakról, még mindig sokan érzik úgy, hogy a magas szállítási költség (22%) és a hosszú szállítási idő (20%) visszatartó erőt jelentenek. A szállítási költségeket lecsökkenthetjük a rendelések konszolidációjával, azaz több kisebb csomag egyesítésével. Ezzel együtt ne felejtsük el, hogy az USA-ból szállított termékek árát további vámok és adók terhelhetik.

Tudjunk megálljt parancsolni!

Az akciók különböző mértékben hatnak ránk: valakit csak akkor vonz, ha olyan termékkel kapcsolatos, amit mindig is szeretett volna, miközben mások hajlamosak rá, hogy valami teljesen szükségtelen dolgot vásároljanak, csak mert akciós. Fontos, hogy képesek legyünk higgadtan mérlegelni, hogy valóban szükségünk van-e az adott termékre!

Öt dolog, amit elrontanak az online áruházak
Bár sokat javultak fogyasztóvédelmi szempontból az online áruházak, azért még mindig van jó néhány hiányosság, amelyeket notóriusan figyelmen kívül hagynak – derült ki a Direkt Marketing Szövetség felméréséből. Megmutatjuk az öt leggyakoribb hibát, amit vétenek.

Véleményvezér

Megbukott a lombkorona nélküli lombkoronasétányt építő polgármester

Megbukott a lombkorona nélküli lombkoronasétányt építő polgármester 

A vidéket még mindig a Fidesz uralja.
Hatalmas adóemelésre készül Putyin

Hatalmas adóemelésre készül Putyin 

Fogy Moszkva pénze, jön tehát a hadisarc.
A Brexit rajongók azt ígérték, csökkentik a bevándorlást, ehhez képest fordítva történt

A Brexit rajongók azt ígérték, csökkentik a bevándorlást, ehhez képest fordítva történt 

Az Egyesült Királyság gazdasága mindig is a világ egyik legliberálisabb területe volt, úgy akartak szigorítani, hogy ezen az elven nem változtattak. Meg is lett az eredmény.
Háromszoros áron vettük meg a repteret a görögökhöz képest

Háromszoros áron vettük meg a repteret a görögökhöz képest 

Ez a vásárlás nem vonul be a magyar államosítások aranykönyvébe.
Szlovákok indítottak reklámkampányt magyaroknak, hogyha átruccannak a határon mennyivel olcsóbb minden

Szlovákok indítottak reklámkampányt magyaroknak, hogyha átruccannak a határon mennyivel olcsóbb minden 

Ha külföldre megy valaki, el ne felejtsen üres bevásárlószatyrot vinni.
Puccskísérlet a Budapesti Műszaki Egyetemen

Puccskísérlet a Budapesti Műszaki Egyetemen 

A Fidesz, ha elfoglalta Brüsszelt, akkor a Budapesti Műszaki Egyetem következik.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo