hirdetés

A SZÉP a falvakat is segíti

A hazai turizmus szempontjából jelentős megállapodást kötött a FATOSZ (Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége) és az OTP Pénztárszolgáltató, a Széchenyi Pihenőkártya első és legnagyobb hazai kibocsátója. Az új megállapodásnak köszönhetően potenciálisan több ezer falusi és agroturizmusban tevékenykedő vállalkozó válik képessé arra, hogy egyszerűsített módon váljon SZÉP kártya elfogadóhellyé.
hirdetés

 


Kép:sxc

Az együttműködés a gyakorlatban azt jelenti, hogy a csatlakozni kívánó falusi szállásadók számára jelentősen leegyszerűsödik az elfogadóhellyé válás folyamata, és akár néhány napos átfutási időt követően fogadhatják a plasztik lappal fizető vendégeket.

Szalay Zala Andrea, a FATOSZ titkára a megállapodás szükségességét hangsúlyozta:
„A mi szállásadóink túlnyomó többsége természetes magánszemély és kis- mikrovállalkozás, akik közül sokan jelezték, hogy szeretnének SZÉP kártya elfogadóhellyé válni, és ennek megkönnyítéséhez kérik a segítségünket. Mivel a közelmúltban indítottuk el a falusi turizmust támogató új oldalunkat, természetesnek vettük, hogy ezen az oldalon keresztül lehetővé tegyük, hogy a vendégek használhassák a plasztiklapra kapott juttatásaikat, miközben tervezik nyaralásukat." 

A megállapodást aláíró mindkét fél abban bízik, hogy az együttműködés újabb lendületet adhat a belföldi turizmusnak, és potenciálisan több ezer elfogadóhely csatlakozhat az OTP SZÉP kártya elfogadóhelyi hálózatához. Ma a közel 520 000 kártyabirtokos több mint 14 000 elfogadóhelyen mintegy 30 000 felhasználási lehetőség közül választhat OTP SZÉP kártyájával fizetve.

Szépíti a képet a SZÉP?
A szállodások szerint a hotelek iránti belföldi keresletben sokat segíthet a Széchenyi Pihenőkártya elterjedése – írja az MTI. Eddig mintegy 550 ezer SZÉP-kártyát bocsátottak ki, de az adatok szerint ezek felhasználása a hazai szállodákban az első negyedévében szerény volt. Ezt igazolja a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége 47 szállodában elvégzett, reprezentatívnak nem tekinthető felmérése is, amely szerint január–márciusban a SZÉP-kártya és az üdülési csekk együttes forgalma mintegy 33 százalékkal kevesebb volt, mint a tavaly ilyenkor ugyanezekben a szállodákban beváltott üdülési csekkek értéke. „Azzal számolunk, hogy a SZÉP-kártya felhasználása várhatóan a nyaralási szezonban, a nyári hónapokban megnő, de ma még nem lehet megbecsülni, hogy annak forgalma a szállodákban éves szinten hogyan fog alakulni” – válaszolta a szállodaszövetség a hírügynökség kérdésére. Május végéig 32 milliárd forintot töltettek fel Széchenyi Pihenő Kártyára (SZÉP-kártya) a munkavállalók, ami már meghaladja a korábban az egész évre kalkulált összeget.
hirdetés

Véleményvezér

A kormány különadói berobbantották a kínai kisboltok forgalmát

A kormány különadói berobbantották a kínai kisboltok forgalmát

A Magyarországon dolgozó kínai kiskereskedők boldogan dörzsöhetik a tenyerüket.
Pöttöm tankok tartanak Ukrajna felé

Pöttöm tankok tartanak Ukrajna felé

Az ukrajnai háború ott tart, hogy minden oldal mindent elővesz a hadi spájzból, ami még működik.
Orbán Viktor után Mészáros Lőrincet is feljelentette Hadházy Ákos

Orbán Viktor után Mészáros Lőrincet is feljelentette Hadházy Ákos

A korrupció ellen harcoló független képviselő Orbán Viktort hivatali visszaélés miatt jelentette fel, Mészáros Lőrincet csalásért.
Elképesztő adatok érkeznek Horvátországból az euró bevezetése után

Elképesztő adatok érkeznek Horvátországból az euró bevezetése után

Már semmi nem a régi. Korábban az euró bevezetése egy országban komoly inflációt okozott, most viszont Horvátországban meglepetést.
Rekord a 100 éven felüliek számában

Rekord a 100 éven felüliek számában

A világjárványt követően általános jelenség volt, hogy mindenütt csökkent a várható élettartam. Japánban viszont meghaladta a 90 ezret a 100 éven felüliek száma.
Szárnyal a német hadiipar

Szárnyal a német hadiipar

Két vesztes világháborút követően is Európa élén a német gazdaság, hadiiparuk pedig hatalmasat lépett előre.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo