Százból nyolcvannégy cégnél valami nincs rendben

A megfelelő foglalkoztatást, a pihenőidő betartását és a munkaidő-nyilvántartást is vizsgálták a munkaügyi ellenőrök tavaly év végén. Az eredmények nem túl fényesek: a munkáltatók 84 százaléknál tártak fel a munkavállalók 64 százalékát érintő valamilyen munkaügyi jogsértést – derül ki a munkaügyi hatóság összefoglaló jelentéséből.

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Kép: SXC

Tavaly október 17. és november 4. között a munkaügyi hatóság célellenőrzést tartott. A célja a foglalkoztatók által elkövetett legsúlyosabb jogsértések feltárása volt. Az ellenőrzések megszervezésénél figyelmet fordított arra, hogy ne csak rendes munkaidőben történjenek ellenőrzések a munkahelyeken, hanem hétvégenként, illetve munkaszüneti napon is.

Az eredmények nem túl reménykeltőek: az ellenőrzések a munkáltatók 84 százalékánál tártak fel a vizsgálatba vont munkavállalók 64 százalékát érintő valamilyen munkaügyi jogsértést. A 2013-as adatokkal összevetve a jogsértési arány a foglalkoztatókat tekintve arányaiban nem változott jelentősen, mivel a 2013-as hasonló irányú célellenőrzés során az ellenőrzött foglalkoztatók 85 százalékánál állapított meg a munkaügyi hatóság valamilyen szabálytalanságot. A jogsértéssel érintett munkavállalók aránya kismértékben csökkent, mivel 2013-ban a munkavállalók 67 százalékát érintették a szabálytalanságok.

A szabálytalanságok egy része olyan súlyos volt, illetve ismételt szabályszegésnek minősült, hogy a jogsértések miatt a jelenlegi adatok alapján 52 db munkaügyi bírság kiszabása várható. A kis- és középvállalkozások által – első esetben – elkövetett szabálytalanságok jogkövetkezményeként előreláthatóan 122 db figyelmeztetést adnak ki, továbbá 273 foglalkoztató esetében kell szabálytalanság megszüntetésére irányuló kötelezést, 369 munkáltatóval szemben kötelezés nélküli – szabálytalanságot megállapító – határozatot hozni. A célellenőrzés során egy alkalommal pedig harmadik országbeliek szabálytalan foglalkoztatása miatt központi költségvetésbe történő befizetésre kötelezést is hoztak a hatóság munkatársai.

Erre figyeljünk, ha munkaügyi ellenőrzést kapunk
Jogszerűen foglalkoztatni nem egyszerű feladat, és gyakran a legjobb szándékunk ellenére sem biztos, hogy helyesen járunk el. Ezért fontos, hogy ne csak a jogszabályi előírásokkal legyünk tisztában, hanem a gyakorlattal is. Mit ellenőrizhet pontosan a munkaügyi ellenőr és meddig terjed a hatásköre?
Munkaidő, bérpótlékok, nyilvántartás: csak néhány a gondok közül

A célellenőrzés egyik tárgyát képező munkaidővel kapcsolatos intézkedések aránya 21 százalék volt. A munkaidővel összefüggő jogsértések vonatkozásában megállapítható, hogy egy-egy intézkedés nagyobb munkavállalói létszámot nem érintett. Elmondható, hogy a vagyonvédelem, kereskedelem és vendéglátás területén kellett több munkavállaló ellen elkövetett jogsértések miatt intézkednie a hatóság munkatársainak. Csupán egy esetben fordult elő, hogy egy feldolgozóipari cég több műszakos munkarendben dolgozó 150 munkavállalója nem kapott írásban munkaidő-beosztást Komárom-Esztergom megyében. Az építőiparban a célellenőrzés alatt nem voltak jellemzőek a munkaidővel kapcsolatos szabálytalanságok, ez részben a munkaidő-nyilvántartások hiányának is köszönhető, így ugyanis a szabálytalanságok nehezen állapíthatóak meg.

Itt olvashatja szakértőnk írását arról, hogy mire kell figyelnie a munkaerő beosztásánál!

A munkaidő nyilvántartására vonatkozó szabályok megkerülése miatti intézkedések 35 százaléka a kereskedelmi ágazatból került ki. Magas volt az intézkedések aránya a vendéglátás, valamint a feldolgozóipar területén is (18 és 15 százalék).  A pihenőidővel kapcsolatos szabálytalanságok nem jellemzőek. A célellenőrzés alatt, csakúgy, mint 2013-ban, elenyésző számban kellett csak intézkedni a hatóság munkatársainak, és nem volt jelentős mértékű az érintett munkavállalók létszáma sem.

Munka a hidegben: csak óvatosan!
Szokatlanul hideg időjárásra számíthatunk az elkövetkező napokban, így mind a szabadban, mind a zárt környezetben dolgozóknak és munkáltatóiknak is fokozottan ügyelniük kell az ilyenkor alkalmazandó munkavédelmi szabályok betartására. Összegyűjtöttük a legfontosabbakat!
Fekete az építőipar

A munkaviszony létesítésének, illetve az egyszerűsített foglalkoztatási jogviszony bejelentésének elmulasztása miatt alacsonyabb számban kellett intézkedni a munkaügyi hatóságnak (19 százalék). Feketefoglalkoztatást a valamely jogsértéssel érintett munkavállalók 9 százalékánál tártak fel az ellenőrzések. A legrosszabb kép most is az építőiparban mutatkozott, mivel a feketefoglalkoztatással kapcsolatos intézkedések 29 százalékát itt hozta a hatóság, ami az összes feketén foglalkoztatott munkavállaló 35 százalékát érintette. A többi feketén foglalkoztatott munkavállaló nagy része közel azonos arányban a kereskedelem, a vendéglátás és a vagyonvédelem területéről került ki. (16, 18, illetve 15 százalék).

2013-as célellenőrzés során az ellenőrzött munkavállalói létszámból (4302 fő) 311 munkavállaló volt feketén foglalkoztatva (7 százalék), ez az arány idén kedvezőtlenebb volt, mivel az ellenőrzött 3873 munkavállalóból 342 munkavállalót érintett ez a szabálytalanság. (9 százalékot). A pótlékokkal kapcsolatos szabálytalanságok az intézkedések közel felét tették ki, és a kifizetett munkabér elszámolásáról adott tájékoztatás (bérjegyzék) hiánya vagy hibája is nagyobb számban fordult elő.

4 tévhit, amikért milliókra büntethetnek
Túl sok munkaadót kaptak rajta az elmúlt években valamilyen turpisságon. Tízből hét szabálytalankodó vállalkozás megússza anyagi retorzió nélkül a büntetést – és egyre kreatívabbak a jogsértések. Pedig az, hogy nincs elég árbevétele egy cégnek, nem befolyásolja a munkavédelmi ellenőr bírságolási szándékát, ahogy a tevékenységtől sem függ a bírság mértéke. Pedig a cégek többsége mindkettőben bízik, amíg nem bizonyosodik be az ellenkezője. Összegyűjtöttük a leggyakoribb munkavédelmi tévhiteket.

Véleményvezér

Már csak az aluliskolázottaknál dübörög a Fidesz

Már csak az aluliskolázottaknál dübörög a Fidesz 

Már gyurcsányozni sem érdemes.
Hatalmas metrót épít a mindössze 300 ezer lakosú Kolozsvár

Hatalmas metrót épít a mindössze 300 ezer lakosú Kolozsvár 

Világváros lesz Kolozsvárból.
A Facebookon Orbán Viktoron mulatnak

A Facebookon Orbán Viktoron mulatnak 

Nem is volt, de azért megszüntetnék.
Példátlan helyzet, közadakozást kezdeményezett a Bethesda Gyermekkórház, hogy egy műtőjét működtetni tudja

Példátlan helyzet, közadakozást kezdeményezett a Bethesda Gyermekkórház, hogy egy műtőjét működtetni tudja 

Miközben az elit gátlástalanul urizál, már az alapszolgáltatások sem működnek.
Lázár Jánosnak nem megy a Fanta-matek

Lázár Jánosnak nem megy a Fanta-matek 

A Fanta-botrány és a műbalhé.
Magyar Péter szerint egy fideszes képviselő titokban megszavazta az Európai Parlament elnökének a néppárti jelöltet

Magyar Péter szerint egy fideszes képviselő titokban megszavazta az Európai Parlament elnökének a néppárti jelöltet 

Újraválasztották Roberta Metsolát az Európai Parlament elnöki tisztségébe.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo