hirdetés

Öt hiba, amitől a legjobb üzleti blog is bedöglik

Ha a keresőoptimalizálás a tét, akkor az üzleti blog rendszeres írása a legjobb stratégia. A hasznos tartalommal gyakran frissülő oldalakat imádja a Google, és nagyobb bizalommal keresik fel az érdeklődők is. De csakis akkor, ha a blog elkerüli azt az 5 hibát, amire a Langmár Kommunikáció cikke hívja fel a figyelmet!
hirdetés

Ha a látogatók megszerzése, vagyis a keresőoptimalizálás a tét, akkor az üzleti blog rendszeres és következetes írása a legjobb stratégia. A hasznos tartalommal gyakran frissülő oldalakat imádja a Google, és nagyobb bizalommal keresik fel az érdeklődők is. De csak akkor, ha a blog elkerüli az alábbi 5 hibát!

Az üzleti blog ősbűne: a terjengősség. Mára, az internet elterjedésével, az információ gombnyomásra elérhető. De időnk ettől nem lett több. Ellenkezőleg! Egyre kevesebb. Az információ tehát egyre olcsóbb, míg az időnk egyre drágább. Ezért egyre nehezebben bocsátjuk meg azt, ha valaki visszaél az időnkkel, a türelmünkkel.

Unalmasnak lenni a legnagyobb bűn! Ebből az ősbűnből, az olvasó számára semmitmondó terjengősségből ered az üzleti blog műfajának öt leggyakoribb hibája.

Kép: Pixabay

 

 

1. Ha a blog bonyolultabb, mint a négyesvektorok transzformációja.

Bonyolult akárki tud lenni. Nem a mondandónk összegubancolása, hanem a világosság és az egyszerűség a nagy kunszt, amihez ráadásul nem kevés bátorság is kell, mert így rögtön kiderül, hogy ki mit tud valójában. Az üzleti blog nem az a hely, ahol a nagy szavak és a túlírt mondatok mögé lehetne rejtőzni, mert időhiányos olvasója átlagban 7 másodpercen belül elkattint.

Nyári tippzápor, hogyan írjon sikeres üzleti blogot
Minek az üzleti blog? Természetesen csakis azért, hogy eladjunk. Méghozzá anélkül, hogy a költséges hirdetések erejében kellene bízni. A rendszeresen frissülő blog előrébb hozza a weboldalt, ráadásul nem kell könyökig a zsebünkbe nyúlni, hogy menjen a marketing. A Langmár Kommunikáció tippjeivel így működhet a dolog.
2. Az önzés megkeseríti az életet – és a blogírást is!

Az önzés: erény. Legalábbis a kapitalizmus logikája szerint. És valóban az lehet, de csak akkor, ha „kerülőútonˮ, mások támogatása által éri el a célját. Ezért, hacsak nem valamilyen 15 percre híres celeb ideig-óráig érdekes önvallomásairól van szó, az olvasók nem a blog szerzője számára fontos privát sztorikra kíváncsiak.

Az üzleti blog írásának elsődleges célja: a hatékony tájékoztatás. Persze némi szakértői státuszépítésként ebbe belefér egy-egy szakmai díj, konferencia-előadás stb. említése. De csak akkor, ha minden annak a legfontosabb kérdésnek a szemszögéből íródik, hogy: „Mi haszna van ebből az olvasómnak?”

3. A több az több. De a kevesebb eredményesebb

Nem kell elárasztania a hírlevelére, blogértesítőjére feliratkozottak postaládáját ahhoz, hogy tartsa velük a kapcsolatot. Mert a nyomulás ellentétes reakciót vált ki: leiratkozást. A hatás és ellenhatás törvénye az üzleti blog világában is működik, nem csak a fizikában.

Az ökölszabály lehet a heti 1, de aki ennél több infóra vágyik a kommunikációtervezés leghatékonyabb stratégiáiról (dátumokkal, témákkal, vázlatokkal), annak díjmentes előadásunkra érdemes beugrania.

Hogyan hódítsunk meg egy robotot?
Elég körülnézni a hazai weboldalakon ahhoz, hogy rájöjjünk: sajnos a keresőoptimalizálás sokak számára még mindig a kulcsszó babonás hajtogatását jelenti. De ami rossz a konkurenciának, az jó nekünk, mert ennek köszönhetően óriásit léphetünk előre ezen a területen, szakértőnk új Google-algoritmusokon alapuló tippjeivel.
4. Előbb a SEO, aztán az olvasó? Hiba!

A keresőoptimalizálás (SEO) kicsit olyan, mint a középkori aranycsinálás, ami közben nem szabad arra a bizonyos fehér elefántra gondolni. Pontosabban itt az a paradoxon, hogy a keresőoptimalizálás során pont nem a keresőoptimalizálásra, hanem elsősorban az Olvasóra kell gondolnia, és akkor működni fog a dolog. Mert a kulcsszóhalmozást ma már a keresőmotorok sem szeretik, sőt le is pontozzák. Gondoljon hát elsősorban arra, hogy az olvasója számára magával ragadó, sodró legyen a szöveg! Ezután megszórhatja (csípős) fűszerként – szóval csak óvatosan és mértékkel – a kulcsszavakkal is.

5. Ha a blogírás egy kicsit nem varázslás is…

Az eredményes marketingszöveg-írás nagyrészt technika. De nem működik, ha nincs benne némi mágia. Amit attól hat, hogy erősen hiszünk benne, és mozgósítjuk közben a képzeletünket.

Hogyhogy? Talán a gondolatok puszta erejénél fogva? Persze hogy nem. Hanem annak köszönhetően, hogy az írás közben odaképzelt olvasó jelenléte „átjönˮ a stílusban, a szövegben. Képzelje ideális olvasóját (vásárlóját) maga elé, és írja meg a blogcikket úgy, mint egy hozzá szóló magánlevelet, e-mail üzenetet! Ez lesz a tökéletes értékesítési szöveg, sallangok és közhelyek nélkül, ami pontosan a fizetőképes ügyfelet szólítja meg. Sok sikert!

 Szerző:

A Langmár Kommunikáció csapata

www.langmar.hu

 

Bemutatjuk a Piac & Profit Online Akadémia kurzusvezetőit!
Új szolgáltatással jelentkezik a Piac & Profit a hazai kkv-döntéshozók üzleti tudásának gyarapítása érdekében. Piac & Profit Online Akadémiát indítottunk a Piac & Profit Konferenciák legsikeresebb, legjobb előadói kurzusvezetői közreműködésével. Az online képzések egyre népszerűbbek, sokak számára elérhetőbbek. A konferenciákon felhalmozott tudásokat ajánljuk a kkv-döntéshozóknak és az adott szakma jövőjét előre megismerni akaróknak.
hirdetés

Véleményvezér

Szenzáció, egy fideszes megdicsérte Hadházy Ákost

Szenzáció, egy fideszes megdicsérte Hadházy Ákost

Az uniós pénzből épített fideszes lombkorona nélküli lombkoronasétány még a kormánypártiakat is összezavarta.
A kormány különadói berobbantották a kínai kisboltok forgalmát

A kormány különadói berobbantották a kínai kisboltok forgalmát

A Magyarországon dolgozó kínai kiskereskedők boldogan dörzsöhetik a tenyerüket.
Pöttöm tankok tartanak Ukrajna felé

Pöttöm tankok tartanak Ukrajna felé

Az ukrajnai háború ott tart, hogy minden oldal mindent elővesz a hadi spájzból, ami még működik.
Orbán Viktor után Mészáros Lőrincet is feljelentette Hadházy Ákos

Orbán Viktor után Mészáros Lőrincet is feljelentette Hadházy Ákos

A korrupció ellen harcoló független képviselő Orbán Viktort hivatali visszaélés miatt jelentette fel, Mészáros Lőrincet csalásért.
Elképesztő adatok érkeznek Horvátországból az euró bevezetése után

Elképesztő adatok érkeznek Horvátországból az euró bevezetése után

Már semmi nem a régi. Korábban az euró bevezetése egy országban komoly inflációt okozott, most viszont Horvátországban meglepetést.
Rekord a 100 éven felüliek számában

Rekord a 100 éven felüliek számában

A világjárványt követően általános jelenség volt, hogy mindenütt csökkent a várható élettartam. Japánban viszont meghaladta a 90 ezret a 100 éven felüliek száma.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo