hirdetés

Lassan lecseng a kuponőrület, de nem mindenhol

Már nincs nagy keletje a kuponoknak, a cégek is jóval visszafogottabban használják ezt az online marketing eszközt. Van ugyanakkor egy szegmense a kezdő kisvállalkozásoknak, akiknek még mindig remek lehetőség kuponos oldalakon akciókat hirdetni, ők a csoportos foglalkozást árusító szolgáltatók.
hirdetés

Kép: Pixabay

Akkor igazán hatékony eszköz egy kisvállalkozó kezében a kupon, ha az a szolgáltatás, amit el akar adni, nem egy emberre koncentrálódik egy adott időben. Olyan kell ami a napi 24 órát 40-re bővíti, tehát nem hatékony a fodrászok, műkörmösök fogorvosok esetében, mert ők egyszerre egy pácienst látnak el. Rendkívül előnyös viszont ha csoportos foglalkozásokat értékesítünk, hiszen  8-10 embernek ugyanazt az órát sokkal hatékonyabban lehet kuponozni. Lehet ez nyelvtanfolyam, vezetési tanfolyam, csoportos jóga, gyógytorna, vagy bármi más. (Induló vállalkozások más ágazatokban is használhatják a kuponokat, ha jól csinálják, megéri!)

A kuponok termékértékesítésre nem jók – nyilatkozta Schneider Kata gyógytornász, kisvállalkozó. Ő maga csoportos gyógytorna órákat hirdetett meg kuponos akciók keretében és nagyon szépen beváltotta a hozzá fűzött reményeit ez az online marketing akció.

Minden ötödik kuponos vásárol bérletet

Mivel a kuponos oldalak lényege az, hogy a valódi ár feléért kell meghirdetni a kuponakciókat, terméket nem éri meg így eladni, hiszen előállítási tárolási, ne adj isten csomagolási költségek miatt ilyen árrést nem lehet tartani. Míg a szolgáltatók betudják ezt egy marketing kampánynak és lényegében azt a pár alkalmat „ingyen” tartják meg. A pénz ott jön be, ha jó hírét viszik a szolgáltatásnak, vagy a kuponosok maguk is visszajáró fizető vendége lesznek. Utóbbira nincs túl sok esély, mert aki ezeket a nagyon olcsó szolgáltatásokat keresi, az képes átutazni akár a fél városon, hogy ott megint fél áron kapjon meg egy másik dolgot.

Arányaiban 15-20 százalék vásárol maximum bérletet, egy kuponakció után, és ez már egy nagyon jól sikerült kampánynak tekinthető. A valódi haszon abban van, hogy a kuponcégek annyira megnyomják az adott vállalkozás online marketingjét, hogy külön kampány nélkül is 6-8 hónap alatt előre kerül a Google rankingben – mondta Schneider Kata. Ehhez persze rendszeres, mondjuk hat hetente tartott kuponakciók szükségesek. Onnantól kezdve szinte bárki azonnal megtalálja a vállalkozását és egy idő után önjáróvá válik a dolog, ha a szolgáltatás minősége stabil és magas színvonalú.

Csőd vagy áldás a kupon?
A közösségi vásárlóoldalak, internetes szállásoldalak képviselői, valamint a szállásadók eltérően vélekednek arról, hogy a bónuszok, kuponok, internetes kedvezmények segítenek vagy inkább kárt okoznak a szállodaiparnak.
hirdetés

Véleményvezér

Rekord a 100 éven felüliek számában

Rekord a 100 éven felüliek számában

A világjárványt követően általános jelenség volt, hogy mindenütt csökkent a várható élettartam. Japánban viszont meghaladta a 90 ezret a 100 éven felüliek száma.
Szárnyal a német hadiipar

Szárnyal a német hadiipar

Két vesztes világháborút követően is Európa élén a német gazdaság, hadiiparuk pedig hatalmasat lépett előre.
Putyin körözött bűnöző lett akkor Magyarországon is?

Putyin körözött bűnöző lett akkor Magyarországon is?

A Nemzetközi Büntetőbíróság (International Criminal Court) körözést adott ki az orosz elnökre, Vlagyimir Putyinra. 
Magyarországon bezuhant a születéskor várható élettartam

Magyarországon bezuhant a születéskor várható élettartam

Megdöbbentően mélyre, 11 évvel ezelőtti szintre süllyedt Magyarországon a várható élettartam.
Gellert kapott Orbán Viktor golyója, amivel lábon lőtte magát Európa

Gellert kapott Orbán Viktor golyója, amivel lábon lőtte magát Európa

Orbán Viktor szeptemberben úgy vélte, visszafelé sültek el a szankciók, lábon lőtte magát Európa. A háború végét ma sem látjuk, de a számlák az egekbe szöktek.
Hadházy Ákos feljelenti Orbán Viktort

Hadházy Ákos feljelenti Orbán Viktort

A korrupció ellen harcoló független képviselő szerint Orbán Viktor hivatali visszaélést követett el.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo