Lassan lecseng a kuponőrület, de nem mindenhol

Már nincs nagy keletje a kuponoknak, a cégek is jóval visszafogottabban használják ezt az online marketing eszközt. Van ugyanakkor egy szegmense a kezdő kisvállalkozásoknak, akiknek még mindig remek lehetőség kuponos oldalakon akciókat hirdetni, ők a csoportos foglalkozást árusító szolgáltatók.

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Kép: Pixabay

Akkor igazán hatékony eszköz egy kisvállalkozó kezében a kupon, ha az a szolgáltatás, amit el akar adni, nem egy emberre koncentrálódik egy adott időben. Olyan kell ami a napi 24 órát 40-re bővíti, tehát nem hatékony a fodrászok, műkörmösök fogorvosok esetében, mert ők egyszerre egy pácienst látnak el. Rendkívül előnyös viszont ha csoportos foglalkozásokat értékesítünk, hiszen  8-10 embernek ugyanazt az órát sokkal hatékonyabban lehet kuponozni. Lehet ez nyelvtanfolyam, vezetési tanfolyam, csoportos jóga, gyógytorna, vagy bármi más. (Induló vállalkozások más ágazatokban is használhatják a kuponokat, ha jól csinálják, megéri!)

A kuponok termékértékesítésre nem jók – nyilatkozta Schneider Kata gyógytornász, kisvállalkozó. Ő maga csoportos gyógytorna órákat hirdetett meg kuponos akciók keretében és nagyon szépen beváltotta a hozzá fűzött reményeit ez az online marketing akció.

Minden ötödik kuponos vásárol bérletet

Mivel a kuponos oldalak lényege az, hogy a valódi ár feléért kell meghirdetni a kuponakciókat, terméket nem éri meg így eladni, hiszen előállítási tárolási, ne adj isten csomagolási költségek miatt ilyen árrést nem lehet tartani. Míg a szolgáltatók betudják ezt egy marketing kampánynak és lényegében azt a pár alkalmat „ingyen” tartják meg. A pénz ott jön be, ha jó hírét viszik a szolgáltatásnak, vagy a kuponosok maguk is visszajáró fizető vendége lesznek. Utóbbira nincs túl sok esély, mert aki ezeket a nagyon olcsó szolgáltatásokat keresi, az képes átutazni akár a fél városon, hogy ott megint fél áron kapjon meg egy másik dolgot.

Arányaiban 15-20 százalék vásárol maximum bérletet, egy kuponakció után, és ez már egy nagyon jól sikerült kampánynak tekinthető. A valódi haszon abban van, hogy a kuponcégek annyira megnyomják az adott vállalkozás online marketingjét, hogy külön kampány nélkül is 6-8 hónap alatt előre kerül a Google rankingben – mondta Schneider Kata. Ehhez persze rendszeres, mondjuk hat hetente tartott kuponakciók szükségesek. Onnantól kezdve szinte bárki azonnal megtalálja a vállalkozását és egy idő után önjáróvá válik a dolog, ha a szolgáltatás minősége stabil és magas színvonalú.

Csőd vagy áldás a kupon?
A közösségi vásárlóoldalak, internetes szállásoldalak képviselői, valamint a szállásadók eltérően vélekednek arról, hogy a bónuszok, kuponok, internetes kedvezmények segítenek vagy inkább kárt okoznak a szállodaiparnak.

Véleményvezér

Már csak az aluliskolázottaknál dübörög a Fidesz

Már csak az aluliskolázottaknál dübörög a Fidesz 

Már gyurcsányozni sem érdemes.
Hatalmas metrót épít a mindössze 300 ezer lakosú Kolozsvár

Hatalmas metrót épít a mindössze 300 ezer lakosú Kolozsvár 

Világváros lesz Kolozsvárból.
A Facebookon Orbán Viktoron mulatnak

A Facebookon Orbán Viktoron mulatnak 

Nem is volt, de azért megszüntetnék.
Példátlan helyzet, közadakozást kezdeményezett a Bethesda Gyermekkórház, hogy egy műtőjét működtetni tudja

Példátlan helyzet, közadakozást kezdeményezett a Bethesda Gyermekkórház, hogy egy műtőjét működtetni tudja 

Miközben az elit gátlástalanul urizál, már az alapszolgáltatások sem működnek.
Lázár Jánosnak nem megy a Fanta-matek

Lázár Jánosnak nem megy a Fanta-matek 

A Fanta-botrány és a műbalhé.
Magyar Péter szerint egy fideszes képviselő titokban megszavazta az Európai Parlament elnökének a néppárti jelöltet

Magyar Péter szerint egy fideszes képviselő titokban megszavazta az Európai Parlament elnökének a néppárti jelöltet 

Újraválasztották Roberta Metsolát az Európai Parlament elnöki tisztségébe.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo