Lágylézer készülékekkel az otthoni gyógyulásért

Az egészségmegőrzés mindannyiunk számára fontos kérdés. Az orvostudomány fejlődésének hála ma már számos eszköz áll rendelkezésünkre, amelyekkel akár az otthonunkban is hozzájárulhatunk állapotunk javulásáért; ezek közül most a lágylézerrel fogunk foglalkozni.

A lézerterápiáról általánosságban

A fény gyógyászati célú felhasználását fényterápiának hívjuk. Attól függően, hogy a fény mely tartományát használjuk, több fajtáját különböztetjük meg - ezek közül az egyik a lézerfény. Ma már széles körben elterjedtek azok az orvostechnikai eszközök, amelyek lézerfénnyel való gyógyításra képesek, amilyenek a Smart Laser készülékei is. 

Egy ilyen eszköz alacsony szintű lézerterápiára képes, ami azt jelenti, hogy alacsony teljesítményű lézerfénnyel gyakorol hatást a testünkre. Így pozitívan tudunk hatni a sejtek megújulási folyamataira, ezen keresztül pedig fájdalomcsillapítást és szövetregenerációt érhetünk el. A lágylézer- vagy másnéven hideg lézerterápia teljes mértékben fájdalommentes, ez egy nem invazív beavatkozás. 

Hogyan működik az alacsony szintű lézerterápia?

Tulajdonképpen ez nem más, mint egy alacsony intenzitású fényterápia (fotobiomoduláció), mellyel a sejtekre hatunk, aminek révén a gyógyulási folyamatok sejtszinten indulhatnak el. A lézergyógyászatban használnak nagy teljesítményű lézereket is, azonban az egy teljesen eltérő technológia, az ezzel működő eszközök nem alkalmasak otthoni használatra, mivel elsősorban szövetek vágására és elpusztítására lettek kifejlesztve. 

Ezzel szemben a lágylézer terápia során biostimulációt alkalmazunk. A lézerfény a bőrrel érintkezve reakcióba lép a sejtekkel, a fény rezegni kezd, és mélyen behatol a szövetekbe, ahol kitágítja a hajszálereket. Így a kezelt terület több oxigénhez jut, amin keresztül a tápanyagellátottsága is megnő, és fokozódik a sejtaktivitás. 

Milyen állapotok esetén segíthet egy lágylézer készülék?

Jelentős javulás érhető el a használatával különböző bőrbetegségek és nyálkahártya-gyulladások esetén. Képes felgyorsítani sokféle seb és heg gyógyulását. Kiemelkedő eredményeket értek el lágylézer terápiával a hajnövekedés területén is. 

Mindezeken túl jó kiegészítő kezelést jelenthet mozgásszervi és ízületi megbetegedések esetén is. Így például reumás betegeknél sikerrel alkalmazták. Nemcsak a gyulladások csökkentésében van szerepe a lágylézernek, hanem a fájdalom csillapításában is hatékony segítség, valamint a sejtszintű kémiai folyamatok beindításával a regenerációt is képes felgyorsítani. 

Ahogyan azt korábban említettük, nem csak az emberi kezelésekben vesszük hasznát, hiszen kutyák és macskák esetén is széleskörűen alkalmazzák az ízületi gyulladásoktól egészen a sebekig. 

Mindezekkel a lágylézer készülékek az otthoni egészségmegőrzés legmodernebb eszközeivé váltak, az általuk kiváltott biostimulációval nemcsak a prevencióban, hanem a gyógyításban is szerepet kapva. 



 

Véleményvezér

Bújtatott adókkal emeli a kormány az árakat

Bújtatott adókkal emeli a kormány az árakat 

A magyar állam inflációt generál.
Kukorica nagyhatalomból hátul kullogók lettünk

Kukorica nagyhatalomból hátul kullogók lettünk 

Nagyon döcög a magyar agrárágazat.
Magyar Péter kérdőre vonta Orbán Viktort 

Magyar Péter kérdőre vonta Orbán Viktort  

A miniszterelnök eltűnt.
25-30 százalékkal drágul az alma

25-30 százalékkal drágul az alma 

Nem sok jót várhatunk az idén mezőgazdaságunktól.
Szemet vetett a kormány a nyugdíjcélú megtakarításokra, óriási károkat okozna a lépés

Szemet vetett a kormány a nyugdíjcélú megtakarításokra, óriási károkat okozna a lépés  

A Nyugdíjas Parlament úgy látja, a tervezett lépés nagymértékben elbizonytalanítja a megtakarítókat.
Magyar Péter a kórházak állapotának bemutatása után újabb területekre merészkedik

Magyar Péter a kórházak állapotának bemutatása után újabb területekre merészkedik  

A Tisza Párt elnöke az oktatás és a szociális szféra fel fordul. 


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo