hirdetés

Kell nekünk euró?

Jól teljesít Magyarország, a gazdaság teljesítménye megfelel azoknak a kritériumoknak is, amelyek akár az euró gyors bevezetéséhez is szükségesek lennének. A magyar euróbevezetés esélyeiről, a webáruházak karácsonyi hajrájáról, és a felesleges állásinterjúkról is olvashat a Piac & Profit novemberi számában.
hirdetés

A fantasztikus történetek kedvelői gyakran elmélkednek azon, hogy vajon milyen lesz az élet sok-sok év múlva. Nos, nem kell a fantázia birodalmába kirándulnunk, ha hatalmas változásra vágyunk, ugyanis a való világban is kapkodnunk kell a fejünket, ha minden átváltozást szeretnénk megfigyelni.

Jól teljesít Magyarország, a gazdaság teljesítménye megfelel azoknak a kritériumoknak is, amelyek akár az euró gyors bevezetéséhez is szükségesek lennének. A paksi bővítéshez felvett hitellel azonban még lehet gond. Magas István egyetemi tanárt kérdeztük az európai és a magyar gazdaság kilátásairól.

Már nem kell hetekig keresgélnünk az áruházakban, hogy rátaláljunk a megfelelő karácsonyi ajándékra, sokkal inkább a webáruházak versenyeznek a kegyeinkért. De nem is akarunk sokat várni semmire, teljesüljön a kívánságunk azonnal, érkezzen meg a rendelésünk másnap, de a legjobb ha egy-két órán belül.  S hogy mindez lehetetlen? Nem az. Dühöng a digitalizáció, csúcson az online kereskedelem,  még akkor is ha a fuvarozás, logisztika terén van helye a fejlődésnek.

A felgyorsult életünkben persze nagyobb a hibalehetőség is, így mindent szeretnénk rögzíteni, visszakereshetővé tenni. A jogszabályok azonban lassabban frissülnek, mint a technika. A céges gépjárműflottákban is egyre gyakrabban alkalmazott fedélzeti kamerák felvételeit például csak kevés esetben használhatjuk bizonyítékként, és a felvétel készítést is jogszabályok tömkelege szabályozza.

Mindeközben mi magunk is változunk. A hulladék szelektív gyűjtése, a környezetvédelem, a Föld megóvása már egyre természetesebb, alapvető igény, s a fenntarthatóság, az etikus megoldások nem csak a gyártás, feldolgozás, az üzlet  területén, de az emberek közti interakciók során is egyre inkább elvárt norma lesz.

S, hogy ehhez a különböző országok, iparágak, szakmák, csoportok hogyan tudnak alkalmazkazkodni, az az adott terület jövőjét is döntően befolyásolja.

Minderről olvashat a Piac & Profit novemberi számában.

hirdetés

Véleményvezér

A kormány különadói berobbantották a kínai kisboltok forgalmát

A kormány különadói berobbantották a kínai kisboltok forgalmát

A Magyarországon dolgozó kínai kiskereskedők boldogan dörzsöhetik a tenyerüket.
Pöttöm tankok tartanak Ukrajna felé

Pöttöm tankok tartanak Ukrajna felé

Az ukrajnai háború ott tart, hogy minden oldal mindent elővesz a hadi spájzból, ami még működik.
Orbán Viktor után Mészáros Lőrincet is feljelentette Hadházy Ákos

Orbán Viktor után Mészáros Lőrincet is feljelentette Hadházy Ákos

A korrupció ellen harcoló független képviselő Orbán Viktort hivatali visszaélés miatt jelentette fel, Mészáros Lőrincet csalásért.
Elképesztő adatok érkeznek Horvátországból az euró bevezetése után

Elképesztő adatok érkeznek Horvátországból az euró bevezetése után

Már semmi nem a régi. Korábban az euró bevezetése egy országban komoly inflációt okozott, most viszont Horvátországban meglepetést.
Rekord a 100 éven felüliek számában

Rekord a 100 éven felüliek számában

A világjárványt követően általános jelenség volt, hogy mindenütt csökkent a várható élettartam. Japánban viszont meghaladta a 90 ezret a 100 éven felüliek száma.
Szárnyal a német hadiipar

Szárnyal a német hadiipar

Két vesztes világháborút követően is Európa élén a német gazdaság, hadiiparuk pedig hatalmasat lépett előre.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo