hirdetés

Budapesten folytatódtak a kínai üzletemberekkel a tárgyalások

A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ) pár nappal a kormányközi megállapodások után Budapesten fogadta a kínai Jilin tartományból érkező delegációt. A tartományi külügyi vezető és a vele érkező üzletemberek hazánkba érkezésének célja volt, képet kapni Magyarország gazdaságáról és tájékozódni a befektetési lehetőségekről.
hirdetés

Magyarország és Kína gazdasági kapcsolata mérföldkőhöz ért a pár nappal ezelőtt létrejött kormányközi megállapodások tükrében. A többek között a Kínai Fejlesztési Bank egymilliárd eurós hitelkeretének tervezett felhasználása, a Huawei magyarországi logisztikai központja és a fővárost a Liszt Ferenc reptérrel összekötő gyorsvasúttal kapcsolatos egyezmény hazánk gazdasági fellendülésének szempontjából jelentős lépés.  

Az új alapokra helyezett gazdasági együttműködés jegyében kiemelt jelentőségű, hogy a 6000 közép- és nagyvállalat érdekeit képviselő MGYOSZ a napokban a kínai Jilin tartományból érkező vezető üzletembereket látott vendégül. A kínai delegáció tagjai voltak többek között a tartomány külügyekért felelős vezetői, a helyi bank elnöke és számos, a régióban kiemelkedő gazdasági társaság igazgatója. A Magyarország területének nagyjából kétszeresét kitevő, Kína észak-keleti területén elhelyezkedő tartomány GDP-növekedése 2011-ben közel 14%-os volt, ami még a Kínai átlagot is jelentősen, közel 5%-kal múlja felül. Központi elhelyezkedése és jelentős ütemben fejlődő ipara a kínai üzleti élet egyik motorjává tette a tartományt az elmúlt években.

Az MGYOSZ alelnöke, Orosz Csaba a találkozót követően úgy nyilatkozott, hogy a kormány által aláírt egyezmények és a mostani találkozó fényében jó ok van azt gondolni, hogy rövidesen konkrét üzleti megállapodások jöhetnek létre vállalati szinten is. Az alelnök szerint a magyarországi vállalkozásoknak hatalmas lehetőség a kínai tőke beáramlása, s kiemelte: nem csak a nagyvállalatok jöhetnek számításba, hanem a középméretű cégek is.

hirdetés

Véleményvezér

Szenzáció, egy fideszes megdicsérte Hadházy Ákost

Szenzáció, egy fideszes megdicsérte Hadházy Ákost

Az uniós pénzből épített fideszes lombkorona nélküli lombkoronasétány még a kormánypártiakat is összezavarta.
A kormány különadói berobbantották a kínai kisboltok forgalmát

A kormány különadói berobbantották a kínai kisboltok forgalmát

A Magyarországon dolgozó kínai kiskereskedők boldogan dörzsöhetik a tenyerüket.
Pöttöm tankok tartanak Ukrajna felé

Pöttöm tankok tartanak Ukrajna felé

Az ukrajnai háború ott tart, hogy minden oldal mindent elővesz a hadi spájzból, ami még működik.
Orbán Viktor után Mészáros Lőrincet is feljelentette Hadházy Ákos

Orbán Viktor után Mészáros Lőrincet is feljelentette Hadházy Ákos

A korrupció ellen harcoló független képviselő Orbán Viktort hivatali visszaélés miatt jelentette fel, Mészáros Lőrincet csalásért.
Elképesztő adatok érkeznek Horvátországból az euró bevezetése után

Elképesztő adatok érkeznek Horvátországból az euró bevezetése után

Már semmi nem a régi. Korábban az euró bevezetése egy országban komoly inflációt okozott, most viszont Horvátországban meglepetést.
Rekord a 100 éven felüliek számában

Rekord a 100 éven felüliek számában

A világjárványt követően általános jelenség volt, hogy mindenütt csökkent a várható élettartam. Japánban viszont meghaladta a 90 ezret a 100 éven felüliek száma.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo