hirdetés

A két főbűn, amit mobiltelefonnal elkövethetünk

Ha telefonetikettről van szó, mindannyian hosszasan tudjuk sorolni, hogy mások milyen hibát követnek el. S ha mi követjük el ezeket a hibákat? Az más, éppen úgy alakult… Van azonban néhány etikettbaki, amely túlmutat az illik, nem illik, elegáns, nem elegáns kérdésen, mert üzleti, szakmai megítélésünket befolyásolhatja – nem jó irányba.
hirdetés

Van két olyan baki, amit semmilyen körülmények között nem szabad elkövetni – Kép: SXC

A rosszul megválasztott csengőhang

Amíg egy kamasz a személyiségét szeretné megmutatni a telefonjának csengése által (az éppen aktuális kedvenc dallamát téve meg csengőhangnak), egy sikeres vezető számára ez már nem biztos, hogy jó döntés. Inkább professzionalitást, mintsem kamaszos útkeresést sugalljon a megszólaló telefon. Ráadásul a szívünknek kedves dallam nem biztos, hogy találkozik (reménybeli) üzleti partnerünk ízlésével, esetleg számára éppen kellemetlen, vagy fájdalmas emlékeket idéz fel.

Miközben valakivel beszélünk, felvesszük a csengő telefont

Nemcsak akkor komoly baki, ha egy megbeszélést, tárgyalást vagy üzleti ebédet szakít félbe a megcsörrenő telefon, de ha a munkatárssal, már-már barátnak számító üzleti partnerrel folytatott beszélgetés alatt szólal meg, őket is zavarba hozhatjuk, megbánthatjuk – akaratunkon kívül. Miért?

Van, aki zavarában azonnal felkapja a csengő telefont, és miután megtudta, hogy ki és miért keresi, leteszi, vagy (elnézést kérve és félrehúzódva) folytatja a telefonbeszélgetést.

Van, aki előbb megnézi, ki a hívó, majd ennek ismeretében dönt a hívás sorsa felől. Az eredmény azonban ugyanaz.

Mindkét esetben, sajnos óhatatlanul, mérlegre tettük az éppen aktuális partnert és a vele folytatott beszélgetés fontosságát, és vagy „könnyűnek találtatott”, és felvettük a telefont (lefolytattuk a hívóval a beszélgetést), vagy most éppen „nem találtatott könnyűnek”. Bárhogyan döntöttünk – maga a „döntéshelyzet” is kellemetlen a másik számára!

Az, hogy ilyen helyzetbe keveredünk, alapvetően arra vezethető vissza, hogy a megcsörrenő telefon bennünket is zavarba hoz, és az evolúciós „üss, vagy fuss elv alapján” előkapjuk, mert meg akarjuk szüntetni a csengetést.

Szakértőnk korábbi cikkei
A névjegy elengedhetetlen tartozék az üzleti életben, azonban sokszor dilemmát okozhat: milyen legyen, mikor és hogyan érdemes használni? Szakértőnk válaszol a névjeggyel kapcsolatban felmerülő kérdésekre.
Még ma is sokan azt hiszik, az „üzleti etikett” – „úri huncutság”. Valójában viszont hatékonyabbá és a vásárlók számára vonzóbbá teszi a céget és konkrét versenyelőnyt jelent.
Mindannyian tudjuk, hogy az első benyomás különös jelentőséggel bír. Azonban hajlamosak vagyunk úgy gondolkodni róla, mintha az ritka és ennek okán különleges dolog lenne, amelyre ezért kellő körültekintéssel kell felkészülni.
Miként kerülhetjük el ezeket a kínos pillanatokat?

Ha egy megbeszélésre készülünk, mindig rendezzük a bejövő hívások sorsát: Vezetőként „delegálhatjuk a telefonunkat” a munkatársunkra, mandátumot adva, hogy mely hívásokat fogadhatja.

Lehalkíthatjuk a telefont a megbeszélés idejére. Majd a megbeszélést követően visszahívjuk a bennünket keresőket. (Ne féljünk ettől, elsőre talán meglepő, de megbízhatóbbnak tűnünk, ha visszahívjuk az ügyfeleinket vagy partnereinket, ha számunkra alkalmatlan időpontban keresett, mint ha állandóan „ugrásra készen” várnánk bárki hívását.)

Amennyiben éppen a megbeszélés ideje alatt vár ránk egy fontos hívás – még a tárgyalás előtt tájékoztassuk partnerünket, hogy fontos hívást várunk. (Óvatosan éljünk azonban ezzel a lehetőséggel, mert ha többször is előfordul, hogy ugyanannak a partnernek hivatkozunk erre, az a kép alakulhat ki benne – és talán nem alaptalanul –, hogy számunkra nem (elég) fontos…, és majd keres valakit, akinek (elég) fontos lesz.)

Tartsuk be a főszabályt: csak akkor legyen csengésre állítva a telefonunk, ha fogadni is tudjuk a beérkező hívásokat.

Erdős Zsuzsanna etikett-tanácsadó és coach www.erdosetikett.hu

hirdetés

Véleményvezér

Pöttöm tankok tartanak Ukrajna felé

Pöttöm tankok tartanak Ukrajna felé

Az ukrajnai háború ott tart, hogy minden oldal mindent elővesz a hadi spájzból, ami még működik.
Orbán Viktor után Mészáros Lőrincet is feljelentette Hadházy Ákos

Orbán Viktor után Mészáros Lőrincet is feljelentette Hadházy Ákos

A korrupció ellen harcoló független képviselő Orbán Viktort hivatali visszaélés miatt jelentette fel, Mészáros Lőrincet csalásért.
Elképesztő adatok érkeznek Horvátországból az euró bevezetése után

Elképesztő adatok érkeznek Horvátországból az euró bevezetése után

Már semmi nem a régi. Korábban az euró bevezetése egy országban komoly inflációt okozott, most viszont Horvátországban meglepetést.
Rekord a 100 éven felüliek számában

Rekord a 100 éven felüliek számában

A világjárványt követően általános jelenség volt, hogy mindenütt csökkent a várható élettartam. Japánban viszont meghaladta a 90 ezret a 100 éven felüliek száma.
Szárnyal a német hadiipar

Szárnyal a német hadiipar

Két vesztes világháborút követően is Európa élén a német gazdaság, hadiiparuk pedig hatalmasat lépett előre.
Putyin körözött bűnöző lett akkor Magyarországon is?

Putyin körözött bűnöző lett akkor Magyarországon is?

A Nemzetközi Büntetőbíróság (International Criminal Court) körözést adott ki az orosz elnökre, Vlagyimir Putyinra. 


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo