Sokba kerülhet, ha a Brexit után is ott akar maradni

A brit kormány jelentős illetéket fizettetne  a Brexit után az országban maradni kívánó uniós polgárokkal, de lehetséges, hogy az EU átvállalja ezeket a költségeket.

A kiszivárgott hírek szerint a britek on-line kérelem benyújtását kívánják előírni azoknak az uniós állampolgároknak, akik Nagybritanniának az EU-ból való kiválása után is ott kívánnak tartósan maradni.

A kérelem benyújtása fejenként 75 fontba kerülne, így egy öttagú családnak például 360 fontot, kereken 130.000 Ft.-ot kellene fizetni, ami alacsony keresetű embereknél jelentős megterhelés. Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke értesülések szerint hajlik arra, hogy - amennyiben nem sikerül Londont az illeték mérséklésére bírni - uniós forrásokból fizessék ezeket az illetékeket.

Kép:Fotolia

A rendelkezést a brit kormány várhatóan a közeli jövőben bejelenti. A bevándorlási hatóságok már felvettek további 700 tisztviselőt, akik elbírálják majd a kérelmeket és áprilisig további 500-at vesznek fel, bár feltehetően ez a létszám is kevésnek bizonyul majd. Nagy-Britanniában jelenleg kereken 3 millió uniós állampolgár él, de nem tudni, hányan kívánnak majd a Brexit után maradni.

Fejenként 2300 fontba is kerülhet a skótoknak a Brexit
A skót kormány szerint milliárdokba kerülne a skót gazdaságnak a kemény Brexit, vagyis az, ha Nagy-Britannia megállapodás nélkül lépne ki az Európai Unióból. A számítások szerint ez a forgatókönyv fejenként 2300 fontba kerülne minden skótnak.
Tovább bonyolítja a helyzetet, hogy a közép-kelet-európai országok azt igénylik: a tervezett brit rendszabály intézkedései mindazokra a polgáraikra is vonatkozzanak, akik az átmeneti időszak lejártáig, tehát várhatóan 2020 december 31.-ig érkeznek az országba.

A letelepedési kérelmek elbírálásánál figyelembe veszik majd, hogy a kérelmező jogkövető magatartást tanúsított-e. Azoknak, akik már megkapták az engedélyt az állandó letelepülésre, ugyancsak regisztrálniuk kell majd magukat, de nekik nem kell illetéket fizetniük.

(Forrás: Guardian)

Véleményvezér

Kiderült, hogy milyen típusú orosz rakéta találta el a kijevi gyerekkórházat

Kiderült, hogy milyen típusú orosz rakéta találta el a kijevi gyerekkórházat 

Példátlan állami terrorcselekmény volt.
Croissant mindössze 2 ezer 500 forintért

Croissant mindössze 2 ezer 500 forintért 

Régen a lángos egy olcsó népi eledel volt, ma már egy másik kategória, ahogy sok egyéb élelmiszer is.
Varga Judit, Magyar Péter exneje jó párt választott a régi helyébe

Varga Judit, Magyar Péter exneje jó párt választott a régi helyébe 

Egy különleges közbeszerzés furcsaságai.
Hadházy Ákos újabb gyöngyszemet talált a piliscsabai erdőben

Hadházy Ákos újabb gyöngyszemet talált a piliscsabai erdőben  

2,2 milliárd forintból, EU-s támogatással épül egy tűzoltólaktanya. 
Ilyet még nem látott, újabb luxus bölcsődét talált Hadházy Ákos

Ilyet még nem látott, újabb luxus bölcsődét talált Hadházy Ákos  

i bölcsőde EU-s támogatással, 220 millióból épült Ürömön, leginkább egy villára hasonlít. 


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo