hirdetés

Sokba kerülhet, ha a Brexit után is ott akar maradni

A brit kormány jelentős illetéket fizettetne  a Brexit után az országban maradni kívánó uniós polgárokkal, de lehetséges, hogy az EU átvállalja ezeket a költségeket.

Figyelem! Jelentősen módosulnak a cégekre vonatkozó ESG-előírások!

Alapjaiban változtathatja meg a cégek – nemcsak a nagyvállalatok, köztük a bankok és biztosítók, hanem a kis- és középvállalkozások (kkv) – működését, hogy a jövőben már olyan auditált (!) nem pénzügyi beszámolókat kell készíteni, ami nemzetközi szabványok alapján gyűjtött ESG-releváns adatokra támaszkodik.

Ne maradjon le, legyen naprakész az egyik legnagyobb horderejű kérdésben!

Jelentkezzen most konferenciánkra! >>

hirdetés

A kiszivárgott hírek szerint a britek on-line kérelem benyújtását kívánják előírni azoknak az uniós állampolgároknak, akik Nagybritanniának az EU-ból való kiválása után is ott kívánnak tartósan maradni.

A kérelem benyújtása fejenként 75 fontba kerülne, így egy öttagú családnak például 360 fontot, kereken 130.000 Ft.-ot kellene fizetni, ami alacsony keresetű embereknél jelentős megterhelés. Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke értesülések szerint hajlik arra, hogy - amennyiben nem sikerül Londont az illeték mérséklésére bírni - uniós forrásokból fizessék ezeket az illetékeket.

Kép:Fotolia

A rendelkezést a brit kormány várhatóan a közeli jövőben bejelenti. A bevándorlási hatóságok már felvettek további 700 tisztviselőt, akik elbírálják majd a kérelmeket és áprilisig további 500-at vesznek fel, bár feltehetően ez a létszám is kevésnek bizonyul majd. Nagy-Britanniában jelenleg kereken 3 millió uniós állampolgár él, de nem tudni, hányan kívánnak majd a Brexit után maradni.

Fejenként 2300 fontba is kerülhet a skótoknak a Brexit
A skót kormány szerint milliárdokba kerülne a skót gazdaságnak a kemény Brexit, vagyis az, ha Nagy-Britannia megállapodás nélkül lépne ki az Európai Unióból. A számítások szerint ez a forgatókönyv fejenként 2300 fontba kerülne minden skótnak.
Tovább bonyolítja a helyzetet, hogy a közép-kelet-európai országok azt igénylik: a tervezett brit rendszabály intézkedései mindazokra a polgáraikra is vonatkozzanak, akik az átmeneti időszak lejártáig, tehát várhatóan 2020 december 31.-ig érkeznek az országba.

A letelepedési kérelmek elbírálásánál figyelembe veszik majd, hogy a kérelmező jogkövető magatartást tanúsított-e. Azoknak, akik már megkapták az engedélyt az állandó letelepülésre, ugyancsak regisztrálniuk kell majd magukat, de nekik nem kell illetéket fizetniük.

(Forrás: Guardian)

hirdetés

Véleményvezér

Az oroszok Ukrajna után Örményországot is elveszíthetik

Az oroszok Ukrajna után Örményországot is elveszíthetik 

Azerbajdzsán megtámadta Hegyi-Karabahot, hogy visszaszerezze egykori területét. Az akció teljesen átrendezi a kaukázusi erőviszonyokat.
Az USA a cégalapítások több mint felét bevándorlóknak köszönheti

Az USA a cégalapítások több mint felét bevándorlóknak köszönheti 

A befektetők jól átgondolják hová vigyék a pénzüket és ma nehéz jobb helyet találni az USA-nál.
Hatalmasat durrant a kínai ingatlanlufi

Hatalmasat durrant a kínai ingatlanlufi 

A szakemberek szerint beláthatatlanok a következmények.
A hiedelmekkel ellentétben mégsem áll olyan rosszul Európa a gyermekgyártás tekintetében

A hiedelmekkel ellentétben mégsem áll olyan rosszul Európa a gyermekgyártás tekintetében 

Magyarország népessége tényleg drámaian csökken, nemsokára Ausztria lélekszáma is több lesz, mint a miénk, de ez nem általános európai tendencia.
Megkezdték a britek a visszaszivárgást az EU-ba

Megkezdték a britek a visszaszivárgást az EU-ba 

A nyugati világnak az egyik legizgalmasabb sajátossága, hogy lehet hibázni, csak sokba kerül. Most pont ez történik a britekkel a Brexit miatt.
Hadházy Ákos talált egy fürdőmedencét, amiben néptáncolnak, nem tréfa

Hadházy Ákos talált egy fürdőmedencét, amiben néptáncolnak, nem tréfa 

A független országgyűlési képviselő láthatóan igyekszik felülmúlni az általa feltárt lombkorona nélküli lombkoronasétány ügyet. Lehet most sikerült, mert a magyar pénzlopási kreativitás határtalan.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo