Ezt közölte Budai Zoltán turisztikai helyettes államtitkár augusztus 13-án sajtótájékoztatóján. A GM a társtárcákkal közösen eredetileg úgy rendelkezett, hogy már a jövő év elejétől lesz kötelező a HACCP nevű nemzetközi szabvány alkalmazása minden melegkonyhás vendéglátóhelyen, így például a közétkeztetésben is, de mivel a tapasztalatok szerint a vendéglősöknek több időre van szükségük az átálláshoz, módosítják a rendeletet. Eszerint 2002. január 1-jétől a vendéglősök csak a felkészülést kötelesek megkezdeni, és azt egy évvel később, 2003. január 1-jéig kell befejezniük.
Az egyeztetés elkezdődött az Egészségügyi Minisztériummal és a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztériummal, amelyek a GM-mel együttes rendeletben írják elő a szabvány alkalmazását.
Legkésőbb az európai uniós csatlakozásig kell a HACCP-t bevezetni.
A GM októberben a szabványt értelmező kézikönyvet jelentet meg, és pályázat keretében pénzzel is segíti a kis- és középvállalkozások felkészülését – mondta a helyettes államtitkár.
Haladékot kapnak a melegkonyhás üzletek
A Gazdasági Minisztérium (GM) az eredeti határidőnél egy évvel később, 2003. január 1-jén vezetné be a vállalkozások felkészülése érdekében a melegkonyhás vendéglátóipari egységeket érintő higiéniás feltételeket biztosító nemzetközi szabványt, a HACCP-t.
Az illúziók vége – a racionalitás kezdete –
úgy tűnik el az ESG, hogy velünk marad?
Klasszis Fenntarthatóság 2025 konferencia
2025. november 4., Budapest
Véleményvezér

Gulyás Gergely ismét egy otromba butaságot mondott
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter sokszor hadilábon áll a valósággal.

Dagad a magyar kémbotrány, Magyar Péter szerint valóban érkeztek magyar kémek Brüsszelbe
Nemzetközi botrány felé közeledünk?

Csak nálunk vannak árrésstoppok, mégis Magyarországon a legmagasabb a térségben az élelmiszerinfláció
Rejtélyes a magyar infláció.