Életkor szerint az 50 évesek és idősebbek többen vélekednek kritikusan a génkezelésről, mint a fiatalabbak.
Iskolai végzettség szempontjából a képzettség növekedésével egyre kisebb arányban tartják a génkezelést hátrányosnak.
Az anyagi helyzetet tekintve az alacsonyabb jövedelmű háztartásokban élők beállítódása negatívabb, mint a magasabb jövedelmű háztartásokban élőké.
A felnőtt lakosságot több fontos szempontból reprezentáló 1000 fő személyes megkérdezése során idén áprilisban a következő kérdést tették fel: Milyen érzéseket kelt Önben, ha egy élelmiszer génkezelt? A kérdésre 1-től 5-ig terjedő skálán lévő számmal lehetett kifejezni a választ. 1=kifejezetten károsnak tartja, 5=kifejezetten előnyösnek tartja. A kapott válaszok átlaga 2,2 – és ez a vélemények összességét a káros irányában helyezi el.
Figyelemre méltó, hogy a válaszadók 35 százaléka nem ismeri a génkezelés fogalmát. A tájékozatlanság leginkább a nőket jellemzi, 60 éveseket és idősebbeket, alacsony képzettségűeket és kis jövedelmű háztartásban élőket.
Génkezelt élelmiszerek negatív megítélése
A felnőtt lakosság kétharmada ismeri az élelmiszerek génkezelésének fogalmát, és az eljárást inkább károsnak tartja, mint előnyösnek. Többek között ezt állapította meg a GfK Piackutató Intézet az étkezési szokásokkal kapcsolatban.
Az illúziók vége – a racionalitás kezdete –
úgy tűnik el az ESG, hogy velünk marad?
Klasszis Fenntarthatóság 2025 konferencia
2025. november 4., Budapest
Véleményvezér

Gulyás Gergely ismét egy otromba butaságot mondott
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter sokszor hadilábon áll a valósággal.

Dagad a magyar kémbotrány, Magyar Péter szerint valóban érkeztek magyar kémek Brüsszelbe
Nemzetközi botrány felé közeledünk?

Csak nálunk vannak árrésstoppok, mégis Magyarországon a legmagasabb a térségben az élelmiszerinfláció
Rejtélyes a magyar infláció.