Csábító cafeteria

Hogyan állítsuk össze a cafeteria-menüt? Hogyan javítsuk cégünk cash-flow helyzetét? Hogyan innováljunk? Számtalan kérdésre találja meg a választ a Piac & Profit december – januári összevont számában.

Ha felkeltettük érdeklődését, a lapot itt rendelheti meg!

A tartalomból:

Etikus üzlet sikerekkel és kudarcokkal

Egy olyan egyszerű termék, mint egy hátizsák is lehet a társadalmi felelősségvállalás eszköze. Kovács Bori formatervező eredetileg diplomamunkának készítette a Cókmókot, majd a projekt startup szerű növekedésnek indult. De úgy tűnik, a küldetéstudat és a jó termék sem elég a sikeres vállalkozáshoz.

Innoválj, és nyerj!

A sikeres, hosszú távon eredményeket produkáló innováció célorientált és a piacba ágyazott. Ahhoz, hogy versenyképessé váljanak a hazai újítások és az újítók, át kell programozni a fejünkben az innovációról élő képet: a hatékonyságnak és kockázatvállalásnak is helyet kell szorítani.

Újabb 8 cég kapott Üzleti Etikai Díjat

Az idén 16. alkalommal átadott Üzleti Etikai Díj célja, hogy minden évben a magyar társadalom figyelmének középpontjába kerüljenek azok a hazai vállalkozások, amelyek tevékenységükkel, magatartásukkal példát mutatnak a felelős, etikus gazdálkodásban, üzleti jelenlétben, és erősítik a társadalom és az üzleti szféra közötti bizalmat.

Üzleti terv helyett

Az év vége, év eleje világszerte a fogadalmak időszaka: valaki elhatározza, hogy a jövő évben valamit elkezd, vagy épp abbahagy. A legtöbbször a lelkiismeretünket igyekszünk megnyugtatni a magunknak tett elhatározásokkal, igaz nem túl hatékonyan. A statisticbrain.com szerint ugyanis mindössze az emberek 8%-ának sikerül elérni a kitűzött célt. Kíváncsiak voltunk, hogy vajon a kisvállalkozások vezetői tesznek-e üzleti fogadalmat, és ha igen, mi az, amibe belevágnak, vagy amivel felhagynak mostanában.

Könyvajánló: Heurékonómia

Legjobb főnökünk, mentorunk és szövetségesünk a tudatalattink. Mindenre tudja a választ. De csak akkor, ha engedjük szóhoz jutni megvilágosodásszerű, heuréka-élmények formájában. A tudásalapú gazdaság innovációi viszik előre a világot, de megmagyarázható és eltanulható-e az újszerű meglátás, a felfedezés, az új tudás létrejötte?

Nézzünk szembe vele, mi vár ránk!

Mostanra mi is a saját bőrünkön érezzük, hogy a világunk megváltozott. Már látszik, hogy egy hajóban ülünk mind, akik a Földön élünk – hangzott el a hatodik alkalommal megrendezett Fenntarthatósági Csúcson. Komplex és közös válaszokra lenne szükség, de a problémák okainak megértése nélkül ez nem fog menni.

Infógrafika: Megfizetik őket!

A fellegekben járnak a menedzserfizetések a tőzsdén jegyzett amerikai cégeknél, főképp a technológiai és a médiaszektorban. Az EU-ban elsősorban a bankszektorban találkozni a magas keresetekkel.

Az ideális cafeteria-menü 2016-ban

A 21 századi társadalmak és gazdaság új súlypontjaihoz – amelyben előtérbe kerül az egészség, az oktatás, az öngondoskodás – a munkáltatóknak is igazodniuk kell, többek között egy modern juttatási rendszer kialakításával, amely a munkáltatók és munkavállalók közötti partneri együttműködést is erősíti.

Finanszírozási eszköz, amely megszépíti a valóságot

Azt már többen tudják, hogy a faktoring javítja a cég likviditását, fokozza a működési biztonságát, versenyképesebbé teszi a vállalkozást, megkönnyíti a kinnlevőségek behajtását, egyszerűbbé teszi az exportpiacokra lépést. Azt viszont már kevesen ismerik, hogy egy speciális típusa hatékonyan használható mérlegtisztításra a negyedik negyedévben, illetve a céges eladósodottság mértékének technikai csökkentésére az év során bármikor.

Szenvedélybiznisz: Női szakasz

Még mindig vannak szakmák, területek, amelyeket tipikusan nőiesnek, és vannak, amelyeket tipikusan férfiasnak lát a társadalom jelentős része. Annak a nőnek – legyen akármennyire sikeres –, aki a társadalom által nőiesnek tekintett területeken kívül keresi a boldogulást, még a szokásosnál is több, a vállalkozók életét amúgy is nehezítő akadállyal kell megküzdenie. Bemutatunk hármat az úgynevezett gyengébbik nemhez tartozók közül, akik ilyen területeken értek el kiugró sikereket szakmai tudásuknak és nem utolsósorban a szakmájuk iránti szenvedélyes érdeklődésüknek köszönhetően.

Véleményvezér

Egyedül Magyar Péterről kellett titkosan szavazni

Egyedül Magyar Péterről kellett titkosan szavazni 

Magyar Péter szerint a róla szóló szavazáskor megszületett a Fidesz és a Szocialista frakció.
Szlovákia megkapta első F-16-os vadászgépeit

Szlovákia megkapta első F-16-os vadászgépeit 

Vásárolnak a szlovákok, miközben szidják az eladót.
Elismeréseket kap Joe Biden amerikai elnök

Elismeréseket kap Joe Biden amerikai elnök 

Joe Biden lemondott a következő négy évről, de megnyerte a következő hat hónapot!
Már csak az aluliskolázottaknál dübörög a Fidesz

Már csak az aluliskolázottaknál dübörög a Fidesz 

Már gyurcsányozni sem érdemes.
Hatalmas metrót épít a mindössze 300 ezer lakosú Kolozsvár

Hatalmas metrót épít a mindössze 300 ezer lakosú Kolozsvár 

Világváros lesz Kolozsvárból.


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo