Eddig nem zuhant le a napelemes repülőgép

Kerozin üzemanyag helyett csak a napsugarak hajtják azt a szúnyogra emlékeztető repülőgépet, amely múlt hét pénteken indult San Franciscóból, hogy 2 hónap alatt átrepülje egész Amerikát. Átállhat-e a globális légi közlekedés teljes mértékben a napenergiára?

Kísérletek már korábban is voltak a napenergia-felhasználás hatékonyságának növelésére és a géptest súlyának csökkentésére. A mostani akció azonban egy fontos mozzanatban eltér a korábbi próbálkozásoktól: a repülőgép este, napfény hiányában is képes a levegőben maradni. Attól azonban még távol vagyunk, hogy a légi személyszállításban a nap domináljon a fosszilis energiahordozók helyett.

Menetidő: 2 óra

A Solar Impulse névre hallgató gép San Franciscóból elindulva (Moffett Field katonai repülőtér) először az arizonai Phoenix (Sky Harbor nemzetközi repülőtér) felé vette az irányt. Ez a szakaszt 18 óra és 18 perc alatt tette meg. Hamarosan Dallas, St. Louis érintésével jut el Washingtonba, vélhetően azért, hogy a politikusok figyelmét is felhívja a megújuló energiák hasznára. A célállomás ellenben New York JFK repülőtere. Az időjárási viszonyoktól függően az út 2 hónapig tart. Miért?

Az erős szél, az eső és a felhős égbolt ellehetetlenítik a gépet az égben – mely nem úgy lett tervezve, hogy elbírja a nedvességet. Meteorológusok állandó rádió-összeköttetésben vannak a pilótákkal és a légi irányítókkal, segítve a gépet, hogy kikerülje a légörvényeket.

fotó: Solar Impulse

A kezdeményezés 2003-ra nyúlik vissza, amikor a svájci liftgyár, a Schindler és a belga vegyipari vállalat, a Solvay 10 évre 112 millió dollárt különített el a napenergiás repülőgép kifejlesztésére 10 éves távon. (Más forrás szerint 140 millió dollárt szedtek össze szponzoroktól.) A repülőgép első nemzetközi útját Spanyolország és Marokkó között tette meg 2012 júniusában, ez azonban kevesebb publicitást kapott.
Solar Impulse
  • A gép súlya egy kisebb autóéval egyezik meg és mindössze annyi energiát használ, mint egy városi robogó. Szárnyainak átmérője azonban egy jumbo jetével vetekszik, melyek általában transzkontinentális járatokként repülnek.
  • A szárnyakat 120 000 szolárpanel borítja. Energiatárolási kapacitása egy Tesla elektromos autóéval azonos, ami lehetővé teszi, hogy sötétben is repüljön, napnyugta után. A szárny aljára erősített négy akkumulátor a gép súlyának egynegyedét teszik ki.
  • A repülőgép végsebessége mindössze 69 km/óra. Repülési magassága is elmarad a hagyományos gépekétől: 8500 méter magasan teszi meg útját.
  • Az Eric Raymond által alapított Solar Flight nevű projekt egy héttel a Solar Impulse útja előtt debütált saját napenergiás repülőgépével, mely már 2 főt is képes szállítani (riválisában csak egy pilótának van hely). Ez azonban csak 12 órát tud repülni, míg a Solar Impulse 24 órán át marad a levegőben.
Forrás: Reuters, New York Times

Öt nap alatt a föld körül

A masina tervezői 2015-re olyan modellel akarnak előrukkolni, mellyel képesek lesznek berepülni a Földet. Ez már 5 napos megállás nélküli repülést jelent.

A hírek szerint a pilóták meditációt és hipnózist is alkalmaztak a repülésre való felkészülés során, mivel a menetrend szerint rendkívül kevés alvási idővel kellett beérniük. “Van egy fenntartható repülőgépünk, most már csak egy fenntartható pilótára van szükség”, jegyezte meg André Borschberg, a gép vezetője.

A projekt feje, Bertrand Piccard pilóta - akinek apja Albert Einstein és Marie Curie barátja volt - azzal magyarázta a repülőjárat küldetését, hogy inspirálni akarták a fiatalokat, merjenek innoválni, felfedezni, kísérletezni. A legnagyobb kockázat az ilyen nagy szárnyú, kis törzsű gépnél az, hogy könnyen felborul.

A haditechnológiai cégek már azon vannak, hogy a pilóta nélküli repülőgépeknél (drónok) alkalmazzák a napenergiát. Hiszen amikor a géptest kifogy az üzemanyagból, minden egyes leállás az újratankolásra potenciális veszélyhelyzetet jelent háborús szituációban, írta a New York Times.

Véleményvezér

Magyarországon a legrosszabb a pedagógusok megbecsültsége Európában

Magyarországon a legrosszabb a pedagógusok megbecsültsége Európában 

Van alapja bőven a pedagógusok elégedetlenségének.
Magyar Péter lemondásra szólítja fel Szijjártó Péter külügyminisztert

Magyar Péter lemondásra szólítja fel Szijjártó Péter külügyminisztert 

Szijjártó Péter és az oroszok különös kapcsolata.
Működik az orbáni példa, egy fideszes képviselő rokonsága sorra nyeri a milliókat

Működik az orbáni példa, egy fideszes képviselő rokonsága sorra nyeri a milliókat 

A fényképeken jóságos képviselő kemény üzletember.
Magyar Péter kibukott, a köztelevízió szabályozni akarja miről beszélhetnek az EP listavezetők

Magyar Péter kibukott, a köztelevízió szabályozni akarja miről beszélhetnek az EP listavezetők 

Korlátozná a köztelevízió a véleménynyilvánítás szabadságát.
Vizsgálni kezdte az Integritás Hatóság a kazári 677 millióba kerülő luxusbölcsőde ügyét

Vizsgálni kezdte az Integritás Hatóság a kazári 677 millióba kerülő luxusbölcsőde ügyét 

Aranyat rejtettek a betonba, vagy mi került ennyibe?


Magyar Brands, Superbrands, Bisnode, Zero CO2 logo